STARI IN NOVI VZORCI BIVANJA

Oddajabram1b2 Cej, dne 2016-12-21 ob 21:55:22

https://uploads.publishwall.si/imgsmedium_2/2016/12/21/publishwall_1482353723_4276501.jpgGaussova krivulja civilizacijskih valov

V nekem smislu res obstajajo stari vzorci našega bivana,ki se spreminjajo nam nekoliko starejšim  v vse bolj nerazumljive nove vzorece bivanja..Pa je temu res tako? Ali ni vedno obstajal generacijski prepad, ali se niso vedno rojevali z novo generacijo novi vzorci? Nekateri t.i. duhovneži danes mislijo,da so genijalci ko ugotavljajo ,da stari vzorci jemjejo sapo in nastajajo novi.NIčesar novega niso odkrili,mogoče toplo vodo, kar pa še vedno pomeni,da svet ni statičen in da človeška psihofizična preobrazba sama nenehno poteka. Toda pozor! Ta sprememba poteka po ciklični krivulji   dviga in pada naših psihofizičnih danosti zaradi samih cikličnih sprememb v prostoru času v katerega smo ujeti in vpeti. To pa zopet pomeni,da se danes in vedno dogajajo spremembe vzorcev našega bivanja.

Ko smo neandertalci se ponovno  učimo kmetovati, odkrivati okolico, zvezde planete,osončje,geometrije,pisanja,risanja, odkrivamo orodja,ko se malo preobrazimo iz plemenske družbe ,ustanavljamo višjo družbeno strukturo,mestne državice, jezik ,upravo. Izberemo ključarje hrambo naših  pridelkov izdekov in jim zaupamo menjavo le teh in s tem se začne družbena delitev na pomembne in manj pomebne ,sužnje in gospodarje,tlačane in feudalce. Edino kar je vedno priviligirano so razni verski svečeniki,tako je še danes,četudi v svetu vlada lažna demokracija. Za vse to so krivi tisti naši prvi ključarji katerim smo kot kmetovalci in poljedelci zaupali ključe shrambe naših pridelkov in ulova..Takšni ključarji še vedno vladajo svetu in to že skoraj 14000 let.

Đe kakšnih tisoč let,če ne manj bodo starši zadovoljni,ker bodo njihovi potomci pametnejši od njih in bo človek kot tak še psihofizično rastel. Kaj bo potem ko bo človek začel ponovno 14000 let psihofizično padati in bo vsak potomec vse manj dorasel znanju in racionalnosti svojih staršev.? Kaj bodo takrat mislili starši ko bodo očitno ugutovili, da jim njihovi potomci ne zmorejo več  razumsko slediti in bodo postali vse bolj iracionalni in nedojemjivi za kakršnji koli družbeni napredek. MLajši bodo vse bolj propadali in vse več bo kaosa in vse manj bo družba urejena. Vse staro znanje in vedenje se bo ponovno izgubilo, da bi  človeštvo ponovno postalo sposobno učenja in iskanja vseh odgovorov.Mar mi ne počnemo danes isti? Iščemo dokončne odgovore smila in razumevanja našega civilizacijskega dogajanja,ki je vezano na vesoljno večno sedanje samodogajanje.

To je moje razumevanje, ki nikogar ne sili, da mi verjame.....!

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
29
rastko plohl
0
Dec 22, 2016
lp
#29
abram1b2 Cej
0
Dec 22, 2016
haapy yack
Zelo dobro izhodišče :)***. Zakaj je Pta lahko vladal 9000 let? Je to praktično mogoče in uresničljivo ? Sam trdim in vem,da je to mogoče in uresničljivo čeprav je to le teološki opis,ki ga tudi Egipčani niso razumeli ne uresničili. :)** Egipčani so samo bivali zraven piramid,ki jih niso sami postavili.
#28
haapy yack
0
Dec 22, 2016
hoj
Horus? Ne bi njega valadal ja sam kakih 300 let. Raje bi kar k Pta-ju. Vladal je 9.000 let. Dobr sedem velikih bogov je vladalo Egiptu 12.300 let.
čao
#27
abram1b2 Cej
0
Dec 22, 2016
Haapy Jack
Potem greš lahko do Horusa in ne boš nič zgrešil.Lahko greš do vrha zadnjega civilizacijskega vala Atlantide in bi tam našel dejanjsko človeka rojenega po svetem duhu pred natanko 28000 leti..Smešno bi bilo samo to, da bi bili vsi Atlanti podobni Jezusu Kristusu po svojem načinu bivanja ,delovanja in razumevanju vesoljnega kraljestva..
Vedenje se prenaša iz roda v rod iz civilizacijskega vala na nov civilizacijski val-večno sedaj ravno preko brezčasne civilizacijske teološke zapuščine,ki je večni sistem ohranjanja človeškega znanja skozi vse dobe naravnega pada zatemnitve psihofizičnih danosti človeštva.
100X sem že zapisal mi nič novega ne odkrivamo, mi samo ponovno odkrivamo, že večno poznano in odkrito.:)** Poglejte val na levi 14000 let dviga na desni 14000 let nazadovanja vse do pozabe. Val je največkrat risan simbol človeške vrste. Zakaj že ???? :)*
#26
Radmila Čučak
0
Dec 22, 2016
Torinski prt je znanstveno dokazano avtentičen.....in star 2000 let .....ampak glede na to, da je zdaj Božič......ne bi pisala o mrtvaškem prtu.........ker je to tema za Veliko Noč
#25
Radmila Čučak
0
Dec 22, 2016
Haapy yack....#19....zgodba, ki si jo povedal je le ena zgodba......obstajajo pa še druge.....drugačne......
#24
haapy yack
0
Dec 22, 2016
hoj
Dobr prt ni ponaredek. Ponarejeno je datiranje.
čao
#23
Radmila Čučak
0
Dec 22, 2016
Abram.........nič ti ne zamerim.........vsakomur je dovoljeno imeti svoje mnenje.......

le da je dialog kulturen, brez žalitev zaradi drugačnega mnenja...

mnenje si človek oblikuje na podlagi informacij, lastnega uvida, pogleda na svet, vzgoje itd.......če bi vsi imeli enake informacije in enake uvide......bi bilo pa res dolgčas :))
#22
Radmila Čučak
0
Dec 22, 2016
Sveto Pismo je brezčasno......zadovolji duhovne potrebe človeka vsake dobe....
#21
abram1b2 Cej
1
Dec 22, 2016
Radmila :)
Midva se lahko razumeva,ker dopuščama drug drugemu svobodo izražanja in se medsebojno ne obsojsava in ne sodiva :)**
#20
haapy yack
0
Dec 22, 2016
hoj
Je pa to ena od najboljših zgod kadar koli povedana. Kdaj se je pojavi simbol križanga človeka na križu? Prih štersto let ni ničesar takega. V tedajnem krščanstvu ni bilo nikjer takega simbola ali slike prikaza človeka človeka, ki visi na križu. Takrat so prikazval jagnje ali ovco, ki nosita križ. šele v šestem stoletju so tume na enem velikem ekumenskem zboru odločili, da moramo imeti prikaz človeka na križu. Tam je nastal koncept pribitga človeka na križu. Človk po imenu Jezus je resnično obstajal. To je zgodovinsko dejstvo. Njegovo pravio ime v hebrejščini je bilo Jehošua Ben - Pandira, ali Jošua sin pantere. Živel naj bi približno štersto let pred rojstvom biblijskega Jezusa. To je bil velik učitel iz vrst Esenov, esenske religije. Bil je tudi velik zdravilec.
čao
#19
abram1b2 Cej
0
Dec 22, 2016
Haapy yack
Sam grem še dlje. Nobenega križanja ni bilo pred 2000 leti v Jeruzalemu. Ljudje takrat niso bili niti sposobni zapisati takšne zgodbe, ker je ta zgodba prepisana in prirejena iz osnovne brezčasne enotne civilizacijske teološke zapuščine vesoljnega človeštva, ki je neovrgljiva osnova vseh verstev tega sveta..
Vere se tekom časa prilagajajo tej enotni brezčasni teološki osnovi.

Če bi se pisala Biblija danes bi bila bolj prilagojena zavesti,obči miselnosti in možnosti dojemanja današnjega človeka.

.Več kot 80% enigem iz Svetega pisma več ne zadovolji realnim miselnim-možganskim kapacitetam sodobnega človeka.

Sveto pismo je danes že razumljeno kot pravljica božjega pravljičarja.

Ne bom razpredal, kdo še lahko verjame v te pravljice.:)* Vsekakor je pa dovoljeno verjeti, kar mene osebno nič ne moti.!
#18
Radmila Čučak
0
Dec 22, 2016
Abram......#15....me ne moti, če ti ali kdo drug ne verjame........jaz imam svojo bazo podatkov in zaupam, ker je vse navzkrižno preverjeno......če razumeš kaj to pomeni
#17
Radmila Čučak
0
Dec 22, 2016
Haapy yack.......slabo si informiran.......Torinski prt je avtentičen......ob priliki mogoče napišem članek o tem

Po Vstajenju in Vnebovzetju se je Jezus vrnil na Zemljo........ni izključeno, da je obiskal Šri Nagar v Indiji, kjer naj bi bil grob preroka Ise........v Vedah prerokbe Jezusa imenujejo ISA, rojen od Device
#16
abram1b2 Cej
0
Dec 22, 2016
Radmilla :)*
Če ti tem zgodbam verjameš,nimam nič proti.Tvoja odločitev. Spočet po Svetem duhu pomeni popolnoma nekaj drugega kot RKC uči. Najbolj žalostno je, da ljudje verniki- verjamejo v ta RKC konstrukt. Radmila to je moje mnenje. Tvoje je tvoje! Ravno različnosti v mišljenju med nami moramo dovoliti, da se izživi in izrazi.
Sam imam popolnoma drugo razumevanje opisa Jezusa Kristusa. To pa nikakor ne pomeni, da ti ne smeš imeti svojega.
Da bi ti zadevo lastnega razumevanja predočil bi moral napisati celotno zgodovino človeštva vsaj zadnjih 28000 let.
Ne oporekam tvojemu razumevanju, samo sprejeti ga ne morem.:)* Mogoče nisem temu dorasel, ali pa ne znam biti prizanesljiv do RKC konstruktov.? :)*
#15
haapy yack
0
Dec 22, 2016
hoj
Torinski prt je dokazana prevara. Jezus ni umrl na križu. Mrliči ne krvavijo.
Jezus jo je lepo podurhal nekam v Azijo in si tam ustvaril novo familijo. Al pa je staro peljal tja. Umrl naj bi star kakih 80 let. Jebiga. Ne obstaja pa noben CD al pa kaseta iz tistih časov. Mogoče je vse snemal rimsk vojak, ki naj bi Jezusa dregnil med rebra na desn stran. Če bi ga na levo stran bi gal lahko ubil prej kot so zaglumili.
Lepo so to opisal v knjigi Razkritje tisočletne prevare. Holger Kersten Et Elmar R. Gruber, Zarota proti Jezusu.
čao
#14
Radmila Čučak
0
Dec 22, 2016
Abram...to odkritje nima nobene zveze z RKC.....Jezus pa je povezan s Skrinjo Zaveze, saj je ob smrti na Križu njegova Kri tekla skozi razpoko v skali, ki jo je naredila strela, ki je treščila v Križ......kapljala je na Pokrov Milosti, ki pokriva Skrinjo....

Ta Kri je analizirana v Izraelu in je ŽIVA po 2000 letih, ima 23 kromosomov od Svete Marije in en Y kromosom od Boga, materializiran tako, kot je opisano v članku Božična Zgodba......Ob Brezmadežnem Spočetju.......skupaj 24 kromosomov..

to se ujema z analizo Krvi iz mrtvaškega prtiča Sudariuma in Torinskega prta. analizo je opravil dr Garza Valdes , Univerza v Teksasu 1995, ki je rezultate analize objavil v knjigi The DNA of GOD

..ni izmišljotina.......to so malo znana dejstva.........nikomur ni v interesu, da bi se to razvedelo, zato tudi nihče ne piše o tem

http://www.publishwall.si/.publishwall.si/post/251313/bozicna-zgodba
#13
abram1b2 Cej
0
Dec 22, 2016
Radmila
Vedno se nekje nahaja, pa nihče ne more do nje. Izgovori, ker jo nihče v resnici ne poseduje. Verjemi mi na besedo ! :)*** NIHČE ne poseduje skrinje zaveze.Ko bi vsaj razumeli njen pravi namen, bi bilo že odkritje tisočletja. Če bi obstajala skrinja zaveze pred Jezusom, bi jo Jezus odkril in pokazal njeno pravo vrednost. To je zopet namenski konstrukt RKC.:)*
#12
abram1b2 Cej
0
Dec 22, 2016
Radmila :)
Hvala za tvoj komentar.Saj Jezus kot tak nadgradi in potrdi Melki Tsedegovo pojavnost. Ga kristjani ne imenujeje naš Kralj in učitelj? On je direktna manifestacija samega Boga najvišjega isto je Melki Tsedeg. Melkizedek se pravilno piše Melki-Tsedeg, kar dobesedno pomeni funkcijo Kralja Sveta.
#11
Radmila Čučak
0
Dec 22, 2016
Skrinja Zaveze se nahaja v votlini Jeremije v Jeruzalemu........pod Golgoto, kjer je bil križan Jezus

agenti Mosada so poskušali priti do nje, po tem ko jo je odkril Ron Wyatt....a se ji niso mogli približati, zato so izkopani tunel zabetonirali.....

Prerok Jeremija je iz Templja YHWH tja skril Skrinjo Zaveze ob napadu Babilonskega kralja Nebukadnezarja leta 586 p.n.št....na Jeruzalem

V Etiopiji pa se nahaja kopija originalne Skrinje Zaveze, ki jo je v Etiopijo odnesel sin Kralja Salomona in Kraljice od Sabe
#10
Pokaži več komentarjev
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2016-12-21 21:55:22 (Dec 21, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj