ŽIVLJENJSKE DILEME

Oddajabram1b2 Cej, dne 2017-01-16 ob 09:20:13

https://uploads.publishwall.si/imgsmedium_2/2017/01/16/publishwall_resized_1484573345_5602424.jpg

Ste se kdaj vprašali,zakaj in komu moramo biti hvaležni za lastno življenje ?? Staršem, Bogu?  Po meni nikomur. Hvaležnost ni enako spoštovanju. Svoje starše lahko spoštujemo,če so res vredni spoštovanja. Hvaležni smo lahko prijatelju, znancu,človeku ,ki nam je kakorkoli pomagal v stiski. Staršem,če se resnično žrtvujejo za nas.

Nikakor pa ne moremo biti hvaležni,za svoje življenje niti staršem niti bogu. Navidez izgleda zadeva kontradiktorna. V svoji naravni zakonitosti življenjske samoreprodukcije vseh vrst ,je to samo življenjska danost. Življenje ima v sebi vgrajeno zakonitost lastne samoreprodukcije.

Kaj so torej naši starši počeli, nadnaravnega,da moramo biti sedaj mi hvaležni? Ali starši upravičeno zaslužijo našo hvaležnost,s tem da so nas spočeli in rodili? Če bi bilo temu v resnici tako potem bi na Zemlji vladala ena sama hvaležnost in medsebojno spoštovanje .Pa to v resnici opazimo v realnosti?  Nestrpnost,podtikanje,borba za videz.

Vzgoja otrok temelji zgolj na neki imaginarni podedovani avtoritativni zahtevi stašev,da jih morajo otroci spoštovati. Samo zato, ker so jih oni spočeli in rodili. Sam sem starš.Nikoli nisem zahtaval spoštovanja svojih otrok.

Če si tega s svojimi dejanji ne znam ustvariti, potem spoštovanja svojih otrok v resnici nisem vreden.Najbolj neumno se mi zdi, krščansko papagajska zahteva: Spoštuj svoje starše! Čemu že?

Ali ni vsak moj otrok najprej moj življenjski sopotnik, samostojna oseba, kjer sami starši nimamo v resnici nobenih življenskih privilegijev. Naša naloga je naravna ljubezen, skrb za svoje potomce,ki jo nismo mi iznašli, ampak tako narekuje sama narava življenja.

Največja nesprotja naše družbe so vgrajena že v naša družinska življenja.Večinoma je to igra urejenih družin, kjer se za štirimi zidovi skriva velikokrat vsa beda naših družin.Čast izjemam! Ta beda potem eskalira v vsakdanjem življenju naše družbe, kjer se lažna slika večine družin, ne more več skriti za štirimi zidovi, ampak se pokaže v širšem družbenem življenju.

Imam občutek,da smo se naučili zelo lepo igrati življenje, kjer vsakodnevno skrbno pazimo,da smo navzven urejeni, redoljubni, ljubeznivi,navidez srečni.  V sebi pa smo v resnici brezčutni, brezvoljni olupki, ki hlastajo po pravem življenjskem zraku.Sami sebe smo ujeli v kalup naše zunanje potrditve in tako zavrgli lastno bistvo. Ta pa nikoli ni samo blišč, je tudi beda.. Naj nas ne bodo pola usta lažne ljubezni, tudi naše sovraštvo je del nas.

Naučili smo se biti pretirano ljubeznivi,ustrežljivi,upogljivi, naučeni, navidez vredni spoštovanja v družbi, v resnici pa znotraj sebe prazni-.. bolj od praznega soda.

V takšni družbi ne more vladati pravica,resnica ,ljubezen in željena izpopolnitev naših življenj. V družbi kjer se vsevprek laže, krade in igra, ne more vladati sreča in blagostanje.

Upanje doseči življenjsko srečo biva v nas samih in nikoli v družbi.

Nismo idealni, smo samo ljudje in to zopet postanimo. Ne bodimo služabniki gnilega matrializma in sfriziranega zunanjega videza. Preveč smo navidez krščansko bogaboječi, v resnici pa si tega življenjskega diktata ne želimo.Želimo biti samo srečni.Pa si srečo res zalužimo, s takšnim igranjem lastne življenjske sreče in uspešnosti ?

profileimage
Všeč mi je
5
Komentarji
7
abram1b2 Cej
0
Jan 22, 2017
Rajši Putina,ko zlagan in prevaranstki NWO sionistični lopovov povezanih z RKC..
#7
abram1b2 Cej
0
Jan 22, 2017
haapy yack :)* 4#
T u se ravno pokaže naše naravno butalstvo. Tu je srž odgovora: Ni jaca brez kure in ni kure brez jajca.!!!!! Večno-sedaj.!!!!
Ravno to pokaže kako butasti smo,ko iščemo začetek,kjer je vsak konec sočasno nov začetek.
Vesoljna samobitnost vsa ! V njej večno sedaj vse v lastni samopojavnosti večno sedaj, ne pozna začetka,ker je vsak začetek sočasno konec starega cikla.
Zato ker mi mislimo,da smo začeti s spočetjem,ne razumemo pa,da mi nismo nič, mi smo samo nadaljevanje naše vrste,Tako je kokošja družina kot mi enako -nikoli začeti nikoli končani.Človeštvo je večno, kot je vesoljna vseobsežnos samodelujoča,dsamozadostna in samoohranitvena večno-sedaj. MI smo samo njena individualna podoba,ki ima samo samozavedanje, vedenja in razumevanja pa ne. Ne razumemo niti sami sebe.Kako naj potem razumemo enotno večno sedaj isto vesoljno samozakonitost ! Iščemo dlako v jajcu. Jajce je pa rumenjak,beljak in lupina. Akumuliran,trealiziran svet v lupini.temni snovi. To je srbski pasulj v naenostavnejši obliki. :)**
#6
haapy yack
0
Jan 21, 2017
hoj
Evo življenska dilema.
http://www.novi-svjetski-poredak.com/2017/01/21/nakon-25-godina-stize-velika-promjena-trump-ce-balkan-prepustiti-putinu/
čao

NAKON 25 GODINA STIŽE VELIKA PROMJENA: 'Trump će Balkan prepustiti Putinu!?' | Novi Svjetski

Novi predsjednik SAD Donald Trump neće biti zainteresiran za Zapadni Balkan, a moguće je čak i potpuno povlačenje američ
#5
haapy yack
0
Jan 17, 2017
hoj
K se glih jajac vid je večna dilama? Kaj je bilo najprej, jajac ali kura?
#4
abram1b2 Cej
0
Jan 17, 2017
Taja in...
Hvala ti ,da si lahko rečem dragi. To je res največji dosežek,če razumeš sebe :)*
#3
Taja in ...
0
Jan 17, 2017
"Si dobil kar si želel od tega življenja? Sem.
In kaj je to, kar si želel?
Da si rečem "dragi", da se počutim "dragi" tu na zemlji."
R. Carver je to zapisal.
Prav je imel in ti imaš tudi.
#2
rastko plohl
0
Jan 16, 2017
lp
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2017-01-16 09:20:13 (Jan 16, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj