Prijatelji (4)
Bojan Ahlin
Ester Rajh
Jožica Koch
Tomaž Zakonjšek
Spremljevalci (3)
Jerneja Ksir
Dajana Babič
Tomaž Zakonjšek
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Denar sveta vladar
Pozitivno starševstvo – sodobno starševstvo
Kariera in materinstvo
Ko ego reče NE in ko srce reče JA
Pozitivno starševstvo – vzgoja utemeljena na ljubezni in ne na strahu
Omejitve do naših želja
Zunanji in notranji stresi
Ceniti sebe je lahko težko
Moj otrok lahko živi normalno življenje
Alternativno zdravljenje (1)
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
oktober 2022
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Pozitivno starševstvo – zapovedovanje otroku in razvoj otroka

Anja Bevc
15.03.2015 22:45 (Mar 15, 2015)

Prispevek, ki je pred vami, je moje četrto nadaljevanje osnovnega prispevka Pozitivno starševstvo-sodobno starševstvo. Ta prispevek vsebuje teoretična dejstva o veščini zapovedovanja in praktični dialog po knjigi Otroci so iz nebes, dr.John-a Gray-a. Z mojo osebno noto, pa je prispevek obarvan še z nekaterimi dejstvi o samem razvoju otroka. Pozitivno starševstvo namreč lahko razumemo le takrat, ko imamo širši in globlji pogled na otroka kot samega.  http://mojpogled.net/pozitivno-starsevstvo-zapovedovanje-otroku-razvoj-otroka/

Pozitivno starševstvo – PRAVILNI premori in NEPRAVILNA kritika

Anja Bevc
30.01.2015 17:08 (Jan 30, 2015)

Zadnji članek, ki je nastal izpod mojih prstov, je tretji del pisanja o pozitivnem starševstvu. Tokrat sem izpostavila metodo, ki gre za pravilen način premora pri otroku. Hkrati sem omenila tudi kritiko, ki na nepravilen način deluje destruktivno na otrokov optimalni razvoj. Načelo pozitivnega starševstva je dejansko srednja pot med zastarelimi metodami, ko so otroci bili vzgojeni v strahu in v zlomljeni volji, in med naslednjo preživelo vzgojo, ko so otroci postali razvajeni, ker ni bilo postavljenih pravih meja. Omenjena preživela vzgoja je sicer že temeljila na ljubezni, in ne več na strahu, ampak je šla znova v drugo skrajnost. Danes so na voljo sodobne metode pozitivnega starševstva, ki so med dvema skrajnima metodama, ki sem ju omenila. Sodobna metoda pozitivnega starševstva prav tako ne temelji na strahu, ampak na ljubezni. Ta pa kljub temu postavlja zdrave meje za otroka.

http://mojpogled.net/pozitivno-starsevstvo-pravilni-premori-nepravilna-kritika/

Ko ego reče NE in ko srce reče JA

Anja Bevc
23.01.2015 11:58 (Jan 23, 2015)

V tokratnem prispevku sem pisala o nečem, ki je pravzaprav naš vsakdanjik. Časi, ko je bilo dovolj možnosti za zaposlitev, so mimo. S tem so mimo tudi časi, ko so nam lahko drugi govorili, kaj je dobro za nas. Danes imamo možnost spoznati sebe in se prilagoditi situaciji, ki je ne moremo spremeniti. Posledično se lažje spomnimo svojih sanj iz otroštva. Tako lažje nadaljujemo pot, kjer smo se dolgo časa obotavljali zaradi mišljenja drugih. Seveda pa ego igra svojo vlogo na vseh področjih življenja. Pri denarju, odnosih, ljubezni, otrocih ... Povsod pa imamo zraven srce, ki ga je vredno poslušati, saj nam s pomočjo intuicije predaja sporočila, ki nam lahko pomagajo.

http://mojpogled.net/ko-ego-rece-ne-ko-srce-rece-ja/

Pozitivno starševstvo – vzgoja utemeljena na ljubezni in ne na strahu

Anja Bevc
20.12.2014 09:56 (Dec 20, 2014)

Nov članek, ki sem ga napisala o pozitivnem starševstvu, je prvo nadaljevanje uvodnega članka z naslovom Pozitivno starševstvo - sodobno straševstvo. Otrok se upira, ker se v njem zbirajo čustva in sicer za to, ker ni nekaj po njegovi volji. To voljo ne smemo zatreti, ampak jo moramo razumeti. Tudi mi smo bili takšni, le spomnimo se. Tudi mi smo hoteli odkrivati sebe in najti sebe, ampak preživela vzgoja nam tega ni dopuščala, vsaj ne v optimalnem smislu, in sicer zaradi družbeno označenih vrednot. Pozitivno starševstvo kot samo temelji na eni skupni veščini. Gre enostavno za to, da ne zlomimo otrokove volje, ki jo bo potreboval v svetu, kjer bo živel. Hkrati pa obdržimo avtoriteto, ki jo bomo starši potrebovali v svetu, kjer bomo vzgajali naše otroke.

http://mojpogled.net/pozitivno-starsevstvo-vzgoja-utemeljena-na-ljubezni-ne-strahu/

Moj otrok lahko živi normalno življenje

Anja Bevc
11.12.2014 16:57 (Dec 11, 2014)

Pozabljamo, da zdravnike presenečajo nepredvidljive situacije, in da se borijo za življenja ljudi. Takrat dajo vse od sebe, vendar je veliko odvisno od situacije, časa, okoliščin, znanja in izkušenj. Takrat je vse odvisno od vsega. In kakšen vpliv ima tukaj denar? Morda res pregloboko vprašanje, a nadvse zanimivo.

http://mojpogled.net/moj-otrok-lahko-zivi-normalno-zivljenje/

Omejitve do naših želja

Anja Bevc
11.12.2014 16:36 (Dec 11, 2014)

Delo na sebi terja čas, kot vsako drugo delo. Terja poglobitev v svoja čustva in spoznati, kaj  nas trenutno v našem življenju najbolj moti. Naj bo to zdravje, družinski odnosi, služba … Skratka, delo na sebi terja razmišljanje o sebi. Ob današnjem tempu to človek sicer zelo težko izvaja, ker se vsakdo spopada s pomanjkanjem časa in vedno več ljudi s pomanjkanjem denarja. Skrb za samega sebe in za svoje življenje, je vse prej kot na prvem mestu. Ampak pozabljamo, da smo prvi mi. Tako kot razmišljamo mi o nas samih, tako o nas razmišljajo tudi drugi. Ne le da tako razmišljajo drugi, dejstvo je, da naše misli pošiljamo tudi v vesolje. Z doslednim spremljanjem svojih misli lahko storimo v svojem življenju mnogo reči, ki se prej zdijo enostavno povedano nemogoče. Pogoj za to je pozitiva in optimizem ter dajati od sebe iskreno ljubezen iz srca.

http://mojpogled.net/omejitve-nasih-zelja/

Šesti čut

Anja Bevc
11.12.2014 16:33 (Dec 11, 2014)

Postopoma sem z delom na sebi prišla do točke, ki je nisem nikoli prej razumela. Mnogokrat v življenju so se pokazale moje prave želje in sanje, ampak jih nikoli nisem upoštevala le zaradi družbenih meril in vrednot. Morda sem generacija indigo otrok, ki jih malokdo razume. Ob koncu samega prispevka boste tudi izvedeli, zakaj je temu tako. Skratka, danes sem spoznala, da so bile moje želje le vodilo po poti moje usode. Danes prav dobro vem, kaj dejansko pomeni delo na sebi. To pomeni osebnostna rast, ki temelji na dvigu duhovne ravni. Vem, zelo težko je to ozavestiti. Tudi sama tega še leto nazaj zagotovo ne bi zmogla. Seveda se nebi niti pogovarjala o tem in še manj brala o tem ter nikakor ne bi pisala o tem. Morda sledi vprašanje: zakaj tako? Odgovor je: zato, ker vse to zame ni imelo nobenega smisla, saj nisem poznala pravega pomena. Življenje mi enostavno povedano ni bilo jasno.

http://mojpogled.net/sesti-cut/

Srca ni tako enostavno odpreti

Anja Bevc
11.12.2014 16:30 (Dec 11, 2014)

Ljudje delujemo kot energetski sitem in imamo sedem čaker. Imamo tudi auro, ki je naše energetsko polje. Skozi auro in povezane čakre telesa prejemamo energijo iz zemlje, zraka, vesolja … Skratka, kadar imamo premalo življenjske energije, ne moramo odpreti srca oziroma srčne – četrte čakre.

http://mojpogled.net/srca-ni-tako-enostavno-odpreti/

Lastna resnica lahko pomeni lastno svobodo

Anja Bevc
11.12.2014 16:28 (Dec 11, 2014)

Vsaka čakra ima svojo barvo in tako je vsaka povezana tudi z auro, ki je energetsko polje človeka. Od prve do »zadnje« sedme čakre sledijo vmesne čakre, ki se razvijajo na podlagi prve in oskrbujejo organe s svojo energijo.

http://mojpogled.net/lastna-resnica-lahko-pomeni-lastno-svobodo/

LASTNA RESNICA POMENI LASTNA SVOBODA 1

Kaj dejansko pomeni strah?

Anja Bevc
11.12.2014 16:26 (Dec 11, 2014)

Živimo v času, kjer stresov skoraj da ne manjka v naših življenjih. Strese povzročajo skrbi. Skrbi povzročajo razne tihe strahove, ki jih posameznik lahko nosi v sebi. Ti strahovi so zaviti v skupku negativnih čustev, ki privlačijo negativno energijo, kar pomeni temo. Le-ta zakriva vse poti do svetlobe, ki pomeni skupek pozitivnih čustev, kot so ljubezen, radost, zaupanje in navsezadnje tudi  hvaležnost.  Zakriva poti do tistih čustev, ki osvobodijo strah in s tem omogočijo osebi optimističen pogled na samo prihodnost. Realnost v sedanjem svetu je trenutno takšna kot je, skratka, ni takšna, kot bi si jo želeli. Vendar to ne pomeni, da si ne bi mogel posameznik izboljšati prihodnosti.  Le-to si posameznik kreira s svojimi mislimi, kar pomeni, da morajo biti le-te zgolj optimistične.

http://mojpogled.net/kaj-dejansko-pomeni-strah/

Srečen na svoj žalosten način

Anja Bevc
11.12.2014 16:24 (Dec 11, 2014)

Srečen na svoj žalosten način pomeni tisto, kar je našem Egu neizmerno všeč. Tako smo nekje v sebi skriti v tisti lupinici, ki nas varuje, da bi šli preko nekih preprek, ki si jih ne želimo premagovati. Prepreke so tiste omejitve, ki nam ne dopustijo, da bi ozavestili naše prave želje. Ko te prepreke odstranimo, kmalu najdemo naše prave sanje in začnemo iskati nove poti, ki bi jih lahko realizirali. V trenutku, ko le-te najdemo in jih primerjamo z našo preteklostjo, se nam počasi razjasni to, kaj pomeni biti srečen na svoj pravi—srečni način.

http://mojpogled.net/srecen-na-svoj-zalosten-nacin/

Alternativno zdravljenje (3)

Anja Bevc
11.12.2014 16:22 (Dec 11, 2014)

Živimo v času, v katerem je zdravstvo prisiljeno varčevati. Naše največje bogastvo je zdravje, saj lahko ob dobrem počutju počnemo vse. Ne le to, da lahko počnemo vse. Lahko tudi dosežemo vse, saj je naše dobro počutje podlaga za dobro voljo in pozitivno energijo. Ta je podlaga za premagovanje prav vseh ovir v našem življenju. Pozitivna energija nam vliva voljo do življenja kljub situacijam, ki so lahko hudo neprijetne za posameznika v današnjem času. Poleg neprijetnih sodobnih situacij smo tu tudi posamezniki, ki zdravja recimo, da trenutno nimamo povsem. Sicer so lahko zdravstvene težave mnogo hujše ampak vsaka težava ima za vsakega, ki ga teži, svojevrsten in edinstven pomen. Tu primerjave tako rekoč odpadejo, kajti če človek razmišlja tako, potem ne bo zase storil nič.

http://mojpogled.net/alternativno-zdravljenje-3/

Alternativno zdravljenje (2)

Anja Bevc
11.12.2014 16:21 (Dec 11, 2014)

Ta prispevek je obarvan z vidika alternativnega zdravljenja. Kot že omenjeno v prvem delu članka, zdravniki so angeli v belem. Trudijo se in dajo od sebe vse. Njihovo dolgoletno izobrazbo, specializacijo in trud je vredno nadvse ceniti. Zavedam se, da je pisanje o alternativnih metodah zdravljenja malce sporno z vidika uradne medicine. Razumljivo je, da se trud in prizadevanje zdravnikov ne more enačiti z nečim, kar služi kot sočasno zdravljenje z energetsko medicino (energetska samopomoč). Meni osebno je uradna medicina že pomagala. Očitno pa je zame moralo priti do trenutka, v katerem mi je pomagala tudi alternativna medicina.

http://mojpogled.net/alternativno-zdravljenje-2/

Alternativno zdravljenje (1)

Anja Bevc
11.12.2014 16:19 (Dec 11, 2014)

Alternativna medicina nam služi le kot energetska samopomoč in vzporedno zdravljenje z uradno medicino. V prvem delu želim izpostaviti svojo diagnozo, ki je razlog, da je ta prispevek sploh nastal.

http://mojpogled.net/alternativno-zdravljenje-1-del/

Denar sveta vladar

Anja Bevc
11.12.2014 16:16 (Dec 11, 2014)

Enega od svojih člankov sem zaključila z vprašanjem: »Kakšen vpliv ima denar, ko gre za zdravje oziroma za življenje, ko so pomembne sekunde in ne le minute življenja?« Meni osebno pomeni denar le sredstvo za dostojno življenje. Vsakdo gleda iz svoje dane situacije na denar. Ljudje smo namreč različni, ker imamo različne poglede izpeljane iz različnih vzorcev. Različni pogledi nam lahko povedo mnogo. Zavedamo se namreč tega, da vse kaže, da je pred nami obdobje velikih sprememb. Denar je sicer sveta vladar in to potrjuje pregovor, ki je znan vsakomur. Danes si lahko človek kupi prav vse, resnično čisto vse, le svojega življenja ne, ko gre za usodne situacije.

http://mojpogled.net/denar-sveta-vladar/

denar sveta vladar

Zunanji in notranji stresi

Anja Bevc
11.12.2014 16:14 (Dec 11, 2014)

V knjigi dveh avtorjev Ester in Jerry Hicks z naslovom »Prosite, dano vam je«, sem naletela na sledeče vrstice: »Zdravljenje telesa pomeni zdravljenje razmišljanja. Vse je psihosomatskega izvora. Vsaka stvar. Brez izjeme.« Vas morda citirane vrstice spominjajo na vsem znan pregovor, ki se glasi »vse je v glavi«? Pregovori so se prenašali iz roda v rod. Vsi nekaj pomenijo in vsi so z nečem povezani. Povezava je odvisna od pogleda posameznika. Vendar, če zna posameznik prisluhniti globinam svojega srca, si lahko s to povezavo tudi pomaga. Vemo namreč, da je naš um naše orodje za naše mišljenje. Vemo, da je naše srce indikator za naša čustva. Vemo, da je naš ego naš ponos. Vemo tudi, da lahko naš ponos skriva zelo zapletene vzorce mišljenja, vzorce delovanja in vzorce prave resnice osebnosti.

http://mojpogled.net/zunanji-notranji-stresi/

Ceniti sebe je lahko težko

Anja Bevc
11.12.2014 16:10 (Dec 11, 2014)

Osebno naletim pri branju literatur navadno na dejstva, ki se zdijo kot da bi nekoč že razvijala njihova spoznanja. Povsod najdem povezave in odgovore. Trenutno sem naletela na slednje vprašanje in sicer: »Zakaj je tako težko imeti rad sebe?« Pravijo, da lahko imaš rad druge, če imaš rad sebe. Ogromno poti se začne odpirati, ko spremenimo svoje mišljenje. Najprej presežemo strah po neuspehu in mislimo, da smo naredili vse, ker ozavestimo prej podzavestno. In potem se izgubimo nekje v času z vprašanjem: »Ali sem vreden uspeha?« Zanimiva psihologija, ki skriva mnoge vzorce, ki jih lahko odkrijemo sami pri sebi. Potrebno je le kanček potrpljenja in prizadevanja za rešitev. In potrebna je še vera, da nam zakladnica notranje modrosti oziroma misli srca zagotovo nudijo pravi odgovor.

http://mojpogled.net/ceniti-sebe-je-lahko-tezko/

verjeti

Brezposelnost lahko zbudi tudi pozitivne poglede

Anja Bevc
11.12.2014 16:08 (Dec 11, 2014)

Ob socialni varnosti enega partnerja ima brezposelni partner nekaj časa za razmislek o svoji prihodnosti. Rešitev je lahko namreč kar nekaj, kljub kriznim razmeram na trgu dela. Vse je v zaupanju vase, lastnem pogumu, željah in spoznavanju samega sebe. Vendar drži, da za vsako dodatno izobraževanje kakršne koli narave človek potrebuje denar in tu se želje malce ustavijo. Začarani krog se začne vrteti, vse dokler ne izstopimo iz njega.

http://mojpogled.net/brezposelnost-lahko-zbudi-tudi-pozitivne-poglede/

Brezposelnost je lahko odkrivanje svojih želja

Neljube novice v medijih nas lahko vznemirijo

Anja Bevc
11.12.2014 16:05 (Dec 11, 2014)

Življenje je v splošnem postalo iz medijskega stališča bolj ali manj zavito v vsakdanje znamenje težav. Kriminal na vsakem koraku, nasilje med otroki, umori, samomori, korupcija, izgubljeni izhodi iz krize, novodobne bolezni …Kakšen je pogled na življenje, če za dobro jutro slišimo neljube novice, ki se žal dogajajo tako rekoč pred našim pragom? Kar je bilo včasih daleč, je danes vse bližje. Kam peljejo svet vse te stiske ljudi, ki se izražajo v takšnih dejanjih? Kam peljejo svet novodobne bolezni? Kam pelje svet revščina in kam bogastvo? Vem, nadvse težka vprašanja. In prav povsem prav imate, če si jih ne zastavljate.

http://mojpogled.net/neljube-novice-v-medijih-nas-lahko-vznemirijo/

Neljube novice v medijih nas lahko vznemirijo

Meditacija razkriva, uči in krepi

Anja Bevc
10.12.2014 10:05 (Dec 10, 2014)

Nekateri zakoni narave so vsem zelo dobro znani, saj nas o njih učijo v šoli. Zakoni, o katerih bom spregovorila, pa so zakoni narave, ki jih posameznik lahko odkrije z meditacijo. Do njih ga najpogosteje pripelje neozdravljiva bolezen ali bolezen, ki ima daljšo pot do same diagnoze. Ali pa usodna situacija, za katero ima posameznik občutek, da bi znala v njegovem telesu pustiti posledice stresa. Sočasno z meditacijo se posameznik lahko poslužuje raznih literatur, ki mu jih v roke prinesejo dane situacije. Različni avtorji, kot so: Louise L. Hay, Rhonda Byrne, dr. Doreen Virtue, Esther in Jerry Hicks, lahko posamezniku razjasnijo jedro njegovih težav.

http://mojpogled.net/meditacija-razkriva-uci-krepi/

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj