Zagotovo sta maščoba na hrbtu in tesen nedrček največji težavi žensk, ki pokvarita še tako lepo in dobro krojeno obleko. Čas je, da spet pokažete svoje seksi obline.

Saj veste, kako je to videti: ob strani imate še dve dojki, pod pazduho je nekaj odvečnih oblog in hrbet se vam zaradi viška vseh dobrih stvari, ki ste jih pojedli čez zimo, prepolovi na del nad in pod nedrčkom. Ja, ni lep pogled! In vaša prva misel je – ojoj, taka ne morem med ljudi.

Seksi majčka izgubi ves pomen, vse skupaj izgubi smisel in že razmišljate, kako bi odpovedali vabilo na zabavo. IN to vse zaradi nesrečnih 'zimskih zalog' na hrbtu?!

Dobra novica pa je, da lahko odvečnim maščobam rečete nasvidenje.

Od kod sploh prihaja vsa ta 'navlaka'?

Jasno je, da boste, če pojeste več, kot porabite, začeli nabirati kilograme in maščobe po vsem telesu. In še hitreje se vsa stvar naloži, ko ženska prekorači tisto magično mejo – 45 let.

Ko v obdobju pred menopavzo ženskam začne primanjkovati estrogen, takrat se začnejo maščobe počasi seliti s trebušnega dela telesa na prsi. Nekaterim ženskam se prsi povečajo za celo košarico, da ne govorimo o maščobah na hrbtu. To se zgodi tudi vitkim ženskam.

Ja, lahko nosite ozko, seksi majico tudi v svojih 'poštiridesetih' letih, a za to boste morale zelo garati.

Prvi korak - izberite pravi nedrček!

Ni pomembno, koliko tehtate, potrebovale boste nedrček, ki vam je ravno prav. In to velja za obe smeri – nedrček vam ne sme biti ne premajhen ne prevelik.

Punce, nedrček je zares pomemben, dober bo znal skriti tudi kakšen kilogramček preveč.

Soočimo se z realnostjo ...

Dejstvo je, da boste morale narediti oboje – jesti manj in telovaditi. Tako pač je, nimamo kaj, takšna je pač naša usoda, če želimo biti seksi in mične v tisti majčki iz uvoda.

Začnimo s hrano, da se ne bomo takoj začele potiti. Poglejte, kaj, koliko in kako pogosto jeste.

  • Kakovost

Ženske na splošno pojedo preveč ogljikovih hidratov. Zmanjšajte ali pa povsem izločite belo moko, sladkor, testenine (iz bele moke), riž, krompir in kruh (beli). To so stvari, ki se vam kot žvečilni gumi lepijo na hrbet.

  • Količina

Rjavi riž je super, a nikar ga ne pojejte ves kilogram. Začnite brati etikete na embalaži in poglejte, kakšno količino vam strokovnjaki svetujejo za en obrok. Ne jejte iz velikih vreč in škatel, saj boste z lahkoto preveč pojedli. Izbirajte manjše krožnike in jejte počasi.

  • Frekvenca

Jejte vsake štiri ure, imejte manjše obroke in nikar si ne dovolite, da postanete zares lačni. Izberite veliko zelenjave, sadja in nekaj polnozrnatih izdelkov.

Telovadba
  • Prsni slog

Nobena skrivnost ni, da imajo plavalci fantastično oblikovan hrbet in prsi. Ne, tam ne boste videli odvečnih maščob. Poiščite v svoji bližini bazen in odplavajte kakšnih 20 ali 30 dolžin. Plavanje vam bo odlično učvrstilo telo od rok do nog.

beri dalje

Kako se znebiti maščobe na hrbtu? - Aktivni.si

Zagotovo sta maščoba na hrbtu in tesen nedrček največji težavi žensk, ki pokvarita še tako lepo in dobro krojeno obleko. Čas je, da spet pokažete svoje seksi obline.