Obsedenost z zdravjem ima tudi svoje slabe strani. Naštevamo 10 znakov, da morda malo (ali močno) pretiravate v skrbi za zdravo življenje.

1 Ste norec na deklaracije?

Vsakič, ko greste v trgovino, porabite neverjetno veliko časa, tudi več ur, saj podrobno preberete deklaracije na vseh izdelkih, ki jih kupite. Vaš pritisk se kar dvigne, ko se ne morete odločiti, katere bolj zdrave mislije bi radi kupili in kateri nemastni jogurt bi bolje del vašemu telesu. Ko greste mimo polic s hitro prehrano, se kar zgrozite, a vseeno pogledate deklaracije, saj ste radovedni, kaj jedo 'nezdravi' ljudje.

2 Večerja za enega

Prijatelji so vas nehali vabiti na družabna srečanja in večerje, ker ne morejo več prenašati slabe vesti, saj jim vsakič pridigate o slabih straneh neekološko pridelanih izdelkov. Ljudje radi uživajo v dobri hrani.

3 Očiščevalna zasvojenost

Poskusili ste že vse razstrupljevalne diete, ki jih priporoča Gwyneth Paltrow, in močno ste prepričani, da si kajenski poper in limona zaslužita svojo posebno skupino.

4 Telovadni norec

Če samo en dan s svojega urnika izpustite obisk fitnesa ali desetkilometrski tek, se počutite nemirne in debele. In potem se več dni zapored kaznujete, da nadomestite 'izgubljeni' dan. Telovadite tudi, če vas boli že vse telo in se vam srčni utrip nikakor ne upočasni.

5 Fleksitarijanec

Trdno ste prepričani, da boste odkrili popolno prehrano, vsejedci se vam smilijo. In posledice: poskusili ste že vse načine prehranjevanja – od veganskega, vegetarijanskega, pescatarijanskega (ne vključuje mesa, razen rib) do presnega.

6 Živite od napitkov in tablet

Vaš najljubši način zapravljanja plače je, da takoj stečete do prve trgovine z zdravo in športno prehrano ter si nakupite cel kup dragih proteinskih napitkov, vitaminskih dodatkov in drugih naravnih stvari, ki naj bi okrepile vaše zdravje. Vsak dan pogoltnete pest, polno tablet, ki vam obljubljajo, da boste bolj zdravi, vitki, močni, brhki …

7 Vse veste o super hrani

Takoj ko kdo v vaši okolici ne pozna kakšne eksotično zveneče jedi, se vam kar zasvetijo oči. Vi veste vse! Žitna trava, kvinoja … jah, to je vaša najljubša super hrana. Sploh še veste, kaj je kislo zelje?

8 Števec kalorij

Ste kot živi števec kalorij na dveh nogah. Natančno veste, koliko minut morate prebiti na tekočem traku, da boste porabili svoje kosilo. Celo tako daleč ste, da znate izračunati, koliko energije porabite med sesanjem in brisanjem prahu.

9 Brez posladkov

Sladkarije in posladki za vas tako rekoč ne obstajajo, to je nevarna hrana, polna strupenih in redilnih snovi. Tudi v restavracijah strogo upoštevate svoje prehranjevalne navade, zato vas obiski teh sploh ne razveseljujejo, ampak spravljajo v stres.

10 Na tehtnici!

Vsaj enkrat na dan se stehtate in v hipu, ko kazalček na tehtnici preseže vašo sanjsko težo, vas zgrabi panika.

iz Lise

10 znakov, da ste obsedeni z zdravjem - Aktivni.si

Obsedenost z zdravjem ima tudi svoje slabe strani. Naštevamo 10 znakov, da morda malo (ali močno) pretiravate v skrbi za zdravo življenje.