Članek
Biti sonce
Objavljeno Jul 12, 2017

Biti sonce

Biti sonce. A je to sploh mogoče? Dobesedno zagotovo ne, a biti sonce v tem, da prinašaš svetlobo ljudem okoli sebe, toplino vsem, ki jo potrebujejo..... Ja, to pa se da narediti. Na tak način pa si lahko sonce!
Poletje je čas, ko je veliko pravega sonca okoli nas. Je čas,  ko se mnogi odpravljajo na dopustovanje, nekateri se iz njega že vračajo, nekateri pa nanj še z veliko potrpežljivosti gledajo tja daleč v daljavo. Tako so nekateri že napolnjeni z novo močjo, spet drugi pa že povsem izgoreli in utrujeni. Nekateri so uresničili svoje sanje, nekateri pa po njih še vedno hrepenijo.
Tako še hitreje pride do nepotrebnih nesoglasij, prepirov, konfliktov. Vendar ni potrebno, da je vedno tako. Vsak izmed nas se mora zavedati, da smo vsi ljudje. Vsi ranljivi, vsi čuteči na tak ali drugačen način in vsak po svoje ranjeni. 
A ni potrebno, da svoje rane pestujemo, da jih zaradi svoje ranjenosti zadajamo še drugim!
Tako malo je potrebno, da sočloveku podarimo namesto grobosti ljubezen in toplino. Tako malo, da prinesemo sonce svoji okolici namesto teme. A kako? Povsem preprosto! Če se zavedamo, da nas Bog ljubi take kot smo, z vsemi napakami, moramo tudi mi ljubiti in potrpeti z vsemi, ki jih srečujemo! Kajti le kar daješ, dobiš nazaj! Morda ne takoj, a slej kot prej se vse kot bumerang vrača vsakomur izmed nas!
Zato bodimo sonce! Potrpimo drug z drugim. Če zmoremo sprejeti svoje sodelavce in sodelavke, svoje bližnje in vse, ki jih srečujemo, take kot so, zmoremo potrpeti tudi ob bolniku, ki je morda zaradi svoje bolezni in preizkušenj že prezahteven. Če se zavedamo, da vsak izmed nas hrepeni po ljubezni in ne le mi, jo zmoremo tudi dajati. Izstopiti moramo iz svojega ega in se zavedati, da je vsak izmed nas človek vreden spoštovanja in ljubezni. In takrat smo lahko sonce za vsakogar, ki ga srečamo. Lahko podarimo nasmeh namesto srepečega pogleda. Takrat lahko blagoslavljamo tudi  tiste, ki nas ranijo in tako širimo toplino okoli sebe namesto sovraštva.
Želim vsem, ki to berete, da bi zmogli biti sonce v svojem prostoru. Da bi vam take ali drugačne počitnice, morje, planine, ali pa le hladna senca na vašem vrtu dala toliko notranje moči, da bi zmogli prebuditi v vaših srcih ljubezen do vsega stvarstva, do vseh, ki so okoli vas in z vami. 
Vse dobro vsem in BVB!

Babica <3 BTB , hvala, ker si si vzela čas! Ja, sem medicinska sestra in po svojih najboljših močeh skušam to tudi udejanjati in mislim, da me imajo moji bolniki na dializi radi in jaz rada delam to delo, z božjo pomočjo seveda.

Babica, kajne, to osreči človeka, da ga drug opazi, lepo pozdravi, ima kakšno dobro besedo zanj. Anka je gotovo taka tudi kot sestra! <3

Ana, hvala, ker si si vzela čas. BTb

Na nek način je tako malo potrebno, po drugi strani je pa včasih tako težko ... Potrebno je pustiti sebi biti človek - biti človeški ... ne v tistem slabem, ko človek najde opravičila zase, češ da je samo človek, pač pa tisto, da si dovoli biti človek, objame samega sebe v svoji krhkosti in skuša biti v lepem pomenu - človeški. (Malo nakladam ;) Pa upam, da se da razumeti :) )