Zakaj gre Gibanje Zedinjena Slovenija na EU volitve?

OddajAni Bidar osebni blog, dne 2019-02-21 ob 11:24:42

Poziv predsedniku stranke ZSi, Andreju Šišku!

Predsednika stranke Andreja Šiška javno pozivamo, da utemelji razloge zakaj bi se stranka udeležila evropskih volitev, če ima v lastnem programu zapisan slogan Si-Go?

Odgovor!

Odgovarjam na  javni poziv, da utemeljim razloge, zakaj  bi se naj Gibanje Zedinjena Slovenija udeležilo volitev v parlament EU. Javno nam je bilo očitano, da imamo v svojem programu stranke Zedinjena Slovenija zapisan slogan SI-GO. Sam o tem, kolikor razumem, angleškem sloganu, ne vem ničesar, zato ne bi rekel, da imamo v programu zapisan ta slogan. Bi pa poudaril, da imamo v programu ZSi zapisano: Slo-ven, kar pomeni Slovenija ven iz EU, pa še nekaj, kar po mojem tudi javnost dobro razume. In ta slogan SLO-VEN, bi res lahko bil naš strankarski slogan  tudi na evropskih volitvah.

Sprašujete me, »Ali je res potrebno izgubljati energijo za neko stvar, v katero ne verjamemo, v obstoj takšne zbirokratizirane in od malega človeka odtujene organizacije«? Vsekakor v ZSi ne verjamemo v smisel zbirokratizirane, od malega človeka odtujene korporacije, kakršna je EU, ki Slovencem in drugim narodom v delu Evrope vlada z direktivami, vodijo pa jo komisarji, ki jih niti mi, niti pripadniki drugih narodov in nacij nismo nikoli izvolili. Ja, strinjam se z vami, da v ZSi menimo, da mora biti Evropa utemeljena na svobodnem in enakopravnem sodelovanju suverenih narodov naše skupne celine. Ne strinjam pa se nujno in v celoti, da naša strankarska prisotnost v Evropskem parlamentu ni nujno potrebna oz. smiselna.

Pravzaprav nasprotno! Menim, da je nujno potrebna in tudi smiselna. Potrebna je zato, ker Slovenci kot suveren narod potrebujemo svojega narodnega predstavnika v EU parlamentu. Dosedanji strankarski predstavniki iz Slovenije so bili res v glavnem bolj glasovalni stroj svojih evropskih političnih in ideoloških strank, katerih članice so njihove matične stranke. V Gibanju Zedinjena Slovenija, to zagotovo ne bomo. Nihče nas ne more prisiliti, da bi naši poslanci, v kolikor bi bili na letošnjih volitvah izvoljeni v EU parlament, morali biti tudi člani neke EU krovne ideološke strankarske skupine. Niti nacionalne ne!

Mi bomo v primeru izvolitve v EU parlament zastopali le in samo slovenske narodne in državne interese. Z drugimi evropskimi narodi in poslanci v parlamentu EU, pa bomo sodelovali zgolj projektno, pri konkretnih vprašanjih in konkretnih projektih. Recimo prav pri nujnem poskusu preoblikovanja sedanje EU v zvezo svobodnih in suverenih narodov in nacij, ki bodo delovale na temelju medsebojnega enakopravnega sodelovanja in ob upoštevanju ljudovlade ali resjedne vladavine ljudstva, ne pa kvazi samooklicanih elit in korporacij, ki ne priznavajo malega človeka in so od njega povsem odtujene.

V tem pa vidim smisel našega sodelovanja na letošnjih evropskih volitvah. Razmere v EU se namreč spreminjajo in izoblikovati sta se začela dva nova pola oziroma dve povsem različni smeri nadaljnjega razvoja in povezovanja.

Tista, ki je trenutno najmočnejša, nas vse skupaj vodi v neevropsko multikulturno združbo brez narodov, po vzoru združenih držav Evrope, v neke vrste talilni lonec in družbo kapitalskih korporacij.

V takšni EU za slovenski narod ne bo prostora, zgodilo pa se nam bo tako kot Indijancem v ZDA. Vzeli nam bodo vse, uničili našo kulturo ter nad nami izvedli rodomor ali genocid. Seveda ne z orožjem in nasiljem, vsaj v tej fazi še ne, pač pa z oblikami specialne vojne, ki že poteka, ter z manipuliranjem.

Tudi to že ves čas poteka, ob sodelovanju »slovenskih elit«, ki jih naši narodni interesi sploh ne zanimajo. Tujci, pa naj si bodo kdorkoli že, imajo namreč veliko več denarja in kapitala, njih pa zanima prav to, ne pa naši ljudje, otroci in vnuki, naša dežela, narava, kultura in duhovnost.

Drugi pol se šele oblikuje, namreč proti-pol temu prvemu polu, o katerem sem pisal zgoraj. Vendar pa tudi pri tem polu vidim sam velike težave. Dovolj je, da pogledamo vse naše štiri sosede, pa vam bo takoj jasno na kaj mislim. Orban, Kurz, Salvini in hrvaški politiki, vsi našteti zagovarjajo nacionalne interese svojih držav, obenem pa vsi ti tudi kažejo odkrite ozemeljske interese do našega, slovenskega narodnega in državnega ozemlja. Pri njih ne vidim tega, za kar si prizadevamo mi v ZSi, za enakopravno sodelovanje svobodnih narodov in ljudstev namreč.

Ne pozabimo, da so bili vsi štirje naši sosedje med zadnjo veliko vojno v naci-fašistični koaliciji, da so si naš, slovenski narod in ozemlje razdelili med seboj in nas vsi štirje tudi okupirali. Poleg tega so nas vsi štirje tudi zanikali kot narod! Tega ne smemo pozabiti in prav nič več zaupanja mi politični voditelji teh naših sosedov ne dajejo danes, čeprav je od velike vojne minilo skoraj 75 let. O tem bi lahko in tudi bom še veliko pisal, vendar ne v tem pismu, saj se moram kot veste, pripraviti na skorajšnje sojenje. Bo pa na teh ključnih vsebinskih temah temeljila volilna kampanja ZSi, v kolikor mi bodo seveda dovolili, da v njej sploh lahko, vsaj kolikor toliko enakopravno nastopim. V primeru županskih volitev mi tega niso dovolili, pa bi morali!

Vsekakor nam lahko nastop na evropskih volitvah poveča tako ugled, kot tudi prepoznavnost. Pod osnovnim pogojem, da nas bodo obravnavali enakopravno, ne pa tako kot sva bila jaz sam, pa tudi ZSi obravnavana na predsedniških, državnozborskih in lokalnih volitvah!

Letošnje evropske volitve bodo zadnje v seriji štirih volitev in potem rednih volitev naj ne bi bilo vsaj do leta 2022. To pomeni, da bomo po teh zadnjih volitvah imeli vsaj tri leta časa za to, kar vas upravičeno skrbi – za maksimalno vložitev energije, sredstev in časa v primerno organizacijo stranke in njenih funkcionalnih delov pri nas doma, na terenu, v Sloveniji!

Samo s tem, ko se bomo udeležili evropskih volitev, ne bomo postali podobni ostalim strankam. Ravno obratno! Naša udeležba bo šele omogočila prepoznavnost, mi sami pa bomo s svojim delovanjem in kampanjo na volitvah pokazali in dokazali, da smo pomembno drugačni od ostalih političnih strank. To pa zato, ker nas vodijo drugačni motivi, interesi in želje, vrh vsega pa imamo tudi povsem drugačen program.

Temu našemu programu pa bomo ostali zvesti! Mi želimo SLO-VEN; da torej Slovenija gre ven iz takšne EU, kot je sedaj. To imamo jasno zapisano v svojem programu. Sami pa lahko vidite, kako to zgleda v primeru Velike Britanije. Ljudstvo je glasovalo, rezultat je vsem znan, Britanci pa imajo hude težave z izstopom. In temu v EU pravijo demokracija. Če malo poenostavim in karikiram – poročiš se še lahko, ločiš pa bolj težko. Hvala lepa za ta prisilen zakon, ki sploh ni zakon.

 Omenili ste tudi Katalonsko in Makedonsko vprašanje. Prav pri tem se vidi vsa dvoličnost in gniloba te združbe, ki se imenuje EU. Slovenci smo dolžni izstopiti iz EU, na podlagi 3.a člena ustave RS. EU in njena članica Španija, poleg nje pa še več drugih članic EU, ne priznavajo temeljne, trajne in neodtujljive pravice Kataloncem do samoodločbe, ki je naravna in s tem nad ustavna pravica, ki ni nujno, da je zapisana v ustavi. V Španski namreč ni, a Katalonci to pravico vseeno imajo!

Mi Slovenci, pa imamo v svoji ustavi zapisano, da lahko Slovenija z »mednarodno pogodbo/…/ prenese izvrševanje dela suverenih pravic na mednarodne organizacije, ki temeljijo na spoštovanju človekovih pravic in temeljnih svoboščin, demokracije in načel pravne države…«(3.a člen ustave RS)  EU in njena članica Španija kršita ta načela in ne spoštujeta temeljnih svoboščin, kot je samoodločba, zato Republika Slovenija v takšni mednarodni organizaciji ne sme biti.

V tem se ZSi pomembno razlikuje od ostalih političnih strank v Sloveniji. Mi zagovarjamo lastno ustavo in želimo ravnati v skladu z njenimi določbami!  In natanko v tem kontekstu moj pripor ter sočasna kandidatura stranke na evropskih volitvah, ob hkratnem sklicevanju prav na slovensko ustavo nikakor nista kontra produktivna. Ljudem pri nas doma je treba ustrezno predstaviti argumente in to ugledu naše stranke lahko le koristi, nikakor nam ne more škoditi. Smisel obstoja in delovanja sleherne stranke je ravno v tem, da se udeleži vsakih volitev in v kampanji volivcem in volivkam predstavi svoj program, stališča, prizadevanja. Bolj kot je to učinkovito, večji je uspeh. Če imamo dejansko svobodne, poštene in pravične volitve. Pri predsedniških, državnozborskih in lokalnih temu ni bilo tako.

Zaradi medijske blokade o kateri v svojem pismu pišete tudi vi in zaradi pristranskega delovanja pomembnih medijev (ne pa vseh!!) v mojo in strankarsko škodo! Kaj se bo zgodilo na tokratnih evropskih volitvah ne vem. Dozdeva pa se mi, da je vse že spet v naprej pripravljeno in da so stolčke (poslance) po strankarskem ključu tudi že vnaprej razdelili. SDS 3, LMŠ 3, Levica 1 in desnica (karkoli že to je)1, ali pa SD 1, namesto te desnice«.

Mi bomo ne glede na vse to imeli možnost in priložnost, da javno nagovorimo volivce in volivke, da se jim predstavimo in da jim predstavimo naš program in stališča. To je bistvo, ostalo je odvisno od njih – od volivk in volivcev. Sam ne potrebujem ničesar, ne mandata in še manj denarja. Pripravljen sem se v primeru izvolitve odpovedati celotnemu višku razen nujnega, za delovanje neobhodnega dela plače, v dobrobit revnim slovenskim otrokom in pomoči potrebnim. In prav bi bilo, da bi podobno veljalo za vse kandidate ZSi.

Zmagali pa bomo že s tem, ko bomo našim ljudem ponudili nekaj drugačnega, novega, nekaj za njihove interese – od zmage do zmage – naprej!

V Mariboru, 21.2.2019

Andrej Šiško

profileimage
Všeč mi je
3
Komentarji
6
minionrush Bryan
0
Jul 29, 2019
The article is really nice and interesting. I have searched for this type of information and would love to read this information. I hope you will share more useful articles like that. Thanks for sharing!
geometry dash
#6
Zim Zelen
0
May 16, 2019
*Ani, hvala, da si me opazila!
Kar predlagaš je dobra ideja!
#5
Ani Bidar osebni blog
0
May 16, 2019
Zim Zelen - Avtorjem se zahvaljujem za brezplačno reklamo v imenu Andreja Šiška in Štajerske varde! Čeprav je v samem besedilu precej zavajanja in ščuvanja s strani avtorja. Andrej Šiško in Štajerska varda, so prisegli, da bodo varovali Štajersko in Slovenijo. Tudi s svojim življenjem če bo treba! Nikoli pa ni Andrej Šiško omenil, odcepitev dežele Štajerke od Slovenije. Ta ideja je nastala v bolanih umih režimskih medijev, z namenom, da diskreditirajo vodjo slovenskih domoljubov.Predlagam vam, da naredite posnetek o butalskem varovanju državne meje s strani Cerarjeve vlade in o 15 milijonih, ki jih je za ograjo odobrila Šarčeva vlada. Glasbena podlaga bi lahko bila od - Plavi orkestar "Mi smo pijane budale" Namesto pijane, bi lahko uporabili " ZADROGIRANE " Več si lahko pogledate v mojem posnetku https://www.youtube.com/watch?v=uNSW7FH4FMw&t=18s

Do kdaj nas bo politični vrh še ogrožal? - YouTube

Policisti delajo dobro, vendar niso kos varovanju meje, ker so kadrovsko podhranjeni. Politični vrsh zavaja, da imajo dr
#4
Zim Zelen
1
May 12, 2019
https://www.youtube.com/watch?v=ISn3gb6fLC0

Zlajo Kral in Gašper Šankl - Vardi - YouTube

Kaj dogaja predstavlja Malo teraso, največjo glasbeno atrakcijo desno od Maribora. Tole spodaj ni za kliknit, niti za sl
#3
Zim Zelen
0
Mar 02, 2019
Do srede smo pod upravo PUSTA zato tega možakarja poslušajte z rezervo!
https://youtu.be/8NIRYeFpihg
#2
Franc Jazbinsek
1
Feb 21, 2019
Sp. Andrej Šiško,

Pravica do kanditiranja na evropske volitve ni sporna za Gibanje ZSi, saj smo še v EU-skupnosti! Tudi ni sporno, da je Gibanje »Zsi« prešlo v stranko »ZSi« in tako podalo povsem drugačen prvoten pogled na razvoj Gibanja »ZSi« kot je bil tolikokrat ob različnih manifestacijah od vas g. Šiško kot od različnih članov »ZSi« deklariran.

Večkrat je bila tudi omenjen Kramola, če nebo šlo drugače, kar ne pomeni nič drugega kot upor proti vladnemu izvajanju Genocida! Cilj pokrajinskega ljudo-vladanja na sedanji način parlamentarnih volitev ga nebo nemogoče dosežti. Čemu potem takem, še kandidirati v skupnost EU, v kateri vas z vašim pogledom proti njej, nebodo uzeli resno!

Res je, da Slovenija potrebuje samo eno in to je popolna odgovornost! Odgovornost vsakega posameznika slovenskega državljana/državljanke! Ko bo Slovenskemu narodu Demokracija predstavljala vsako dnevno delo, se uspeti boriti za svoje dnevne pravice in s tem za slovenski obstoj: Obstoj na slovenski še preostali že zelo omejeni geografski Celini.

Takrat bo pa tudi mogoče uspešno slediti vsemi slovenskimi akterji, ki imate skupen cilj kako se rešiti vsemu do sem slovenskemu vladnemu kriminalu, ki ga izvajajo vse zaporedne slovenske vlade že vsa desetletja nazaj!

Da bi pa to slovenskemu ljudstvu ob Gibanju ZSi tudi uspelo pa brez Kramole nebo mogoče! Oddaljevanje od prvotnega Cilja bo prinaša vse večjo pasivnost na mesto se vse številčneje vključevati v aktivnost delovanja »Gibanja ZSi«.

Sem spremljevalec in podpornik »Gibanja ZSi« kot tudi preostalih akterskih združenj nikakor pa nisem proti sedanji EU-Skupnosti, ki me je napravila evropskega državljana, da lahko kot Evropejec potujem v domovino brez idiotskih mejnih prehodov. Ravno tako potujem z evropskim pasom po širnem svetu kot Evropejec z slovenskim identitetom.

Ali ste v Sloveniji v »Gibanju ZSi« sploh pomislili na velike številčne posledice ob morebitnemu izstopu iz EU-skupnosti?

Lp.
franc jazbinšek
#1
Ani  Bidar osebni blog
Ani Bidar osebni blog
Objavil/a 2019-02-21 11:24:42 (Feb 21, 2019)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
REŠIMO SLOVENIJO NA PRAVI NAČIN!
PONIŽEVANJE SLOVENSKE VOJSKE!
Laži in podtikanja Blaža Babiča in moj odgovor
Ljudska veča ob drugi obletnici ustanovitve DEŽELE ŠTAJERSKE
Slovenskega naroda sin!
UPOKOJENCI, dovolj nam je vašega jamranja!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj