Andrej Šircelj in zanimive vzporednice z mojo računalniško afero

OddajAndrej Magajna, dne 2015-12-17 ob 10:32:53

Spoštovani !


V včarajšnjih Odmevih RTVSLO (16.12.2015) sem prepoznal visokega policijskega uradnika g. Branka JAPLJA, ki je bil povezan tudi z zasegom računalnikov na našem domu 3. novembra 2010. Odgovarjal je na vprašanja spoštovanega novinarja Slavka Bobovnikav v zvezi s vstopom v prostore poslanca Andreja Širclja in stranke, ter vprašanja  zasega računalniškega strežnike le-te.

Mag. Branko Japelj  je bil nadrejena oseba kriminalistu, ki je bil operativni vodja akcije in proti kateremu sem  zaradi, po mnenju hujših kršitev postopka  podal kazensko ovadbo na Specializirano državno tožilstvo ( Oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi  pooblastili)  Kot na primer : prirejanje obvestila luksemburškega varnostnega organa, ki je bil osnova za odredbo o hišni preiskavi, izginotje računalnikov in kompletnih forenzičnih kopij, neustrezne ekstenzivne metode preiskave, itd ... (glejte priponko)

Zaradi suma hujših nepravilnosti pri delu policije, sem  podal Predlog za presojo dela kriminalista, naslovljeno na generalnega direktorja policije mag. Marjana Fanka in direktorja Policijske uprave Ljubljana, mag. Stanislava Vrečarja.
Odgovoril pa mi ni imenovani generalni direktor, ampak po njegovem pooblastilu pomočnik g. Branko Japelj, ki pa je bil, kot rečeno,  vpleten v moj primer. Direktor Policijske uprave Ljubljana ni podal nobenega odgovora. 
Ne samo, da odgovor Branka Japelj zavrača obravnavo mojih pobud, je sporen njegov status, kot osebe, ki odgovarja. Menim, da je bil po sredi konflikt interesov, saj je bil  Branko Japelj odgovorna oseba povezana z mojo preiskavo.  Branko Japelj zavrača presojo nepravilnosti, z izgovorom, da proti meni poteka sodni postopek, čeprav  večine izpostavljenih zadev sodišče sploh ne bo presojalo.  Na primer od samega začetka:  Zakaj je policija potrebovala leto in 4 mesece, da je o obvestilu iz Luksemburga sploh naredila uradni zaznamek  in recimo na koncu, kakšen je bil rezultat 21 hišnih preiskav ( če sploh kakšen), oziroma evalvacija opravljenega dela, tudi iz vidika sorazmernosti, upravičenosti drastičnih ukrepov.  (Opomba: Predlog za presojo in odgovor sta v priponki)

Kljub časovnemu odmiku od mojega primera, zadeve dobivajo določene vzporednice, ki jih ne smemo kar spregledati. Sočasno z več kot spornim vstopom policije v naš dom, so policaji brez sodne odredbe vstopili v prostore stranke Krščanskih socialistov Slovenije, ki ima sedež na istem naslovu. Zasegli pa so tudi računalnik Državnega zbora, ki sem ga imel skupaj z gradivom za tekočo sejo parlamentarnega odbora v dnevni sobi in le-ta ni bil nikoli priključen na domači IP.

Da se tudi v mojem primeru pojavi g. Branko Japelj je morda zgolj naključje. Bolj me je zmotilo to, kot rečeno, da je vpletena oseba v mojem  primeru odgovorila na očitke o  nepravilnosti v preiskavi.

Morda sem predolg, a še to:
Kljub temu, da je tožilec na naroku februarja tega leta predlagal minimalno pogojno kazen, sem se odločil, da bom postopek nadaljeval, ne glede, da bi trajal še leta. Že sedaj se zadeva vleče 5 let in še ni prišlo do glavne obravnave. 
Naj preiskovalci vedo: Tudi zaradi mojih domačih ne bom odnehal in vztrajal bom tudi z zahtevo po parlamentarni preiskavi. Po rodu sem iz Krasa in trdoživ, čeprav me je afera zelo prizadela.

Zelo pa bom vesel vsakega preiskovalnega novinarja, ki bi bolj poglobljeno proučil zadevo. 

In še ena opomba:
Za ta moj dopis, kot predhodni pred dnevom, se nisem posvetoval z nikomur od stranke SDS - čeprav to ni prepovedano.

Lep pozdrav !                             
Andrej  Magajna  - 041 691 619

P.s.:
- Ker me je nekaj novinarjev vprašalo, kje sem dobil informacijo o izginotju tudi vseh forenzičnih kopij, prilagam sken 3. strani Izvida Inštituta za forenziko informacijskih tehnologij (IFIT-a)
- Nekateri pa so želeli videti odredbo iz katerega je razvidno, da je bila izdan nalog za hišno preiskava zgolj zaradi posedovanja, dozdevno mladoletnega deketa v hlačah z golim oprsjem (sken prve strani Odredbe)
profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Andrej Magajna
Andrej Magajna
Objavil/a 2015-12-17 10:32:53 (Dec 17, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Postkomunistična mafijska država
Se dogovor iz septembra 2017 v Kamniku uresničuje do potankosti !!?? Toninov »nikogar ne izključujem« torej ni bil namenjen JJ, ampak Šarcu.
Ugrabljeno sodstvo
OB DESETLETNICI! Stranka Krščanski socialisti Slovenije to jesen 2017 praznuje 10 letnico ustanovitve.
Ahmad Shamieh - izjema mora biti v naprej znana in jasno definirana
Arogantna oblast je šla predaleč - prijava nezakonitih udeležencev referendumske kampanje
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
avgust 2022
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj