RAZLIKA MED ISLAMOM IN KRŠČANSTVOM

Oddajabram1b2 Cej, dne 2017-04-25 ob 11:33:32

https://uploads.publishwall.si/imgsmedium_2/2017/04/25/publishwall_1493112580_9766803.jpghttps://uploads.publishwall.si/imgsmedium_2/2017/04/25/publishwall_1493112813_8222044.jpg

Obe veri sledita izvorni brezčasni civilizacijski teološki zapuščini,pa vendar vsaka na svoj način.Obe sta semitskega izvora.Sam sem s proučevanjem obeh ver prišel do zaključka ,da se veri zelo malo razlikujeta v grobem. V detaljih pa je velika razlika med njima. Islam priznava Mojzesa in Abrahama,ne priznava pa Jezusa in ga omenja samo kot Marijinega sina.

V bistvu se gre za vprašanje,ali je Islam uspel s prerokom Mohamedom nadgraditi krščanstvo? Moje mnenje je,da ga ni uspel. Da se razumemo v Islamu ni nobene očitne napake  razlika je v razlagi .Zakaj?  Islam je vseobsežno večno sedanjo samozadostno , samoohranitveno  samodelujočo vesoljno vsepojavnost  predstavil z vezjo med Mohamedom in Alahom,dočim je krščanstvo postavilo človeka ob bok z Alahom -Očetom Bogom in ga poistovetilo z njim. Krščanstvo je s človekim-bogom pokazalo,da je človek kakor vse ostalo eno z Bogom. V islamu človek ne zmore nikoli doseči svoje božje narave in biti,torej mu je tudi lastno vesoljno samospoznanje onemogočeno,saj  je ALah sam  vse- večno sedaj..

V islamu poteka komunikacija z Alalahom preko preroka,ki pa ni predstavljen kot Alahov individualni živi samoizraz ,ampak je samo posrednik prejetih informacij direktno od Alaha. S tem ni nič narobe. Nasprotno je v kršćanstvu  človek bog-Jezus živi individualni samoizraz Boga samega-to je večno sedanje vesoljne samobitnosti.

Razlika; Kristjan lahko doseže božjo naravo in vesoljno samospoznanje,musliman nikoli. MUsliman je lahko vrnjen v raj po Alohovi volji, kristjan je lahko vrnjem sam s svojim vesoljnim samospoznanjem in vstajenjem z samo lastno božjo naravo -življenjem. Razlika je očitna.

Islam- Alah -posrednik Mohamed in verniki,ki so sledilci Alaha

Krščanstvo- Oče BOg in Sin Človek bog  Preko sina Jezusa smo vsi ljudje aktivni božji individualni  živi samoizraz.

Z napisanim se ne bodo strinjali tako muslimani kot ne RKC,ki trdi,da je Jezus neponovljiv ,a vendar čaka na njegov vnovičen prihod.

Upam,da nisem preveč sfilozofiral in se me da razumeti.

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
19
abram1b2 Cej
1
Apr 26, 2017
Haapy yack:)*
Razumi,da ne morem vsega obrazložiti v kratkem komentarju. Sam ne verjame v nobene prišleke pred 3760 leti-žal. Mi in oni ISIS imamo skupen problem. Kdo ga je začel in zakaj je pa zopet drugo vprašanje. Kdo v resnici podpira ISIS borce in zakaj?
#19
haapy yack
0
Apr 26, 2017
hoj
Ne vem od kot ti trditev, da verjamem, da je svet nastal pred 6000 leti.
Verjamempa, da so dal prišleki pred 3760 leti pr. Kr. dal človeku kraljevsko oblast. Pa da je bilo mesto Kiš prvo veliko mesto pod zaščito Ninurte. V Nippuru je takrat tudi nastal prvi koledar. In da je takrat prišlo do prvega velikega razcveta civilizacije v Sumeriji (Prva regija) Ampak imamo mi velikanski problem. Radikalni islam pomeni, da morajo vsi neverniki umreti. Isis ima tako politiko. Vsak, ki ni z njimi je nevernik in mora umreti. Čeprav te podpira in financirajo ZDA. Vojska ZDA (odsek Isis). Jebiga mogoče pa je čist drugače. Trenutno se pripravlja kakih 30 miljonov novih pribežnikov v EU.
kraljevanjenazemljipres
boditevcvetju
#18
abram1b2 Cej
0
Apr 26, 2017
Haapy yack:)*
Veliko veš.Pa ti verjameš,da je svet nastal pred 6000 leti? Jaz pa vem,da ni nikoli nastal in nikoli ne bo končal,ker je vsak konec vsake individualne vesoljne elementarne samopojavnosti cikla sočasno njen nov začetek.Življenje ima odgovor na te elementarne cikle v lastni življenjski samoreprodukciji vsake vrste.Tako se osebek nadomesti z novim osebkom iste vrste in tako večno-sedaj vesolje samo sočasno umira in se samorojeva v vseh oblikah svoje pojavnosti in mi in vse z njim enako.
Xmept* = Rmept* >EM T.0. A/O < Amept*= Xmept*
#17
haapy yack
0
Apr 26, 2017
hoj
2123. pr. kr. Abraham se je rodil v Nippuru svojemu očetu Terahu.
2113. pr. Kr. Ur-Namu se vsede na prestol Ura in dobi skrbništvo nad Nippurom.
2095. pr. Kr. Šulgi pride na prestol po Ur-Naumuovi smrti. Terah in njegova družina odidejo iz Ura proti Harnu.
2055. pr. Kr. Šulgi dobi Nanarovo prerokbo in pošlje elamske čete na Kannan.
2048. pr. Kr. Šulgi umre po naročilu Anua in Enlila.
Abraham v starosti petinsedemdeset let, dobi ukaz, da iz Harana odpotuje v Kannan.
2047. pr. Kr. Amar-Sin (Amarpal) pride do prestola Ura. Abraham odide Negeb in odide v Egipt.
2042. pr. Kr. Kannaski karlji postanejo podložni drugim bogovom. Abraham se vrne iz Egipta s eltnimi četami.
2041. pr. Kr. Amar-Sin začne Vojno kraljev.
vojnaljudiinbogovpres
boditevcvetju
#16
abram1b2 Cej
0
Apr 26, 2017
haapy yack :)
Noe deseti rod Adama in Eve, Abram deseti rod po Noetu.Noe je živel 950 let. 600 pred potopom in 350 po potopu.Po Noetu ljudje niso več tako dolgo živeli. Najprej je potrebno dešifrirati in rešiti to enigmo ,ki je resnica !!
#15
haapy yack
0
Apr 26, 2017
hoj
Abrahamovo stoletje - sto let od njegovega rojstva do rojstva njegovega sina in naslednika Izaka - je bilo tudi stoletje v katerem se je odigral vzpon in padec tretje dinastije Ura.
Ko je bil Abraham star sto let je zaplodil svojga naslednika Izaka.
Vse to 2023. let pred Kristusom.
Jahve ni Abrahamu govoril o takrat nobeni naravni kataklizmi.
Jahve pa je Abrahamu, ko mu je bilo devtindevetdeset let povedal kaj namerav storiti glede Sodome in Gomore.
jedrskakataklizmapres
boditevcvetju
#14
abram1b2 Cej
0
Apr 26, 2017
Stoyan:)
Kar si opisal,si opisal nivo človeške zavesti. V svoj komentar si vključil praktično tri vere .Človeška zavest nima nič opraviti z verovanjem ona je vezana na 4 cikle in od teh ciklov je odvisen nivo naše zavesti in naše ciklične psihofizične danosti. MI se ciklično-tekoče spreminjamo in imamo cikel padanja naše zavesti in cikel dvigovanja.Upam,da me razumeš o čem govorim. Mi smo vesoljno soodvisni,tako kot so rastline in živali odvisne od teh cikov, z razliko,da imamo mi svobodno voljo in daljše cikle preobrazbe..
#13
Stoyan Svet
0
Apr 26, 2017
lp Abram,
osnova vsake religije je mir,
tudi v krščanstvu Jezus pravi;
Mir vam dam, ne kot ta svet vam ga dam.
Tudi Židje se pozdravljajo s Šalom,
kar pomeni mir,
v islamskih državah se ljudje pozdravljajo z Salam alejkum (mir tebi)
torej vse, kar se v religijah zavzema za mir je bogu všečno, saj bog je mir,
vse ostalo je satanizem.
Vsaka religija, ki propagira nasilje je satanistična religija.
Žal so v zadnjih letih muslimani vsepovsod po svetu poklali na tisoče miroljubnih imamov in jih nadomestili z militantnimi.
Glede na to, kar že dolga leta Izrael dela s Palestinci, ZDA in NATO zaveznice v Iraku, Libiji, Siriji, Afganistanu in Jemnu je še čudno, da terorističnih napadov po EU in tudi ZDA ni še več.
To, kar govori Geert Wilder v videu pa propagirajo tudi militantni imami vsepovsod po svetu in kar se je v praksi lepo izkazalo v Libanonu, ki je bila krščanska država. Država je ob sosednjih vojnah pridno zbirala muslimanske begunce. Ko so muslimani zaradi obilnega razmnoževanja v Libanonu postali prevladujoča populacija pa so začeli veselo klati kristjane.
#12
abram1b2 Cej
0
Apr 26, 2017
EL BARTO
Ti prebereš komentarje? Ljudje z nižjo zavestjo!!
#11
abram1b2 Cej
0
Apr 26, 2017
haapy yack ;)*
Si kdaj pomislil,da je Bog naročil Abrahamu selitev zaradi podnebnih sprememb-ozelenitev severnejših predelov po t.i. vesoljnem potopu /Noe/gravitacijskem nihaju Zemlje. Če že navajate Sveto pismo ali KU-ran se ga najprej naučite brati in dešifrirati,da bi ga razumeli..
#10
EL BARTO
0
Apr 26, 2017
Glavnih članov voditeljev častilcev satanistične sekte je okoli 8500.
#9
abram1b2 Cej
0
Apr 26, 2017
Stoyan:)*
Sam lahko povem,da z islamom ni nič nsarobe v smislu njegove osnove in vezi z enotno civiizacijsko teološko zapuščino - ta je enotna osnova vseh verstev sveta. Tudi islam in njegovo sporočilnost šifro je potrebno razumeti. Če bereš po črki zapisa in ne znaš zadeve dešifrirati je vsaka debata okoli tega brezpredmetna.Kdor obsoja islam kot nepravo vero, ta vere in njene sporočilnosti ne razume. Meni ni do žaljenja muslimanov in nobenega vernika in se ne počutim zato nič več vrednega ,če nekoga obsojam zaradi njegove vere. Stoyan tebe cenim in te prosim,da se zamisliš nad zapisanim.
#8
EL BARTO
0
Apr 26, 2017
Abram, žrtvovanje ortok in podobno, kar omenja član te sekte.
Sam pove da jih je na svetu okoli 8000 do 8500 članov elite luciferjancev.Review of Body Language of Dutch Elite Banking Whistleblower #NWO
https://www.youtube.com/watch?v=Kzip7cLbcq4&t=14s

Review of Body Language of Dutch Elite Banking Whistleblower #NWO - YouTube

An expert Body Language reviews the body language of the elite dutch banking whistle blower. #NWO
#7
haapy yack
0
Apr 26, 2017
hoj
Tale Abraham je toliko važen muslimnom. Abraham pa se je na veliko družil z izralskim bogom Jahveom. Potem bi moralo biti drugače.

Jahve reče Abramu:
"Pojdi iz te zemlje svoje,
iz svojega zavičaja
in doma očetovega,
v zemlje,ki ti jih bom pokazal...
Abram je naredil kot mu je Jahve naročil,
z njim je šel tudi Lot. Abramu je bilo petinsedemdeset let
ko je odšel iz Harana.
abrahaminusodnaletapres
boditevcvetju
#6
abram1b2 Cej
0
Apr 26, 2017
EL BATRO
Luciferjanci ? Škušnjavec.gospodar teme. Zadevo je potrebno razumeti,da bi se o njej debatiralo v povezavi s človeškimi psihofizičnimi danostmi in cikličnim vesoljnim samodelovanjem.Cikel nevednost in cikel razsvetlitve človeka in njegove zavesti. Kdor časti t.i. gospodarja teme časti cikel nevednosti in človeka z nižjo zavestjo. Častilec Luciferja ne pozna večno sedanje vesoljne zakonitosti.To so ljudje ega ,ki ne priznavajo napredek človeštva ampak ga omejujejo na njegovi poti. Zakaj je Lucifer imenovan prinašalec luči? Za temo pride cikel svetlobe. Kdor se želi ukvarjati s teološkimi spisi jih mora biti sposoben tudi dešifrirati in ne samo slepo slediti črki zapisa,ker je pravi pomen v njih skrit. Po tej logiki bi moral biti slovenski Kralj Matjaž -luciferijanski kralj ,ker se upre Bogu,da odreši svoj rod in ga popelje v novo zlato dobo..Predlagam,da se z zadevami katerim očitno nisi dorasel ne ukvarjaš.Žal mi je.
.
#5
Stoyan Svet
0
Apr 26, 2017
zanimiv video, ki govori o islamu in ki se ga splača pogledati, če znaš angleško;
https://www.youtube.com/watch?v=NhhVEOf9r7E
#4
EL BATRO
0
Apr 26, 2017
Kaj pa elitaši luciferjanci, častilci satanove cerkve?
Review of Body Language of Dutch Elite Banking Whistleblower #NWO
https://www.youtube.com/watch?v=Kzip7cLbcq4&t=301s

Review of Body Language of Dutch Elite Banking Whistleblower #NWO - YouTube

An expert Body Language reviews the body language of the elite dutch banking whistle blower. #NWO
#3
abram1b2 Cej
0
Apr 26, 2017
Ja, hvala Stoyan :)*
#2
Stoyan Svet
0
Apr 26, 2017
Abram dobro si to napisal.
Če bi klasificiral glavne religije bi na prvo mesto postavil hinduizem, ki je živa religija, ker boga išče v živem človeku in v sebi. Vemo, da večina duhovnih učiteljev prihaja iz Indije.
Na drugo mesto bi postavil budizem. obstaja na tisoče spisov v katerih so ohranjeni Budovi govori o njegovem izvornem učenju o resnici, miru in ljubezni.
Na tretje mesto bi postavil krščanstvo, ki je slaba kopija budizma, ker je skozi zgodovino bila preveč odmaknjena od izvornega sporočila Jezusa in je Boga ves čas malala na nebo, namesto, da bi ga tja kjer zares je, to pa je v srcu vsakega človeka.
Na zadnje mesto bi postavil Islam, ker preveč zagovarja nasilje in premalo tisto, kar Bog zares je to pa je mir in brezpogojna ljubezen.
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2017-04-25 11:33:32 (Apr 25, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj