Andrej Magajna

slovenski politik

Prijatelji (5)
Woodicinvestment Company
Ernest Skrjanec
Rastko Plohl
Žiga Šorli
Spremljevalci (5)
G Stare
Samo K.
Sonja Ramsak
Dajana Babič
ALEŠ ADAMIĆ

O zidu:

Lastnik zidu: Andrej Magajna

Tip zidu: Osebni zid

Kreiran: 29.05.2014 19:47 (May 29, 2014)

Življenjepis

V času pred letom 1990 ukvarjal s sindikalno dejavnostjo; aktiven na področju reforme volilne zakonodaje. Svoje zagovarjanje odprtih kadrovskih list, strokovno obeležil v številnih člankih in prispevkih.

Leto 1989 – soustanovitelj SDZS, politične organizacije, ki se prva deklarirala kot neodvisna politična stranka. (Stanko -predhodnico zdajšnje SDS- ustanovil iniciativni odbor, ki so ga na začetku sestavljali France Tomšič, Andrej Magajna in Gorazd Drevenšek).

Član predsedstva DEMOS-a. Formalno predlagal ime in kratico demokratične opozicije Slovenije (Demos), na osnovi ideje, ki sta jo sooblikovala z Matjažem Šinkovcem.

Poslanec prvega mandata – prve večstrankarske skupščine. Bil prvi vodja poslanske skupine SDSS in podpredsednik stranke Po razhodu z Jožetom Pučnikom, do konca mandata v parlamentu deloval kot neodvisen poslanec. Aktivni član komisije za invalide, odbora za delo, ustavne komisije in drugih delovnih teles.

Soustanovitelj in glavni tajnik Stranke krščanskih socialistov, ki je bila registrirana od 1991 do 1994. Po letu 1995 aktivni član Krščansko socialnega gibanja in njegov koordinator. Leta 1991 soustanovitelj Sindikata nezaposlenih in socialno ogroženih Slovenije, ki mu je predsedoval do let 1995.

Soustanovitelj in še vedno aktivni predsednik Društva za nezaposlene Slovenije

Strokovna področja delovanja: socialna politika zaposlovanje in poklicna orientacija volilna zakonodaja zakonodaja, ki ureja položaj verskih skupnosti

PREDSEDNIK KSS - Krščanskih socialistov Slovenije od 12. septembra 2007.

Na državnozborskih volitvah leta 2011 je kandidiral na listi SMS Zeleni.

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj