Grozljivo, kaj vse so nekateri pripravljeni storiti, da bi se otresli odvečnih kilogramov (ali ohranili koščeno vitko postavo) in za to vložili čim manj truda, predvem pa čim manj časa. Česa takega vi ne boste poskusili!

Vbrizgavanje urina

Prav ste prebrali – vbrizgavanje urina. In sicer urina nosečnice. S tem naj bi izgubili do pol kilograma dnevno. V zgodnji fazi nosečnosti se namreč prične sproščati humani horionski gonadotropin, t. i. nosečniški hormon, ki je odgovoren za proizvodnjo progesterona in estrogena. Hormon naj bi pospešil metabolizem in s tem seveda hujašnje. A injekcije so vse prej kot zdrave. Saj veste, da urin poleg vode, sečne kisline, mineralov in soli vsebuje tudi snovi, ki jih telo mora izločiti, saj bi kopičenje teh v telesu povzročilo resne zdravstvene težave, kajne?

In koliko stane takšna 'dieta'? 1000 kalorij dnevno manj – shujševalni program namreč dovoljuje največ 500 kalorij dnevno – za 6 dnevno zalogo injekcij pa je treba odšteti od 300 do 565 dolarjev. (Vir: www.livescience.com/35218-urine-injection-weight-loss.html)

Obrok po cevki

Obstajajo bolezni in stanja, ki onemogočajo normalno prehranjevanje. Takrat bolnike hranijo po sondi, cevki, ki se vstavi skozi nos v želodec. Hrana je seveda tekoča, vsebuje pa vsa hranila, ki jih telo potrebuje vsakodnevno.

Strašljivo pa je, da se za hranjenje po cevki odločajo tudi sicer zdravi ljudje, ki si le željo hitro izgubiti odvečne kilograme. Postopek je pravzaprav postal pravi trend. A čeprav poteka pod nadzorom zdravnika oziroma medicinske sestre, je vse prej kot varen. Obroki so v tem primeru namreč zelo osiromašeni, pojavijo se lahko težave, kot so zaprtje, nastanek ledvičnih kamnov, velikokrat pride do dehidracije. In ... konec koncev, kdo si v resnici želi cevke skozi nos v želodec?

Dieta s trakuljo

Pravijo, da je hujšanje v družbi prijatelja lažje. A pri tem verjetno niso imeli v mislih tega.

Ta grozljiv trend se je pred leti začel širiti iz Azije. Bistvo diete je, da se zaužije jajčeca trakulje (dobi se jih v obliki tablet), se tako zavestno okuži, nato pa se pusti trakuljo v črevesju tako dolgo, dokler se ne doseže želene teže. Ker trakulja porablja hranila, ki jih zaužijemo s hrano, preprečuje nalaganje odvečnih kalorij in ljudje pospešeno hujšanje. Trakuljo se nato odstrani s pomočjo zdravil.

Skoraj smo pozabili omeniti, da se lahko zaradi tega razvijejo vseživljenjske zdravstvene težave. Da sama metoda povzroča tudi močne bolečine v trebuhu, bruhanje in glavobole. Kaj pa to, da lahko trakulja zraste tudi do devet metrov in v našem telesu izleže milijon jajčec? Če se jajčeca razvijejo v možganih, sprožajo božjastne napade.

Šivanje jezika

Če bi vas vprašali, ali bi dovolili, da vam na jezik prišijejo obliž, kaj bi odgovorili? Ali bolje, kaj bi v tistem trenutku naredili?

Sliši se neverjetno, a v resnici obstajajo ljudje, ki si na jezik prišijejo zaplato (kot nekakšen obliž). Zakaj to počnejo? Ker potem zaradi bolečine ne morejo jesti trde hrane in so prisiljeni jesti le tekočo. Vnetij in drugih težav, ki jih lahko povzroči takšno početje verjetno ni treba navajati.

Beri dalje...

7 najbolj bizarnih in zastrašujočih stvari, ki jih ljudje počnejo, da bi shujšali - Aktivni.si

Grozljivo, kaj vse so nekateri pripravljeni storiti, da bi se otresli odvečnih kilogramov (ali ohranili koščeno vitko postavo) in za to vložili čim manj truda, predvem pa čim manj časa. Česa takega vi ne boste poskusili!