EN TU PAN-ENO JE VSE

Oddajabram1b2 Cej, dne 2018-12-04 ob 11:51:23

Spinoza: Bog je vzrok vseh stvari ki so v njemu. Bolje : Bog je večno sedaj v vsemu v lastni samobitnosti

H komu potem molimo, qa častimo,prosimo , malikujemo in upamo  v svoji veri? Je bog vzrok  čudežev, ali so čudeži nerazumljeni in  nepojasnjeni naravni zakoni vseobsežnega večno sedanjega  vesolja/boga? Je naša vera, naš temeljni življenjski izraz našega življenskega upanja ? Če je temu tako,potem smo mi vsi v lastni biti religiozna bitja?

Delitev na vernike in ateiste je v tem primeru brezpredmetna .Mi vsi vemo,da nas skozi življenje  vodi življenjsko upanje in vsi delujemo tako,da to svoje življenjsko upanje uresničimo.Potem naše osebno življenjsko upanje regulira /religija/naše življenje in naše delovanje.Ali se našo temeljno življenjsko religioznost /upanje/ napačno enači z vero ? Kaj je potem vsaka verska praksa, ki vsaka izhaja iz enotne teološke civilizacijske  brezčasne zapuščine? Kaj potem verniki počnejo drugače od ateistov? Popolnoma nič. Eni in drugi sledijo svojemu upanju,da bodo spoznali in odkrili božjo /vesoljno / skrivnost in bili tako življenjsko nagrajeni..

Vera je teološko iskanje resnic, ateistično je znastveno.Cilj je pri vseh isti.-spoznanje.Zakaj potem prepiri med ateisti in verniki v razlagi sveta? V bistvu so ta nestrinjanja brezpredmetna,ker nobena stran ne razume in ne zna obrazložiti sveta in našega bivanja v njemu.

Kako bi potem morali iskati resnico? Tako,da združimo teologijo in  vsa znanstvena spoznanja v eno vsebino,ki bi bila osnova nadaljnega iskanja. Ko bomo prišli do takšnega načina bomo spoznali,da se vera in znanost v bistvu sploh ne negirata,ampak se dopolnjujeta.

Do danes ima vsaka tradicionalna vera več vesoljne resnice v sebi, kot vsa naša ateistična spoznanja,tako družboslovna, kot naravoslovna.

Teološka brezčasna  civilizacijska zapuščina /osnova vseh verstev sveta/ je v šifrirana obliki sporočanja vesoljne resnice in je skupek zemeljskega in vesoljnega.. Problem smo mi sami,ker naša zavest še ni na nivoju,da bi te zadeve uspela dešifrirti in razumeti. MI  še ne posedujemo orodja,ki bi nam to dešifriranje omogočil. Dešifrianje in razumevanje enotne teološke civilizacijske  zapuščine,zahteva  specifično vesoljno prebujeno zavest . Tvorci teološke zapuščine /naši predniki/ so poznali naravne cikle dviga in pada naše zavesti ,zato je ta zapuščina lahko razumljena samo takrat ko naša zavest dozori in je sposobna zadevo dešifrirati. NIkakor dešifriranje ne zanika upoštevanja vseh dosedanjih civilizacijskih spoznanj,ampak jih samo nadgradi  s pravo vsebino. Danes je še za večino vernih in nevernih takšno spajanje teologije in znanosti nesprejemljivo,ker zavest večine še ni sposobna to razumeti in združiti. NIkogar ne podcenjujem,ampak samo priporočam in predlagam smer in podajam lastno razmišljanje.

Večina vernih in nevernih ima občutek,da se verske prakse ne prilagajajo času-prostoru in ciklični rasti ,ali padanju človeške zavesti.Vsak med nami zna ločiti razvoj  in prehod /poganskega/mnogoboštva k splošnemu  monoteizmu danes.Tu je del odgovora,da naša zavest ciklično raste in pada.Teološka civilizacijska zapuščina se tem cikom rasti-padanja naše zavesti nesporno prilagaja.To isto se dogaja z našim družboslovnim in naravoslovnim  cikličnimi spoznanji in njihovemu zatonu .Po tej zakonitosti smo kot civilizacija podvrženi tem vesoljnim naravnim ciklom. Kaj hočem povedati: Mi danes nič novega ne odkrivamo in spoznavamo,mi samo ponovno odkrivamo in spoznavamo.Nobene mistike ni v tem,to je samo vesoljna večno sedanja zakonitost cikličnega EM valovanja /EM frekvenc/ od katerih  je soodvisno naše civilizacijsko drevo življenja,popolnoma enako kot biva vsa zemeljska flora in favna..

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2018-12-04 11:51:23 (Dec 04, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj