Zdaj se predvaja
arrevija
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Vojak naj bo? Johanca

V javnost je prišla  polemika o služenju vojaškega roka. Obveznega. Zakaj? Pravijo, da zato, ker so fantje preveč punčkasti, odvisni od mamic, mamini sinčki…da so copate.

Zakaj so takšni? Zaradi vzgoje. Čigave vzgoje? Najbrž sta jih, po svojih najboljših močeh, znanjem in v prepričanju, da dajeta vse od sebe, vzgajala starša s pomočjo starih staršev, prijateljev. Nekateri, ne vsi.

Poznamo tudi starše, ki so karieristi, otroci pa so nekaj, kar vzgaja šola, ulica, splet. Nekateri, ne vsi. Poznamo tudi otroke influenserjev, ki so zgolj modni dodatek. Vsi ti otročki imajo nekaj skupnega, način vzgoje. Permisivna vzgoja.

Otrok ima vedno prav, samo, da je tiho in imajo preobremenjeni starši mir. Otrok ima veliko obšolskih obveznosti, preobremenjen je tudi sam, zato je pogosto razdražljiv, pretirano aktiven, težko vodljiv hitro se ga prime kakšna oznaka hiperaktivnega ali problematičnega otroka.

Po drugi strani pa so takšni otroci izredno razvajeni. Imajo vse in nič ne naredijo sami.  Nekako dobimo družbo razvajenih damic, ki jim je glavni cilj čim več všečkov na družabnih omrežjih in nekakšne približke moškim. Moški pa ja…skozi leta dobesedno degradirani s strani  feministk, so postali tihi copatki, da jih katera slučajno česa ne obtoži.

Skratka, nekomu  se je v želji po medijski pozornosti in všečnosti porodila ideja obveznega služenja vojaškega roka, da preseka ero razvajenih copatk. In to naj bi v trenutku rešilo vse  skozi leta «zavožene« otroke, v pol leta bi jih naučili reda, discipline, spoštovanja, skratka vse v čemer so starši zavozili. Ali se zavedate, da so »zavožene« že cele generacije? Da otroke, mladino zastrupljajo ali poneumljajo, kar vam je ljubše, iz vseh por družbe? Kdaj ste nazadnje pogledali okoli sebe? Tako zares pogledali okoli sebe, mlade, njihovo  obnašanje, družabna omrežja…ali ste opazili, da je nenormalno novo normalno?  In zdaj bi naj te družbene »anomalije« rešilo naborništvo? Ali bo naborništvo tudi za starše? Za razne profesorje, ki imajo radi zavetje teme? 

Problem ima temelje globlje kot se  zdi in menim, da se teh težav, na tako lahek način pač ne da rešiti. Naborništvo kot prevzgoja, obvezno in na nek način prisilno? Ne hvala.

Otroke se vzgaja doma. Moji otroci, moja odgovornost, moja slika, moje ogledalo…moji otroci, moja duša, moje srce…kot so oči ogledalo vaše duše, so tudi otroci vaš odsev. Kaj želite  svetu povedati, pokazati? No tako jih vzgajajmo…vojska pa naj iz teh lepo vzgojenih mladih, naše slike naredi vojaka. Vojska ni in ne sme postati vzgojno varstvena ustanova.

Slike članka
Zadnje objave
Pismo Slovencem
Kolumna Jirija Kočica: Memetska kultura je past za misel
Delni prevod teksta »Smrt interneta«
Kolumna Adolfa Hudnika: V lasti ne boš imel ničesar in srečen boš
V sodnih dvoranah ubijajo nedolžne?
Najbolj obiskano
1
2. TIR - slovenski Titanic
2
Telebani za telebane
3
Jugoslavija-Dokončni zlom ječe narodov.
4
Savlov nateg
5
Zločini Komunistične oblasti nad narodi Jugoslavije 2.del