NE VSILJUJTE NAM SPRAVE !

OddajAndrej Magajna, dne 2015-06-23 ob 11:50:35

IZJAVA KRŠČANSKIH SOCIALISTOV – KSS

OB NAPOVEDANIH SPRAVNIH MANIFESTACIJAH IN SPOMENIKIH

Ne vsiljujte nam sprave!  

Ne potrebujemo spravnih manifestacij , spomenikov.

Ni še čas za njih.

Po 25 letih demokracije bi že bil, a ne gre za leta. Za spravo niso izpolnjeni niti osnovni pogoji. V tem trenutku bi bil najavljen spomenik le sarkofag, pod katerim bomo zacementirali  laži in zločine.

Ne vsiljujte nam sprave, dokler žrtve iz številnih morišč niso niti odkopane, kaj šele dostojanstveno pokopane.

Ne vsiljujte nam sprave, dokler vemo le za zločin, a za zločince ne ! Dovolj je bilo licemerskega govorjenja o zločinih, o zločincih pa kot, da jih nikoli ni bilo. Nihče od njih ni bil niti imenovan, kaj šele procesiran, postavljen pred roko pravice, čeprav gre za grozodejstva, ki ne zastarajo.

Ne vsiljujte nam spravo z lažmi  -  o zgodovinskih dogodkih, saj so se  ta po nareku zmagovalcev prirejala, ponarejala ali zamolčala.

Spravimo se lahko le z resnico !

Pravijo: Resnica ima več plati, vidikov; presojamo jo lahko iz »zraka, zemlje morja« - seveda.

A tu gre za fakte, zg. dejstva! Sedaj pa hočejo vse te priredbe, ponaredbe in zamolčane dogodke  lepo spraviti  pod nek sarkofag . Zato tudi taka kampanja: Nehajte vendar s to zgodovino … Kaj jo spet revidirate … To nas razdvaja … Pomirimo se, opustimo…  itd.

Vsaj  o faktih bi se lahko  sporazumeli - preden vse prikrijemo s spravno slovesnostjo in zakrijemo z nekimi obeliski.

Praznujemo 27. april kot dan odpora, ki ga ni bilo. S strani boljševiške partije se je ta začel šele 22. junija po prekinitvi pakta Stalin - Hitler. Tudi II. svetovna vojna se ni začela s prodorom Hitlerja na Poljsko, ampak z usklajenim napadom nacistov in komunistov na to državo in Norveško.

Včasih je zamolčanje še hujše kot prirejanje ali ponarejanje.

Knjiga proučevalca polpretekle zgodovine Igorja Omerze  Osebni dosje 584   je obelodanjeno  kako je boljševiška partija izigrala in po vojni onemogočala krščanskega socialista Edvarda Kocbeka. Vse to je bilo prikrito, kot prikrita morišča.  Ko smo raziskovali aktivnost  krščanskih socialcev na Primorskem v času pred drugo svetovno vojno, smo naleteli na  njihove sopotnike, avtonomno antifašistično gibanje TIGR. Njihovi borci so padli v prvi spopad z okupatorjem 13. maja 1941. Sedanji parlament ni v stanju, da bi ta datum tudi formalno obeležili na republiški ravni.  Moramo  še naprej živeti z miti !?

Osupljiva spoznanja o odnosu takratne boljševiške partije do domoljubov v primorski sredini , potrjuje tezo, da se partija ni borila le proti kolaborantom, ampak  je »nevtralizirala« vse, ki so ji stali na poti k popolni monopolizaciji NOB - tudi domoljube.  OF je bila za njih le pretveza. Tako kot je narekovala taktika VII. Kominterne iz leta 1935.

Ne vsiljujte nam odpuščanje !

Krščansko je odpuščati.  Da.

 A kakšen smisel ima odpuščanje, ko ga nekdo - pa naj bo take ali drugačne barve  - niti ne želi, niti ne obžaluje storjenega.  Na osebi ravni, ga je uresničil vsak z vsakim, če je le hotel  - že davno!

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Andrej Magajna
Andrej Magajna
Objavil/a 2015-06-23 11:50:35 (Jun 23, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Postkomunistična mafijska država
Se dogovor iz septembra 2017 v Kamniku uresničuje do potankosti !!?? Toninov »nikogar ne izključujem« torej ni bil namenjen JJ, ampak Šarcu.
Ugrabljeno sodstvo
OB DESETLETNICI! Stranka Krščanski socialisti Slovenije to jesen 2017 praznuje 10 letnico ustanovitve.
Ahmad Shamieh - izjema mora biti v naprej znana in jasno definirana
Arogantna oblast je šla predaleč - prijava nezakonitih udeležencev referendumske kampanje
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
oktober 2021
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj