Šlamparija po Kozjansko! (pravice ni 2. del)

OddajAni Bidar osebni blog, dne 2016-10-27 ob 22:43:51

Kaj se gredo naši politiki, da ne spremenijo zakonodaje glede občinske samouprave.  Večino občin vodijo tretje razredni politični povzpetniki, ki nimajo pojma o gospodarstvu in samem vodenju občin.  Zaposlovnje v občinske uprave poteka več ali manj po V.I.P sistemu. Vsi delajo vse transparentno preko razpisov.  Lahko je razpis butast in neživljenski, najpomembneje je, da je izglasovan z večino. Župan si lahko omisli naprimer wc školjko z zlatim pokrovom za milijon evrov, svetniki dvignejo roke in je vse OK!  Računsko sodišče bo mogoče opozorilo občino in to je to, župan ne bo odstopil, nihče mu nič ne more!

Nesmisel teh javnih razpisov vidim na primer pri naših zloglasnih avtobusnih postajah, ki so zelo nepraktične in nesramno drage. Problem nastane pri slabem vremenu, sneg in dež avtobusne postaje ne dajo primerne zaščite čakajočim, zasteklitev že obstoječih objektov  pa projektant  tega ne dovoli. Mislim, da so že občiski svetniki predlagali, da se nekaj uredi glede tega. Halo županja, direktorica OU Kozje, ali ste normalni? Porabili ste 400 000€ denarja za nefunkcionalne postaje, ki jih menda ne smete niti popravit, postavljali boste pa menda še kar nove. To si mala občina, ki ima, kar precej minusa, po mojem mnenju ne bi smela privoščit. Kaj neki počne nadzorni odbor občine?  Kje je protikorupcijska komisija,  kje so drugi nadzorni organi.

Kje je računsko sodišče, ki je že dalo leta 2008 negativno mnenje? Za predsednika računskega sodišča vemo, da je bil 7.10.2016 z go, županjo na gradu Podsreda, ne verjamem pa do so imeli čas se pogovarjat o drugorazrednih temah.

avtobusna postaja za 14 100€, luči v tem času v temi ne gorijo, ker ni dovolj sonca..

Javno sprašujem bivšega župana, direktorico OU Kozje Suzano Kunst , Županjo občine Kozje Milenco Krajnc, predsednika krajevne skupnosti Franca Plahuto, nadzorni odbor občine Kozje, da obrazložite javnosti. Kako boste rešili godlo, na javni poti št. 681490. Ali se vam zdi pravilno, da se ureja pot do doma in okolica hiše samo nekaterim posvečenim. V našem primeru bivšemu svetniku OU Kozje.  Ali se vam ne zdi to diskriminatorno?

slika je simbolična in ne predstavlja nikogar od omenjenih, za osle imajo nas.....


Ob samem asvaltiranju je bil tu uradno travnik!

Zanima me zakaj je občina Kozje na občinske stroške asvaltirala  zemljišče bivšega svetnika,  glede na to da nam govorite, da se bo cesta urejala, ko bodo urejeni lastniški deleži, zakaj je bila cesta okrog hiše bivšega svetnika asvaltirana pred tem, preden je bila cesta vrisana in v lasti občine. Kje je specifikacija del? Ali so to ponovno dvojna merila?

Ne spoštujete zakone gospoda, kje ste pa že videli, da se najprej asvaltira cesta nato pa čez par let uradno vriše?

Prav tako me zanima zakaj je občina leta 2009 vložila 8000€  za razširitev ceste samo do konca parcele bivšega občinskega svetnika. Proti višje ležečim hišam je menda zmanjkalo denarja. Kje je specifikacija del za katere sem pisno zaprosila? Kje imamo več težav po snegu očitno nikomur ni mar. 

Prav tako postavitev znaka 30km/h in odgovor županje! Zakaj je znak postavljen se mi zdi totalno neprimeren in zavajajoč. Živina lahko zaide na cesto! Ali ni to odgovornost lastnika?


slika zgoraj v okviru, del odgovora županje Krajnc

Smo pa menda edini v Sloveniji, ki imamo na cesti v vsako smer vožnje drugačno omejitev!

slika 1

Da povzamem, ko gremo v hrib je omejitev 30km/h, tu velja omejitev znaka pred kozolcam (slika1), dol se pa do tu smemo peljat 90km/h, ker smo izven naselja. Od tu do glavne ceste je pa omejitev 30km/h. Od glavne ceste pa do znaka pri kozolcu je pa omejitev 90km/h. Ne vem, če je že nekdo izsilil znak 30km/h, bi lahko tudi predlagal pravilno postavitev. Ne pa da imamo na istem odseku v eno smer omejitev  30km/h v drugo pa 90km/h! Tu pri postavitvi znakov se točno vidi, da ste ugodili določeni osebi z nepravilno postavitvijo znaka. Ja je pač dobil svojo igračko, da vam ne teži! Samo on bo težil naprej.... Ali se vam ne zdi, da ste ga s tem malo potegnili za nos? Sedaj, pa menda od vas zahteva še ležeče policaje in to na odseku ceste kjer se dejansko ne moreš peljati več kot 30km/h zaradi njegovega grmovja, nasajenega okrog zaprtega ovinka (pregledna berma)? 

slika je simbolična

Na naši javni cesti so bili v zadnjem času; Pollicija, ki je preverila varnost ceste, medobčinsko redarstvo, svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (predsednik sveta – inštruktor), vsi občinski veljaki, tega par let  niso opazili. Od občine se že kar nekaj časa trudim dobiti dokument na podlagi katerega je bil postavljen ta znak.Par mesecev nazaj sem zaprosila pisno,  odgovora ni. Zato domnevam, da tega dokumenta za postavitev znaka ni. Mogoče se bo sedaj čudežno pojavil.

Občinski veljaki,  živimo v kmečkem okolju po celi občini kmetje pasejo živino, edino na cesti okrog bivšega občinskega svetnika je znak 30km/h in to izven naselja, več kot očitno je, da gre tu za sprenevedanje in nagajanje.

Gospa županja, zakaj nas zavajate s takimi odgovori. Ali iz nas delate bedake? Da vam razložim: takoj ko zapeljete iz glavne ceste na odsek Osojnik je res,  da do znaka občasno Kmet pase, od začetka omejitve pa do konca asvalta, pa ni nobene električne ograje, to pomeni da nihče ne pase. Halo!!!

Prav na tem odseku kjer je postavitev samega znaka nihče ne pase živino! Ko sem vas pa prosila za dokumentacijo o postavitvi znaka, pa po pol leta odgovora ni. Po tem takem lahko sklepam, da občina na črno postavlja obcestne znake.

Ogromno je napak in diskriminacije, tega nočete videti. Bivši svetnik menda vse dela prav, tako kot OU. Jaz sem pa očitno butasta, čeprav samo opisujem dejstva, opozarjam na napake, kršenje zakona, netransparentno trošenje občinskega denarja.....

Ogromno nepravilnosti je na tem delu ceste, da drugih stvari v občini, sploh ne omenjam! Vse to pa so v bistvu malenkosti, ki jih bi učinkovita občinska uprava rešila po skrajšanem postopku. Tako pa tožba, ovadba,  medsosedski spori, sovraštvo.....

Še vedno sem predstavnica C.I. Osojek s preko 20  podpisi, čeprav je ne priznate. Hotela sem samo normalen sestanek, da se pogovorimo o cesti in varnosti, kjer bi vsak lahko povedal svoje mnenje.

In kje smo danes?

Problemi so nerešeni, menda nas pa sedaj še celo snemajo iz zasebnega objekta! Kdo vse se vozi po javni cesti, kaj vozi, kdo hodi na obisk...(udba nadzor),.... To je pa tudi nezakonito in kaznivo! Vse to močno spominja na prejšnji režim.

  V nadaljevanju lahko pričakujemo samo še čipiranje, kar me sploh ne bi presenetilo! 

Bralcem mojih blogov se opravičujem, če sem dolgočasna, ker premlevam iste stvari, pa si nisem mogla pomagat, ker sem si morala olajšati dušo.

Z blogi ne bom prekinila, bom si pa raje naredila reklamo za naš prečudovit hrib, ki je obdarjen z močnimi blagodejnimi energijami. Preverjeno!  Opravili smo tudi že kar nekaj meritev, če je pa med vami bralci kdo, ki ga še posebno zanimajo pozitivne energije, pa vabljeni, da se prepričate, sploh pa radiestezisti.

Glede na to, da sem se izpostavila s pisanjem o situaciji na naši javni poti, do samega pisanja je prišlo spontano,  ne vem zakaj se ne bi izpostavila še o pozitivnih stvareh, ki so bolj zanimive in pomembnejše, kot je naprimer samooskrba, zdrava prehrana, duhovnost,  pozitivna energija, zdravje....

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
8
LISJAK
0
Dec 26, 2016
Glede na to, da nagaja bivši svetnik se sprašujem, da ne gre za kak dogovor med občino in bivšim svetnikom. Kaj takega me ne bi nič presenetilo.
#8
troll
1
Nov 15, 2016
ali vas to snema kakšen bivši udbovc
#7
Azra .
0
Nov 09, 2016
Trol, zanimivo.
Saj se tudi sam tega zavedaš kar si napisal?
#6
momo13
0
Nov 09, 2016
Ani,
bodi pokončna, za vsako rit palca raste. kdor bolj ljubi denar bolj kot obraz, izgubi oboje, tudi če boš obsojena si zame zmagovalka!!!!!!!!!!!!!!
#5
abram1b2 Cej
1
Nov 09, 2016
Ani
Zavedati se moraš,da boš rabila najmanj 30 let, da te bo okolica sprejela in te prenehala gledati kot nebodi ga treba priseljenca. To je v naravi Slovencljev.
#4
trol
1
Nov 09, 2016
Najbolj prazen je tisti, ki je samega sebe poln, ubog ta človek, ki mora živeti sam s sabo in se bo nekega dne uzrl v ogledalo sam sebi v oči in končno uvidel kdo mu je kriv, ubogi človek! Ani zelo dobra odločitev, da greš s pisanjem v pozitivne teme.
#3
franc
1
Nov 09, 2016
kdor ne ve, da je bedak, je dvakrat bedak. tu bi tale pregovor kar pasal, dvosmerna omejitev haha, rabmo enga trampa v slovenilji
#2
Zim Zelen
0
Oct 31, 2016
"400 000€ denarja za nefunkcionalne postaje"
Ali ni ena 0 (ničla) preveč?
#1
Ani  Bidar osebni blog
Ani Bidar osebni blog
Objavil/a 2016-10-27 22:43:51 (Oct 27, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
REŠIMO SLOVENIJO NA PRAVI NAČIN!
PONIŽEVANJE SLOVENSKE VOJSKE!
Laži in podtikanja Blaža Babiča in moj odgovor
Ljudska veča ob drugi obletnici ustanovitve DEŽELE ŠTAJERSKE
Slovenskega naroda sin!
UPOKOJENCI, dovolj nam je vašega jamranja!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj