TABULA RASA

Oddajabram1b2 Cej, dne 2017-03-08 ob 16:42:35

https://uploads.publishwall.si/imgsmedium_2/2017/03/08/publishwall_resized_1488987756_2797841.jpg

Nepopisana tabla -list.Po Johnu Lockeju naj bi se človek rodil kot nepopisan list s podedovanimi potezami. Neetično je drugim vsiljevati svoje razumevanje zadev.Pri meni gre vedno samo za sporočanje mojega zazmišljanja..Vsak med nami drugače občuti in razume življenje. To razumevanje po meni zhaja iz vseh življenjskih izkušenj posameznika.Zato nihče ne more priti v mojo glavo in mi razlagati ta svet,če moje življenjsko  izkustvo nasprotuje vsaki razlagi,ki ni moja osebna izkušnja in čutenje.Ljudje smo različni,  eni zaradi empatije verjamejo vsakomur, drugi nikomur, tretji so samotarji ,četrti imajo travmatične izkušnje v družini, z znanci,ljubimci.Skratka naš življenjski list ni dokončno popisan vse do trenutka naše smrti.

Sam razmišljam in razumem /tabulo raso/ popolnoma drugače.

Kaj pa v primeru,da ima naš življenjski list dva lica -akumuliranega brezčasnega in realiziranega časovno omejenega. Ali mi ne pišemo samo realizirano stran življenja,ki je resnično časovno omejena nepopisana življenjska  stran /tabul rasa/ob rojstvu. To nepopisano stran pišemo skozi osebna izkustva in občutenja ki jih doživljamo skozi  življenje.

Ostaja nam še brezčasen akumuliran dedni genski spomin naše vrste,ki smo ga podedovali od svoji staršev,ti od svojih in tako gre ta indvidualiziran spomin večno sedaj preko same reprodukcijske verige iz roda v rod. Je taš individualiziran brezčasen genski spomin naše vrste, tudi nepopisan /tabula rasa/ob našem trojstvu ali je že popolnoma izpisan?

Primerjava,ki jo bom podal ni najboljša, vendar je edina, ki mi dopuššča vsaj neko razumljivo razlago !?

Vsak računalnik ima software in hardware ,to je.:.. programsko in strojno opremo, da lahko deluje..

MI imamo dve sočasno ploščo z dvema stranema na eni programsko opremo realizirano -časovno omejeno na to pišemo skozi življenje  in na drugi strani te iste plošče akumuliran brezčasen zapis ,ki vsebuje celotni brezčasen individualiziran genski spomin naše vrste-to teologija imenuje kot našo dušo.

Torej na eno stran naše softwer plošče sočasno pišemo za časa življenja in  iz nje tudi na osnovi življenjskih izkušenj črpamo svoje življenjska spoznanja ,občutke,se učimo,ljubimo,sovražimo,trajbamo svoj ego itd. Kje je problem,da je 90% naše osebnosti v področju neznanega ,če pa je naš brezčasen genski spomin na drugi strani te iste plošče popolnoma popisan s popolnim softwerom-programom, a mi se nenehno mučimo razbirati in živeti na osnovi realizirane strani te iste softwer plošče.

Osnovni problem je v naši strojni opremi hardweru.Ta naša genska strojna oprema zahteva točno določene EM frekvence,ki nam samim omogočajo dostop do naše osebne brezčasne softwer strani.Ko naš genski hardwer sprejme prave EM frekvence --obe strani akumulirana in realizirana-- postanejo naš enoten življenjski softwer. Ko se to zgodi vse v nas deluje samoumevno in poznato in ni več nobenih življenjskih zastojev. Naš življenjski  program postane samoumeven kot tekoča reka.In po njej plujemo kot krmarji svojega lastnega življenjskega čolna. Upam,da sem vso življenjsko filozofijo postavil v svoj čoln.Upam,da mi nihče ne prevrta čoln,da bom moral hoditi po vodi.:)*D

profileimage
Všeč mi je
5
Komentarji
5
abram1b2 Cej
0
Mar 08, 2017
rastko:)*
Tako, da sam sebi všečkaš.
#5
rastko plohl
0
Mar 08, 2017
kako povedati to kar vidiš, živiš in dojemaš je vprašanje
#4
rastko plohl
0
Mar 08, 2017
lp
#3
abram1b2 Cej
1
Mar 08, 2017
Ramano :)* Iskreno sem hvaležen za tvoj komentar.Vse jemljem iz svojega akumuliranega brezčasnega delujočega in aktiviranega življenjskega softwera.To želim sleherniku med nami . :)D
#2
Romano Rajkov
0
Mar 08, 2017
Čudovit zapis in včasih se vprašam, od kod si vse to jemlješ. Vem, da so to po večini tvoja avtorska dela teh zapisov, zato me še toliko bolj presenečaš.Lepo, res lepo prijatu! Morda kasneje še kaj dodam okoli same tematike.
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2017-03-08 16:42:35 (Mar 08, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
januar 2021
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj