Članek
Zakaj se bojimo spremembe odloka
Objavljeno Jun 04, 2015

"Tridesetdnevni rok za evtanazijo živali nima stika z realnostjo," je že leta 2012 ugotavljal kmetijski minister Dejan Židan. Rok se kljub številnim obljubam ni spremenil.

V Obalnem društvu proti mučenju živali (ODPMŽ) napovedujejo referendum, saj jim grozi prekinitev pogodbe za vodenje Obalnega zavetišča za zavržene živali. Tako bi se moralo društvo po dvanajstih letih upravljanja z zavetiščem umakniti in vodenje brez javnega razpisa prepustiti javnemu podjetju Komunala Koper.

Kaj bi sprememba pomenila za živali, v tem trenutku težko povemo. Vemo le, da so člani ODPMŽ za zapuščene živali dobro skrbeli, se zadnje maksimalno trudili in na številne načine zbirali finančna sredstva. S tem so živalim omogočili novo priložnost in jim po potrebi tudi več let iskali topel dom. Občine namenijo za zavetišče 110 tisoč evrov na leto, kar zajema stroške delavcev, veterino in oskrbo psov do 30 dni. Kaj to pomeni? Da v tem trenutku ne moremo z gotovostjo vedeti, da ne bodo teh psov usmrtili že po enem mesecu bivanja v zavetišču. To naša zakonodaja žal še vedno dopušča.

Beri dalje...