Anja Bah Žibert [pwp]

PublishWall [pwp-edia] je stran namenjena zbiranju vsebin o javni osebnosti po spletu. S klikom na gumb spremljaj (registracija je obvezna). Vsebine lahko prispevate tudi vi. Dovoljene so kratke objave do 1000 znakov in blog objave.

O zidu:

Lastnik zidu: Anja Bah Žibert

Tip zidu: Publish Wall zid

Kreiran: 28.07.2014 20:34 (Jul 28, 2014)

Skrbniki in člani:

Anja Bah Žibert se je rodila leta 1973 v Kopru, kjer je takrat živela njena družina. Kasneje se je z družino preselila v Krško, kjer je obiskovala osnovno šolo, gimnazijo pa v Brežicah. Rada se spominja tistih časov.

Diplomirala je na Pedagoški fakulteti v Ljubljani (dipl. vzgojitelj predšolskih otrok). V Ljubljani je pognala nove korenine. Spoznala moža in bila deležna največje sreče, ki lahko doleti žensko. Sin Anže, ki je danes star že 12 let, jo nenehno opominja, kaj je smisel življenja.

Danes z družino živi v Brezovici. 

V Slovenski demokratski stranki je od leta 1994. V tem obdobju je opravljala različne funkcije na lokalni in državni ravni. Ponosna je, da je bila predsednica Slovenske demokratske mladine, ki je v času njenega predsedovanja naredila pomembne premike in bila najmočnejši podmladek v Sloveniji. Tam je spoznala številne mlade, ki so danes uspešni na političnem parketu oziroma so se posvetili strokovnemu področju.

Kasneje je opravljala funkcijo namestnice Generalnega sekretarja SDS ter si pridobila nova znanja in izkušnje na organizacijskem področju. Vodila je številne uspešne projekte. V tem času je spoznala veliko ljudi tako v stranki kot izven nje. To je bogastvo, ki se ga ne da kupiti. Pridobivaš ga leta in leta in skrbno hraniš v sebi. 

V mandatu  2006 – 2010 je bila mestna svetnica v Ljubljani. Takrat je prvič začutila, da bi ljudem želela pomagati s še bolj aktivnim delom in predlogi novih sistemskih ter vsebinskih rešitev za boljšo Slovenijo. 

Zadnja leta opravlja funkcijo Generalne sekretarke SDS, kjer vsa svoja znanja in izkušnje sintetizira ter usmerja v krepitev SDS, ki ji je zvesta že 20 let.

Potek izobraževanja:

2003 - diplomirani vzgojitelj predšolskih otrok na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani

Gimnazija in ekonomska srednja šola Brežice (gimnazija – pedagoška smer)


Delovne izkušnje:

2014 – * Poslanka v Državnem zboru

Generalna sekretarka Slovenske demokratske stranke

Strokovna sodelavka v Poslanski skupini SDS

Namestnica Generalnega sekretarja Slovenske demokratske stranke

Sodelavec Glavnega tajništva SDS

Pomočnik vzgoj. predš. otrok
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj