HEVRISTIKA

Oddajabram1b2 Cej, dne 2017-03-09 ob 20:01:13

https://uploads.publishwall.si/imgsmedium_2/2017/03/09/publishwall_resized_1489086240_4466371.jpg

Hevristika

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Hevrístika (starogrško εὑρίσκω: heurísko - najti, spoznati, odkriti, ugotoviti, izvedeti) je metoda za reševanje problemov.

V psihologiji

Hevristika predstavlja iz izkušenj pridobljene načine in metode reševanja problemov. Če se logika ukvarja s formalnostjo sklepanja iz premis na zaključek, je hevristika psihološki vidik reševanja problemov, namreč kako najti najenostavnejšo rešitev. Če imamo pridobljene izkušnje, je reševanje problemov razmeroma enostavno, saj uporabljamo bližnjice v sklepanju.??? Kolikor je izkušenj manj, se moramo zanesti na že znana spoznanja, ki lahko prispevajo k rešitvi nekega problema.?? Napaka!!!

MOJA RAZLAGA !!

S zapisanim se ne strinjam v popolnosti.Logika izvira iz leve polovice možganov,kreativnost pa iz desne-nezavedne.Konvergentno mišljenje išče logične rešitve.iz že poznanih dejstev. Divergentno pa iz desne polovice kjer se rojevajo nove reštve skozi domišljiske asocijacije.Divergentno mišljenje- zamisli samodejno vzkalijo v nas..

V končni fazi razmišljanja  se moramo nujno vprašati,kako lahko nove rešitve pridejo v nas iz  polja nezavednega?? Ali je v  polju nezavednega že akumuliran individualiziran brezčasen genski spominski zapis.Polje nezavednega akumuliranega je v bistvu naša speča  popolnoma popisana hramba znanja 90%,ki jo nosimo v sebi in v resnici predstavlja glavno neozaveščeno esenco naše individualne biti,kljub temu da je ta naš brezčasen genski spomin naše vrste popolnoma popisan z vsemi pravimi rešitvami.

Rešitve in naša kreativnost se iz polja naše popolnoma popisane akumulirane brezčasne nezavedne esence,pojavi kot blisk z neba in se realizira v naši levi polovici možganov. Leva polovica v bistvu tega prebliska prehoda zlitja esence v našo eksistenco sploh ne zazna 10% naše biti. Od realizirane  možganske strani / leve/ je odvisno ,ali preblisk sprejme, ali pa zavestno zavrže.

V bistvu je leva polovica možganov naš  ego odločevalec,ali bomo kreativni, ali nas bo strah pred posmehom okolice in bomo svojo kreativnost zadržali v meri,ki je okolici sprejemljiva.Naša kreativnost je povezana z našim osebnim pogumom in voljo,ki odmisli vsak strah pred okolico.

Že izobraževalni sistem je v bistvu zaviralec naše kreativnosti, ker izhaja iz leve polovice možganov in se opira na konvergentno logično podajajanje snovi brez upoštevanja  osebne kreativnosti učečih. Satre se je ukvarjal z vprašanjem esence in eksistence ni enega brez drugega,. Kot ,da se sprašujemo kaj je bilo prej kokoš ali jajce ? Če vemo,da ni kokoši brez jajca in ni jajca brez kokoši. Obe vrednosti sta enotna vrednost kurje vrste..Satre je dejal da je esenca pred eksistenco,kar ne vzdrži ni ene brez druge, kot ni akumuliranega brez realiziranega.Sta eno drug v drugem in tako smo tudi mi eno z njima v sebi.MI mislimo in delujemo po načelu jin-jang .Bela stran ima v sebi črno nezavedno in črna ima v sebi belo zavedno.NI ene brez druge v njuni enosti. Upam da se da razumeti moje razmišljanje? To sprašuje moja leva stran,moja desna mi potrjuje.

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
4
abram1b2 Cej
0
Mar 11, 2017
Taja in..
Tvoj uvid je 100% točen.Točno to je delajo po zapovedanem,že ob najmanjšem odklonu zmrznejo. Birokratki ,papagajčki. Kriva je država,ki ne zna napisati pooblastil in nalog za njih. Ker se bojijo lastne sence je njihovo delovanje sramota za normalno mislečega človeka.:)* Vesel tvojega prispevka :)**
#4
Taja in ...
0
Mar 11, 2017
Zalo se strinjam glede šolskega sistema. Preveč je usmerjen v podatke, premalo v razumevanje. In brez kreativnost razmišljanja ni pravega razumevanja. Postane samo povzemanje. S tem pa ti vcepijo dvom v samega sebe, kar pa je najhujša prepreka za kreativnost. In tako dobiš armado visoko izobraženih, ki v službah delajo po zapovedanem in zmrznejo že ob najmanjšem odklonu od pričakovanega.
Lp
T.
#3
abram1b2 Cej
0
Mar 10, 2017
haapy yack:*
To ti ne morem potrditi.Sigurno pa niso kontaminirani s konvergentnim mišljenjem.Dokazi : Logika, je zame najbolj statično ukalupljeno nekreativno mišljenje..Policaj kreativnosti je logika v slabem in tudi dobrem pomenu,ker lahko kontrolira pretirano fantazijo.
#2
haapy yack
0
Mar 10, 2017
hoj
Potem takem so tisti, ki nimajo nobenih šol v veliki prednosti?
mkultrapres
čaobao
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2017-03-09 20:01:13 (Mar 09, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj