KAZENSKA OVADBA - Marjan Šarec!

OddajAni Bidar osebni blog, dne 2019-01-23 ob 11:54:50

Anica Bidar

Lesično 40

3261 Lesično

Okrožno državno tožilstvo v Mariboru

Ulica talcev 24

2000 Maribor

Zadeva: Kazenska ovadba zoper Marjana Šarca, predsednika vlade RS;

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po 2. odstavku 257. člena KZ-1

Obrazložitev:

Predsednik vlade RS, Marjan Šarec je utemeljeno sumljiv, da je storil kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po 2. odstavku 257. člena KZ-1. storilec tovrstnega kaznivega dejanja je lahko le uradna oseba. Po 3. odstavku 99. člena KZ-1 je Marjan Šarec uradna oseba, saj gre za osebo, ki pri državnem organu Vladi RS-opravlja uradne naloge in ima uradno funkcijo z vodstvenimi pooblastili in odgovornostmi. Marjan Šarec je utemeljeno osumljen, da je dne 4.9.2018 javno izjavil, da gre v primeru Šiško za »spodkopavanje ustavno pravnega reda« in da je treba to dejanje »najostreje sankcionirati« (javna objava v časopisu Delo, 4.9.2018 in na Twitter Marjana Šarca dne 4.9.2018- pa tudi v drugih medijih) Iz kazenskega spisa obdolženega Andreja Šiška jasno izhaja, da je policija dne 4.9.2018 in tudi 5.9.2018, v nekateri dokumentih pa še celo 7.9.2018 preiskovala Andreja Šiška v zvezi s členom 307 KZ-1. Šele po Šarčevi javni zahtevi (gre tudi za protiustavno delovanje predsednika Vlade RS, ki je prvi človek na čelu izvršilne veje oblasti, ki pa je v tem konkretnem primeru od druge veje oblasti-sodne veje-zahteval sankcije, kar je v direktnem nasprotju s 3. členom Ustave RS), sta policija in državno tožilstvo spremenila člen kaznivega dejanja za Andreja Šiška. Namesto 307. člena sta dodala to, kar je zahteval Marjan Šarec – spodkopavanje ustavno pravnega reda Republike Slovenije – konkretno torej 359. člen v zvezi s 355. členom KZ-1. Ob tem je vodja Državnega tožilstva v Mariboru, Darko Simonič celo javno priznal, da tožilci ne vedo kako ukrepati, saj v zvezi s tem ne obstaja pravna praksa, zato iščejo primere v tujini.

Potem, ko je preiskovalni sodnik dr. Žirovnik obdolženega Andreja Šiška izpustil iz pripora, saj ni našel potrebnih znakov kaznivega dejanja (na podlagi zbranih dokazov). To je bilo 9.9.2018, istega dne je premier Marjan Šarec ponovno javno zahteval, da Šiška zaprejo, saj je že drugič izjavil in zahteval: »Andrej Šiško in kompanija s takimi dejanji spodkopavajo ustavni red Republike Slovenije in to je nedopustno./…/Tako da pričakujem, da bodo vse institucije tudi ravnale v tej smeri.« (Vir: 9.9.2018, MMC RTV SLO, Šiško po izpustitvi: https://www.rtvslo.si/crna-kronika/sisko-po-izpustitvi-nacrt-je-bil-absolutno-razburkati-slovenijo/465440?fbclid=IwAR2V7cj4gnVj5VEYmdx797LeliCSQeLPZc7qMLzxkK8gn-ol_-H28EyERTg)

Zahteve in pričakovanja najvišjega predstavnika izvršilne veje oblasti v RS, pomenijo nedopustno vmešavanje v sodno vejo oblasti ter protizakoniti pritisk nanjo, kar pa je dejansko v direktnem nasprotju z ustavnim redom RS in pomeni tudi storitev kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja in uradnih pravic po 2. odstavku 257. člena KZ-1. Po tem, ko je še drugič zahteval in javno izrazil pričakovanje, da »vse institucije ravnajo v smeri najostrejšega sankcioniranja«, so dne 11.9.2018 Andreja Šiška ponovno aretirali in priprli. Čeprav sodniki niso imeli nobenih novih dokazov, so odločili povsem obratno od preiskovalnega sodnika dr. Žirovnika, ki ni našel znakov očitanega kaznivega dejanja po členu 359. v zvezi s členom 355. KZ-1, kar je v svoji izjavi z dne 9.9.2018, natančno pojasnil in argumentiral.

Senat, ki je 11.9.2018 ponovno odredil pripor, je torej ravnal v skladu z javnimi zahtevami in pričakovanji predsednika vlade RS Marjana Šarca. Tudi v nadaljevanju postopka je vsaj dvakrat dokazal, da ga ne zanimajo dejstva in okoliščine povezane s tem primerom, marveč si je ob pomanjkanju dokazov le-te dobesedno izmislil. Zato je proti sodnikom tega senata OSM že bila podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja protizakonitega, pristranskega in krivičnega sojenja po 2. odstavku 288. člena KZ-1.

Marjan Šarec je torej utemeljeno sumljiv, da je bil zaradi njegovega pritiska ter zahtev protipravno še drugič aretiran Andrej Šiško, ki se še zmeraj nahaja v priporu (že več kot 4 mesece). Ker je svojo zahtevo, da vse institucije obravnavajo Andreja Šiška kot storilca nasilnega rušenja ustave in to dejanje najostreje sankcionirajo, je tudi jasno podan direktni naklep, ki je  nujen, da je moč govoriti o kaznivem dejanju po členu 257. KZ-1.

Marjan Šarec je namreč s tem, ko je dvakrat jasno postavil zahtevo po sankcioniranju Andreja Šiška, nedvomno zlorabil svoj položaj in prestopil meje uradnih pravic, Andreju Šišku pa je s tem povzročil večjo škodo oz. huje prekršil njegove temeljne človekove pravice in svoboščine, zaradi česar se že več kot 4 mesece nahaja v priporu.

Marjan Šarec ni niti pristojen, niti pooblaščen za opravljanje vloge sodnika, vendar je s tem, ko je Andreja Šiška dobesedno obsodil v naprej, ne da bi sploh podrobneje poznal dejstva tega primera, prestopil meje pravic in ustno odredil sankcije.

S tem je sum, da je Marjan Šarec storil očitano kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po 2. odstavku 257. člena KZ-1 utemeljen. Od državnega tožilstva pričakujemo, da bo ravnal v skladu s 14. členom Ustave RS – Vsi smo pred zakonom enaki-ter takoj ukrepal zoper osumljenca.

Prosim Državno tožilstvo, da me sproti obvešča o ukrepih in rezultatih kazenskega postopka.

 

Lesično, 18.1.2019                                                                       Anica Bidar                                                                                                                                                                                    sopredsednica Gibanja Zedinjena Slovenija     

 

profileimage
Všeč mi je
4
Komentarji
22
abram1b2 Cej
1
Jan 25, 2019
Od predsednika Vlade R Slovenije G. Šarca je naravnost butasto glede na njegov /izvor/ individualno podedovan akumuliran genski spomin /dušo/,da bi ta lahko razumel specifično slovensko dušo.
On je lahko zapisan kot Slovenec v uradnih državnih listinah žal njegova duša /glej opis/ni slovenska.Življenje ima svoje zakonitosti,ki jih večina niti ne razume. Sodimo vse povprek vedno po sebi in te sodbe so vedno znak nepoznavanja enotne vesoljne zakonitosti,ki vlada vsemu tudi življenju.Plehkost je huda zadeva,ko jo ozaveštiš v sebi.
#22
abram1b2 Cej
1
Jan 25, 2019
Sam podpiram težnje Šiška in to tudi lahko razumem.V ta boj Šiška je potrebno stopiti tudi malo nazaj v zgodovino Karantanije in vsesplošnega kmečkega punta 1573 leta.Ta kmečki punt so zatrli uskoki. Če kdo razume kdo so bili USKOKI-plačanci zatiralcev kmetov- neslovenci - mora zadevo prenesti na današnje stanje v Sloveniji.Mogoče se jim bo posvetilo kaj pomeni boj za staro pravdo.Karantanija je bila prva najbolj demokratična državna ureditev Slovencev,ki je veljala že v Noriku.Šiško je zaznal odsotnost vsake demokracije v Sloveniji,ki je vzela Slovencem načelo,da nismo več edini suveren v lastni državi,ampak je to samoklicana politična elita ,ki izhaja iz strankokracije,ki v resnici vlada Sloveniji in Slovencem. To je za prebujene Slovence nesprejemljiv način ,ker ruši naš temeljni podedovan slovenski narodni spomin,ki ga v sebi / akumuliranega/ nosi vsak Slovenec.Kdor razume življenje samo v njegovi površini in ne v njegovi globini -ne zmore razumeti Šiška.
#21
Gašper
0
Jan 25, 2019
Rado K. ravno zaradi Serpentinška je Šiško pristal drugič v priporu. Vse piše, zato ne piši traparij! Prebral si naslov in sedaj pametuješ-
#20
Rado K.
0
Jan 25, 2019
"Predsednik vlade RS, Marjan Šarec je utemeljeno sumljiv, ker je . . ."


He, he, tako je, ko se amaterji gredo pravnike. Da bi bil Šarec lahko utemeljeno osumljen česarkoli, bi moralo sodišče najprej oprostiti Šiška. Dokler pa obstaja možnost, da bo Šiško tudi obsojen, obstaja tudi možnost, da ima Šarec prav. Zato o utemeljenem sumu (vsaj zaenkrat) ne moremo govoriti.

Ana ti si . . . . (v mislih sem imel nekaj krepkega).
#19
Zim Zelen
0
Jan 25, 2019
*Slavica H.
Hvala za poduk
**********************
" Ruska sovjetska federativna socialistična republika z Resolucijo svojega Vrhovnega sovjeta N 1627-1-1 (Постановление ВС РСФСР от 22.08.1991 N 1627-1-1) za svojo državno zastavo pravno določila svojo zgodovinsko zastavo, ki je enaka slovenski narodni zastavi." (iz Slovenske heraldike":)
#18
Slavica Hočevar
0
Jan 25, 2019
http://www.grboslovje.si/novice/article_2012_06_3_0003.php

Slovenska heraldika

Slovenski spletni portal o grboslovju in zastavoslovju.
#17
Slavica Hočevar
0
Jan 25, 2019
Zim zelen, kaj je s trobojnico, ali ne poznaš slovenske narodne zastave?https://www.youtube.com/watch?v=zLqa7AaBQ9o&t=1s
#16
Zim Zelen
0
Jan 24, 2019
https://youtu.be/b5ulu6E8Crg

Današnje novice: Andrej Šiško povezan s paravojaško enoto Štajerska varda - YouTube

Policija je začela izvajati preiskovalne ukrepe zaradi suma številnih kaznivih dejanj proti nekdanjemu predsedniškemu ka
#15
Zim Zelen
0
Jan 24, 2019
Zanimiva trobojnica

https://youtu.be/42K2FBGkJTk

Kdo stoji za Štajersko vardo? - YouTube

Na družbenih omrežjih so se pojavili posnetki urjenja zamaskiranih oboroženih moških v vojaških oblačilih. Nekdanji pred
#14
abram1b2 Cej
2
Jan 24, 2019
Zim Zelen:)*
Koga je Šiško ustrahoval ,ali poskušal ustrahovati? Ustavni red Slovenije sploh ni več mogoče porušiti,ker je ta že od prvega dne osamosvojitve porušen. Šiško bo obsojen po tistih,ki najbolj in načrtno rušijo UstavoRS.
Ukinjeno so najpomembnejše referendumska odločitve o prihodnosti Slovenije in s tem vseh državljanov,ki so po Ustavi RS edini ustavno določen suveren v R Sloveniji.Kdo krši URS ?
#13
Zim Zelen
1
Jan 24, 2019
Šiško ni vaški posebnež.
Verjetno se bo izkazalo, da desetna zakrinkanih dečkov ni imelo hladno orožje in drugo orožje iz čokolade z namenom zabave.
Če nič drugega so poizkusili že z samim nastopom ustrahovati ljudi.
Nič kaj prijazen nastop to ni bil.
Verjetno so računali na to, da bodo potegnili za seboj večji del prebivalstva in uprizorili "provokacijo" , ki naj bi po njihovem, spremenila ustavni red in ustvarila krvavi nered.

Tako ali tako bo presoja na drugih organih!
Morda gre res le za pobalinstvo :-(
#12
Radmila Čučak
3
Jan 24, 2019
Hrvaški raziskovalni novinar Domagoj Margetič je na podlagi dokumentov povedal, da so slovenski komunisti pod vodstvom Korošca prenesli iz Slovenije na račune v tujini okoli 70 milijard EUR....to je potem povzel tudi ekonomist Rado Pezdir

Glede Andreja Šiška pa menim, da je v priporu na osnovi političnega konstrukta in brez konkretnih dokazov o očitanem kaznivem dejanju, tako kot je to napisala Ani Bidar v kom #3
#11
Slavica Hočevar
2
Jan 24, 2019
Mediji so napisali, da je na tujih računih od 50 do 70 miljard
#10
Zim Zelen
0
Jan 24, 2019

*Slavica Hočevar
Ali lahko poveš (ali dokumentiraš) kaj več o 200 milijardah.

(mediji so stopnjevali od 60-75 milijard! Od kje tak preskok?)
#9
abram1b2 Cej
0
Jan 24, 2019
Vedno se v ozadju plete boj za oblast,ki omogoča plenjenje Slovenije in Slovencev.
#8
Slavica Hočevar
0
Jan 24, 2019
Pokradli so nam 200 milijard evrov, sedaj nam mečejo pesek v oči s prašičkovim prevozom trobent. Javno se prikazujejo svetniške in pravične. Me prav zanima, kakšna prevara se plete v ozadju.
#7
abram1b2 Cej
0
Jan 24, 2019
Primer Šiško je pokazal , kako gnila država je postala Slovenija. Napačna politika je uničila ta naš biser in iz nas naredila brezpravne posameznike.KO nam ni več za posameznika,smo kot narod lahko samo še mrtvi.
#6
abram1b2 Cej
1
Jan 24, 2019
Koga ščiti slovenska politika,sodstvo itd ?.Kdo se boji Andreja Šiška? Bojijo se ga tisti,ki so v resnici ozurpirali vso oblast v Sloveniji.Bojijo se za svoje pokvarjene riti. Kakšne nasilne ustavne spremebe,gre samo za težnjo po enakosti, za pravico in resnico med Slovenci,ki je z Ustavo zajamčena. Vse to sranje v Sloveniji so spreducirali nesposobneži in pohlepneži,ki ropajo Slovenijo celotno njeno osamosvojitev.Vsi ti trdoglavi egocentriki in nesposobneži, ki tlačijo svoj rod naj najprej sebe sodno preganjajo,ne pa tiste,ki se borijo za svoj narod. Vrtnemu palčku nikoli ni bila intimna opcija samostojna Slovenija,njemu se še vedno kolca po Jugi.Iz tega vzroka je iz Slovenije naredil brezpravno Jugo enklavo.V Sloveniji je potrebno izpotaviti resnično demokratičen red,ne pa ,da jo vodi politično kapitalska mafija kateri služi sodna veja oblasti,da se ta mafija brezobzirno okorišča pri koritu in v svoji paranoji obsoja nedolžne in tiste,ki si želijo boljše življenje za vse Slovence..Slovenska politika sploh ne razume ustavne ureditve samostojne Slovenije,niti jo ne želi uresničiti.
#5
Slavica Hočevar
0
Jan 24, 2019
Zim Zelen na podlagi naslova, si podal zavajajoč komentar. Spremljam Šiškov primer, pravega orožja ni bilo. Airsoft puške niso orožje! kje imaš nasilniške akcije in proti katerim ljudem? Štajerska varda je prisegla, da bo branila Štajerce in Slovence.
#4
Ani Bidar osebni blog
3
Jan 24, 2019
Andrej Šiško ni nikjer in nikdar niti pozival niti ščuval k spremembi ustavne ureditve RS, ODT Maribor pa tega tudi nikjer ne konkretizira – z nobeno direktno izjavo, kar niti ni mogoče, saj ne obstaja! Enako velja za pozivanje in ščuvanje Šiška k strmoglavljenju najvišjih državnih organov, ki jih ODT Maribor tudi ni konkretiziralo. Koga? Predsednika, vlade, DZ, DS, vrhovnega sodišča?!! To pomeni, da obtožnica ODT ne vsebuje osnovnih potrebnih elementov, prav tako pa jih ne vsebuje niti predlog o podaljšanju pripora ODT Maribor. Vse skupaj je pravzaprav popolnoma absurdno! Andrej Šiško se je namreč kot prostovoljec boril za državo RS in je bil v vojni zanjo leta 1991 poveljnik specialnega voda 711. odreda TO ter vseh enot prostovoljcev v slovenski gardi. Zato je povsem nemogoče, da bi ogrožal obstoj RS.
#3
Pokaži več komentarjev
Ani  Bidar osebni blog
Ani Bidar osebni blog
Objavil/a 2019-01-23 11:54:50 (Jan 23, 2019)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
REŠIMO SLOVENIJO NA PRAVI NAČIN!
PONIŽEVANJE SLOVENSKE VOJSKE!
Laži in podtikanja Blaža Babiča in moj odgovor
Ljudska veča ob drugi obletnici ustanovitve DEŽELE ŠTAJERSKE
Slovenskega naroda sin!
UPOKOJENCI, dovolj nam je vašega jamranja!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj