ZAKAJ NAŠA TRADICIONALNA DRUŽBA IN NJENE VREDNOTE PROPADAJO

Oddajabram1b2 Cej, dne 2018-03-12 ob 11:33:15

Pa res propradamo kot družba,ali se ob sočasnem propadanju stare družbene ureditve- rojeva nova kvaliteta naše družbe?

Kdo je v resnici omogočil propadanje naše družbe? Nihče drug kot vesoljne cerkvene institucije,ki ne sledijo ponotranjeni religijoznosti,ki jo ima slehernik v sebi in jo z rojstvom že podeduje in nosi v sebi.

Svetovni nazor posameznika  je plod okoliščin,ki vplivajo na izoblikovanje njegoveg svetovnega nazora-zato lahko ta postane vernik ali ateist.

Svetovni nazor   s prirojeno in podedovano religijoznostjo posameznika nima vpliva na njo !!!!

Vsak človek ima podedovano religijozno življenjsko noto že v sebi nepomebno je, ali je vernik ali ateist.

Podedovana religijoznost, se danes napačno istoveti z religijo- verskim svetovnim nazorom..

Tudi popolni ateisti so najprej religijozna bitja,kjub temu,da odvračajo verski svetovni nazor.

Ateisti-  Ne morejo pa se kljub vsemu odreči svojim osnovnim življenjskim upom in ciljem. Njih ravno tako vodi skozi življenje njihova podedovana religijoznost. Želim povedati,da  naša temeljna življenjska religijoznost nima nič skupneg z našim svetovnim nazorom.

Kaj je potem temeljni socialni  /družbeni/problem danes? 

Stara podedovana religijoznost v nas samih umira, se izgublja in rojeva se nova. V tem vmesnem času smo praktično v temeljnem življenjskem samo razpadu,ki ga nadomeščamo z vsem kar nas lahko zunanje samo potrjuje v družbi in nam določa naše mesto v družbi.Hlepimo k zunanji potrditvi,ki je v resnici lažni sirugat naših izgubljenih religijoznih življenjskih temeljev.

Družba kot celota nima in ne more več  imeti temeljev,ki jih je imala,kar povzroča njeno propadanje in sočasno povzroča njeno novo rojstvo in nove temelje naše podedovane religijoznosti. Ne zamenjuje našo religijoznost z religijo vero...

Naša družba se danes nahaja v resnično nezavidljivem položaju saj je vsako načrtovanje njenega bodočega razvoja praktično onemogočeno iz vzrokov ,ki sem jih navedel. Vsak med nami vidi svet drugače,ravno zato,ker ni več prvih temeljev in mi mislimo napačno,da smo svobodni, v resnici smo svobodni sužnji ljudi,ki so popolnoma  izgubili svoj temeljni življenjski kompas.

Bral sem malo Thomasa Luckmana,ki ima pomenljiv naslov Nevidna religija, tega pojma pojava pa  on in Weber nista znala obrazložiti. Potem se iz tega izcimi neko neplodno akademsko filozofiranje,kjer se ne najde, ne repa -ne glave.Upam,da sem obrazložil razumlljivo našo podedovano življenjsko religijoznost in njene ciklične spremembe ,ker se tudi mi sami ciklično tekoče psihofizično preobražamo.?.

Podobno filozofiranje najdemo tudi pri J.P. Sartreju ko trdi ,da je  eksistenca pred esenco,kar sploh ne vzdrži realnosti. Ni esence brez eksistence, kot ni eksistence brez esence. Kaj mi izgubiljamo danes temeljno esenco,ki se sočasno izraža  v naši zbegani življenjski eksistenci. Današnja pestrost družbe ,še ne pomeni njenega reda,kot teorija kaosa ne pokaže na enotni vseobsegajoči vesoljni večno sedanji red.Iz čistega neznanja se rodijo teorije kaosa,ki niso realni pokazatelji samega vesoljnega reda..

profileimage
Všeč mi je
3
Komentarji
0
Ni komentarjev
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2018-03-12 11:33:15 (Mar 12, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj