IZZIV ZA VSAKOGAR PREDVSEM ZA RADA K.

Oddajabram1b2 Cej, dne 2019-02-26 ob 12:30:17

Rado K. trdi,da boga ni. Verjetno verjame Kantu,ki je dejal,da je bog mrtev.Kaj sploh pojem bog pomeni? Kaj pomeni Stvarnik?  Zakaj se človek ne zna poistovetiti z bogom? Semle bom dal nekaj postov,ki so na Požar Reportu,ker tam ne želim  packati njegove teme.Tu se sedaj lahko razpišemo o bogu in dokončno rešimo vse dileme okoli teg pojma..

pred 15 urami

Še enkrat (brez teorije) boga ni. So pa ljudje, ki verujejo v mitološka bitja. V boga, v hudiča - dualizem -gozdne škrate, v vile, ipd.)

(s

pred 16 urami

V knjigi Hawking piše: »Našli smo nekaj, kar nima vzroka, saj ni bilo časa, da bi vzrok v njem obstajal. Zame to pomeni, da ni možnosti za obstoj stvarnika, saj ni bilo časa, v katerem bi stvarnik lahko obstajal.«

Kaj pa zdaj?
Nam je vzeto še to upanje in smo le nič v temi vesolja :-( ?

pred 20 urami

Rado K.
Vrhovno bitje.večno sednja vseobsežna vesoljna samodeluča,samozadostna vsepojavnost,katerega individualna samomanifestacije je vsaka pojavnost in hrati vse.Rado K . prosim te ne smeši se. Zbogom !

0
pred 16 urami
Rado.K. držiš se tvojih bolnih teorij kot pijanec plota,
pa daj se no malo sprostit in malo globlje zadihaj,
ljudem okoli tebe moraš biti res huda nadloga,
človek brez notranjega miru, resnice in ljubezni. ;)
skrajni čas, da se najaviš pri psihoanalitiku Vodeb Breiviku,
da ti malo poštima razum. ;)

Tu se sedaj lahko reši pojem Boga in Stvarnika..

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
16
haapy yack
0
Mar 03, 2019
hoj
RKC nič ne razlaga. Staro zavezo ni pisala RKC ali nek podobni škratje.
RKC nima ničesar skupnega s tekstom o stvarjenju sveta.
boditevcvetju
#16
abram1b2 Cej
0
Mar 03, 2019
haapy yack:)*
Izgon iz Raja pomeni nekaj popolnoma drugega kot to razlaga RKC.Na Zemlji nikoli ni bil,ni in ne bo Raj.Torej je poreklo Adama in Eve izven Zemlje. v Planetarnih Osončjih /očetovih/ Če v Raju prekršiš /planetarnih Osončjih/ prostovoljno zavezo služiti vesoljnemu življenju si obsojen na Zemeljsko življenje,/ satelitsko -sinovo/.kjer ni reanimacije življenjskega cikla /ponovitve cikla/. Celotno zemeljsko življenje je soodvisno od človeka in človek je soodvisen od njega. Tako na kratko.Lp :)*
#15
haapy yack
0
Feb 27, 2019
hoj
Saj saj. Človeštvo živi v zmoti, ker verjame, da je treba namesto sadežev darovati živali. Obredni zakoli. Noeta so označil za tistega, ki naj bi daro
val kri. Noe je bil v resnici označen kot tisti, ki živi pravično. Človeštvo narobe veruje, da je Abraham bil pripravljen žrtvovati lastnega sina po ukazu nekega čudnga Boga.
Cele horde učiteljev, duhovnikov in razlagalcev Biblije so prepričela človeštvo, da so vse tegobe na svet zarad tega, ker sta prva človeka v raju nenadoma začela jest jabolka. Večina na planet je prepričana, da je meso trupel ubitih živali močna, zdrava in Bogu dopadljiva hrana!.
Zarad tega je na planet ves sranje ne pa zarad tega, ker bi ljudje jedli jabčka.
Dkler bo tako se ne bo ničesar spremenil. Voz drvi v prepad.
gimnosofistipres
boditevcvetju
#14
Zim Zelen
0
Feb 27, 2019
Kdo bo častil Boga, ko bo človeštvo uničeno?
(sodni dan je zapisan)
#13
abram1b2 Cej
0
Feb 27, 2019
Haapšy yack:)*
Sadeži so še vedno na svetu.Problem je,ker mi ne vidimo in ne zaznamo.Lp :)*
#12
haapy yack
0
Feb 27, 2019
hoj
.... Ko je Adam videl, da starejši sovraži mlajšega, je poskušal omehčati njegovo srce in je rekel Kajnu: "Sin moj, vzemi del svojih sadežev in daruj Bogu, da ti lahko oprosti krivdo in tvoj greh."
Rekel je tudi Abelu: "vzemi del svojih sadežev in daruj, da ti bo odpuščena tvoja krivda in tvoj greh."
Mislim, da na svet ni več nobenga sadeža, da bi ljudje darovali in bi jim bili odpuščeni njihovi grehi.
misijanemogočepres
boditevcvetju
#11
abram1b2 Cej
0
Feb 26, 2019
Zim Zelen:)*
Stvarnika kot ga mi razumemo, sploh ni.9# Kdo ti bo oproščal? Edino soljudje nihče drug,če ti sploh imajo kaj oproščati. 8# Lp )**
#10
Zim Zelen
0
Feb 26, 2019
*abram...
Sploh ti ne mislim kratit tvoj pogled in razumevanje stvarstva, če to okrog nas sploh je stvarstvo, če ni le iluzija privd.

Sicer pa rek, "Vsak svojega Boga moli" niti ni tako slab, če nočemo med sabo razprtije in vojne.

Zaenkrat nam še slabo kaže, ampak cikli, ki jih napoveduješ, vsake toliko časa vzpostavijo red za nov začetek iz nule!

(Ko smo že pri prekocuhih. Ali se ti ne zdi, da bo izčrpana nafta ( in skurjena) iz drobovja Zemlje preprečila nov vesoljni potop. Ledeniki bodo šli enostavno v izpraznjene votline in vzdrževali še balans tečajev čeprav imajo drugo gostoto:)
#9
Zim Zelen
1
Feb 26, 2019
Ob smrtni uri se spomnimo zanikanja!
(Ljubi Bog, le zakaj me preizkušaš tudi to zadnjo uro :-) ♫♥♫♪)

Kdor je živel v sožitju z ljudmi in naravo mu bo oproščeno kakšno manjše pobalinstvo, ne glede na vero :-(
#8
abram1b2 Cej
1
Feb 26, 2019
Rado K.
Najboljša odločitev,da se primeš lopate in motike.Tako se boš naučil videti Boga v sebi in v vsemu kar te obdaja . V kamnu,drevesu,zajcu,nebu in Zemlji.Lp :)*
#7
abram1b2 Cej
0
Feb 26, 2019
Haapy yack:)*
Vsi smo individualni samoizraz Boga samega. Vse individualne vesoljne samomanifestacije so v resnici samomanifestacije pojma Boga.Bog je v vsemu v lastni podobi. Vseobsežna vesoljna konstanta mase energije prostora t.časa in življenja je večno sedaj samodelujoča,samozadostna in samohranitvena,kjer vsak konec cikla samozlivanja njenih realiziranih in akumuliranih vrednosti mept* v vsakem X elementarnem pojavu.Življenje* se ciklično samoreproducira v vsaki svoji vrsti..Elementarno se ciklično samozliva, Vesolje večno Bog večno sedaj umira in se samorojeva na vseh nivojih svoje pojavnosti,kar pomeni v svoji vseobsežni večno sednji vsepojavnosti.Zato ni nastanka ne konca v smislu Velikega poka Uumira in se samorojeva v vseh svojih individualnih pojavnostih od osnovnega delca do galaksij enako./Stvarnika ni/ večno sedanji vseobsežni vesoljni konstanti mase,energije,prostora,t. časa in življenja,.Človek ciklično izpolnjuje vlogo sejalca,selivca in varuha vesoljnega *življenja. Tvoj komentar je smiselen brez Stvarnika:)** Ali se mi ne samoreproduciramo v ciklih in ali flora in favna ne umirata in se samorojevata v ciklih?
#6
Rado K.
1
Feb 26, 2019
Ljubi bog!?!
Blog samo zame? Čisto brez potrebe. Sem že povedal svoje.

Zdaj grem vrt prekopavat, zvečer pa na plavanje.
Zvečer bom pa prebral kaj ste napisali. Kdor je zadnji boga videl naj pove kje in ob kakšni priliki.
LP
#5
haapy yack
0
Feb 26, 2019
hoj
Znanje, da smo vsi nastal iz enega Boga, Demiurga (stvarnika sveta), ki se imenuje Logos. To je zapisan tudi v Novi zavezi, zlasti pri Janezu, ki govori, da je bila na začetku Beseda, Bog pa je tako neskončen, da o njemu ne moremo govoriti. Vse kar rečemo je lahko le delno, praktično brez smisla. Sicer pa velik del človeštva živi v zmoti.
narodkikolnejeprekletpres
boditevcvetju
#4
abram1b2 Cej
0
Feb 26, 2019
Zim Zelen:)*
Nemogoče je mogoče! Nič ni nemogoče,če veš in poznaš temo v nulo in jaz jo poznam, razumem in znam obrazložiti.Nikogar ne bom navajal, kot edino svoj akumuliran brezčasen genski spomin naše vesoljne vrste,ki je v meni prebujen.To pomeni- samo svoje vedenje. Lahko ti povem,da Stvarnika sploh ni.Bog je pojem, ki izhaja iz naše osebne religijoznosti,ker je vsak človek naprej religijozno bitje in šele po svetovnem nazoru nato vernik,ali ateist.Praviš,da sem optimist,potem si ti pesimist?
#3
Zim Zelen
0
Feb 26, 2019
"Tu se sedaj lahko reši pojem Boga in Stvarnika.." -*abram...
Si pa optimist? Tega do zdaj ni še nobeden razrešil!
Lahko pa navajamo tuje ume ali pa lasten veleum!
#2
abram1b2 Cej
0
Feb 26, 2019
Rado K. Tu lahko sedaj izražaš svoje mišljenje in trditve,da boga ni. Da ne svinjamo po tujih sporočilih.Tu lahko rešimo vse nestrinjanje in argumentiramo svoje trditve. Moja trditev je, bog je večno sedaj v vsemu sam v lastni samobitnosti in samomanifestaciji.Zakaj je bog absolutno nič in hkrati absolutno vse? Zakaj in kaj je božji Sveti duh?
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2019-02-26 12:30:17 (Feb 26, 2019)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj