Zdaj se predvaja
arrevija
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Angeli in demoni Johanca

Ob imenovanju Janeza Janše za mandatarja so se vstali oboji, angeli in demoni. Na levi politični strani, v medijih, a tudi na tisti strani desnice, kjer jim Janša ni najbolj ljub, smo opazovalci dnevno priča marsikateremu čustvenemu izlivu. Pretirano- v obe smeri. Od navdušenja, ko ga častijo in poveličujejo skoraj kot Boga pa do demoniziranja, skoraj strahu, do sovraštva.

Zakaj takšna odstopanja?

Ob spremljanju njegove politične in življenjske poti je marsikaj, kar na opazovalca naredi vtis. Osamosvojitelj, njegove sodne kalvarije, družina. Zanimiva in slikovita pot. Težka. Za marsikoga nepredstavljivo sodno obračunavanje in marsikaj podtaknjenega. Iz večine se je izvlekel le z nekaj praskami. Nasprotniki se ga niso mogli znebiti niti po sodnih poteh. Njegovi privrženci ga pazijo, ščitijo in branijo kot punčico svojega očesa. Na trenutke prav fanatično in napadalno. Pa so res vse podtikanja in laži? Je  Janša res žrtev sovraštva?

Medtem na drugi strani popolnoma druga zgodba. Izredna sovražnost, napadi, tudi na njegove najbližje, otroke. Najpodlejša je tista zgodba, da naj bi eden od sinov umrl. Največja sodna kalvarija pa najbrž Patria. Ljudje, ki spremljajo le MSM se dobesedno bojijo, da jim bo vzel pokojnine, da bo, če bo vladal on, najmanj konec sveta.

Slovenska javnost je torej na temo Janša zelo razdvojena predvsem zaradi neobjektivnega poročanja, saj ga  večina novinarjev ali ljubi ali sovraži. Dejstvo je pač takšno, da ima stara jugonostalgična stran Slovenije premoč na vseh področjih in oni ga sovražijo, torej je lažje delati zanje kot za Janšo, njegova stran je manjša, a ne tako mala, da bi bila  popolnoma brez moči.

In kje je sredina med tema dvema skrajnostma? Jo sploh imamo? Kdo zna na Janšo gledat objektivno? Kot na navadnega človeka, kot politika, kot nekoga, ki ima dobre in slabe strani, kot nekoga, ki kot vsi mi, dela napake? 

Ali se to sploh da? Seveda se da. Menim, da ga globoka država   tako  sovraži, da bi ga, če bi ga mogla zaprla in onesposobila za vse življenje.

Kaj in kdo je Janez Janša?

 Angel ali demon?

Žrtev ali krivec?

Je le človek kot ti in jaz?

 Edino kar lahko z gotovostjo trdim je, da je  mož z jeklenimi živci in veliko poguma.

Slike članka
Zadnje objave
Pismo Slovencem
Kolumna Jirija Kočica: Memetska kultura je past za misel
Delni prevod teksta »Smrt interneta«
Kolumna Adolfa Hudnika: V lasti ne boš imel ničesar in srečen boš
V sodnih dvoranah ubijajo nedolžne?
Najbolj obiskano
1
Jugoslavija-Dokončni zlom ječe narodov.
2
Savlov nateg
3
Kaj se dogaja, ko so »volitve« v Sloveniji?
4
Zločini Komunistične oblasti nad narodi Jugoslavije 2.del    
5
Zločinski ideologi in vodje krvave revolucije na tleh Jugoslavije v besedi in sliki.