Arogantna oblast je šla predaleč - prijava nezakonitih udeležencev referendumske kampanje

OddajAndrej Magajna, dne 2017-09-14 ob 11:49:02

Kot zainteresirani subjekt, udeležence referendumske kampanje o 2-TIRu (Zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper (ZIUGDT))  , predsednik sodelujoče politične stranke: Krščanski socialisti Slovenije - Krekovih socialistov (KSS)

Inšpektoratu za kulturo in medije sporočam in obenem prijavljam,

da so se na TV soočenju RTV SLO 1  v ponedeljek 11. septembra 2017 ob 20 uri pojavile tudi organizacije, ki so v celoti ali pretežno v državni lasti in po zakonu o medijih, volilni oz. referendumski kampanji ne bi smele sodelovati v kampanji. Te dneve tudi snemajo programski sklop (samo)predstavitve, kar je nov prekršek.

Posredujem kompletni seznam Državne volilne komisije v katerem so tudi sporni subjekti pod zaporednimi številkami prijav na DVK:

10. 2TDK, DRUŽBA ZA RAZVOJ PROJEKTA d.o.o.

11. DARS, DRUŽBA ZA AVTOCESTE V RS, d.d.

12. SLOVENSKE ŽELEZNICE d.o.o.

15. DRI, UPRAVLJANJE INVESTICIJ, DRUŽBA ZA RAZVOJ INFRASTRUKTURE, d.o.o.

(Vprašljiva je tudi Gospodarska zbornica pod zaporedno številko 18, v kolikor je tudi v njej lastniški delež države).

18. GOSPODARSKA ZBORNICA SLOVENIJE

Poudarjeni subjekti so v očitnem prekršku zato predlagam, da takoj ukrepate.

V prekršku so verjetno tudi odgovorni na RTV SLO. Izgovor o tem, da so seznam prejeli o DVK jih ne odvezuje, da bi zadeve pravno ustrezno presodili preden so jih spustili v oddaje.

Dodatna utemeljitev prekrška:

Navedeni subjekti kot opravičilo navajajo, da za kampanjo ne nameravajo namenjati finančnih sredstev. Žal - to ni argument.

Že do sedaj nekateri udeleženci volilnih in referendumskih kampanj kot edini strošek v poročilu za računsko sodišče navajali zgolj izhodiščne stroške: odpiranje in zapiranje volilnega računa. Torej tudi ti, ki ne trošijo drugih sredstev so obvezni posredovati poročilo Računskemu sodišču. V tabelah navedejo koliko so jih stali stroški odpiranja in zapiranja. Torej nihče ni izvzet, ne glede s kakšnimi stroški operila. Sama višina porabljenih (minimalnih) stroškov je povsem irelevantna (razen, če bi presegli cenzus).

Izpostavljeni udeleženci bodo tudi trošili svoj čas, verjetno službeni, morda za to dobili določene povrnjene stroške na terenu - kar pa zopet ni bistveno. Bistveno je to, da  zaradi deleža državne lastnine v njihovih organizacijah sploh ne bi smeli v organizirani javni kampanji sodelovati v sklopu drugih udeležencev. Svoja strokovna menja (na kar se tudi izgovarjajo) lahko in smejo izražati na kakšnem drugem nivoju in času ne pa v teh navedenih oddajah,namenjenim upravičenim udeležencem kampanje. 

V imenovani oddaji niso nastopali kot nek stranki udeleženec, oz. kot nek strokovni suport (služili organizatorjem oddaje recimo za posebna pojasnila), ampak v enakem sklopu, enakopravno z ostalimi prijavljenimi zakonitimi udeleženci kampanje. Taka oblika in način pa je nezakonit.

Pozivam, da zoper kršitelje UKREPATE TAKOJ, saj je na vidiku PONOVITVENA NEVARNOST.

Namreč 21. septembra 2017 bo na RTV SLO identična oddaja kot je bila v ponedeljek 11.septembra.

Lep pozdrav                         

Andrej Magajna

predsednik Krščanskih socialistov Slovenije – Krekovi socialisti

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
3
Miz Nelez
0
Sep 15, 2017
Kakšno moč ima za "ukrepanje", omenjeni (naslovljeni) inšpektorat za kulturo.....?

Ali so morebitni kršitelji podvrženi kakšni sankciji, katere bi se bali?
#3
Rado K.
0
Sep 15, 2017
Med glavnimi mediji je nasprotnikom vladne različice 2. tira, dala največ prostora prav RTV. Nisem prepričan, da je RTV prava tarča. Bolj problematičen (zgolj v tem oziru) se mi zdi osrednji časopis Delo!
#2
APMMB2
0
Sep 14, 2017
Oddaja je bila pristranska in v škodo pobudnikov referenduma. Tudi RTV Slovenijo je potrebno prijaviti in kaznovati. Potrebno pa je nadaljevati akcijo
neplačevanja TV naročnine, saj to ni več javna TV, kiupošteva vse prebivalce, ampak je partijska TV, ki jo obvladuje komunistična partija s svojim hibridnimi poganki in podmladki.
#1
Andrej Magajna
Andrej Magajna
Objavil/a 2017-09-14 11:49:02 (Sep 14, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Postkomunistična mafijska država
Se dogovor iz septembra 2017 v Kamniku uresničuje do potankosti !!?? Toninov »nikogar ne izključujem« torej ni bil namenjen JJ, ampak Šarcu.
Ugrabljeno sodstvo
OB DESETLETNICI! Stranka Krščanski socialisti Slovenije to jesen 2017 praznuje 10 letnico ustanovitve.
Ahmad Shamieh - izjema mora biti v naprej znana in jasno definirana
Arogantna oblast je šla predaleč - prijava nezakonitih udeležencev referendumske kampanje
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
maj 2022
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj