RES POGOVOR REŠI VSE, MED TEM KO BOBNIJO PRAZNI SODI ?

Oddajabram1b2 Cej, dne 2016-12-17 ob 20:41:24

Moje mnenje je,da pogovor lahko reši nesporazume samo med ljudmi enakovrednega intelektualnega nivoju. V primeru da sta dva osebka na različnem intelektuanem nivoju komunikacija med njima samo poslabša situacijo.ČE je v komunikacijo vpletenih več ljudi nikar ne pričakujte soglasja z vašim razmišljanjem. Zakaj? Zato,ker ljudje nismo na istem intelektualnem nivoju, tu ne mislim nivoja izobrazbe. Lahko srečate visoko izobraženega posameznika, pa boste kmalu ugotovili, da je v resnici navadno naučeno teslo.Govorim predvsem o naravni inteligenci, za katero ljudje  sploh nimamo objektivnih meril.Slovenci takšni naravni inteligenci pravimo zdrava kmečka pamet.

Kdo si je izmislil demokracijo ? Grki, ki so plačali svoj zapitek. Demokracija danes ravno iz povedanih vzrokov ne more delovati.Ljudje nismo na enakem intelektualnem nivoju.Na svetu so ljudje podpovprečni, srednje povprečni,povprečni in nadpovprečni.Običajno so podpovprečni najbolj glasni.Zopet se bom obrnil na naš pregovor: Prazen sod bolj bobni od polnega!!!!

https://uploads.publishwall.si/imgsmedium_2/2016/12/17/publishwall_1482003685_3804830.jpg

Iz tega  dejstva lahko dva podpovprečna človeka v demokraciji preglasujeta tako povprečnega, kot nadpovprečnega posameznika. Vse bolj se dogaja ,da se tisti ,ki so na višjem intelektualnem nivoju odmikajo od prazne demokracije,ali pa se v njo sploh ne vključujejo ker  vedo, da ne zmorejo več uresničiti svojega načina razmišljanja in delovanja.Prazni bobni so preglasni.

Kakšne politike imamo danes v večini, prazne bobne,ker so jih volili prazni bobni, pa bilo komu to všeč ,ali pa ne.Iz tega vzroka vlada v politiki in povsod med elito negativna selekcija izbranih na javne funkcije,saj jih izbirajo prazni politični bobni.

Demokracija kot družbeni sistem je neuresničljiva.Ali bi sprememba volilnega sistema kaj rešila? NIčesar bistvenega,negativna selekcija bi še vedno delovala.Po mojem volilni sistem ni napačen,napačna so pooblastila prvega moža Slovenije, ki bi moral biti razsvetljen posameznik,ki bi upošteval vsa mnenja in iz njih izluščil bistvo .Na osnovi tega bistva bi sprejemal politično ekonomske poteze. Da takšen posameznik ne bi postal absolutist ,bi morali v ustavo zapisati takojšen odpoklic, če se ne bi držal dogovorjenih etično moralnih norm. Na ta način ne bi bila več mogoče izražati in uveljavljati parcialnih interesov posameznikov,ampak bi celoten državni javni aparat odgovarjal eni osebi in hkrati celotnemu narodu- volilnem telesu.. Rabimo samo razsvetljenega predsednika Vlade s točno določenimi pooblastili in odgovornostjo.Tkkšnega,ki bo odgovornost  znal preneseti   na celotni javni sektor in sodstvo. Danes v Sloveniji nihče za nič ne odgovarja in ni poklican na odgovornost.

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
3
abram1b2 Cej
0
Dec 19, 2016
Taja in
Lahko rečem, da te popolnoma razumem in ,da je problem ravno ta, ki si ga opisala. Sam si razlagam ta pojav z dejstvom,da naše območje nezavednega še ne zmore kontrolirati območje zavednega. Nezavedno je brezčasno zavedno pa je časovno omejeno in se tega zavedamo.Tako večini realiziran um narekuje egoizem, dočim akumuliran razume brezčasje. Naša izgubljenost je opazna povsod.,ki se izraža ravno v tisti izgubljeni nepovezanosti znotraj nas samih. Egoizem nam postavlja obče norme, kar nas depersonalizira namesto,da bi nas personaliziral .poosebil. IZ tega vzroka človek danes nima cene, ampak je upoštevan samo kot brezoblični potrošnik. Žalostno je,da večina temu obupui lastnega ega nekritično sledi. MEni je bil zanimiv tvoj odgovor.:)*
#3
Taja in ...
0
Dec 19, 2016
Ti povem, da je mene zaznamoval O'Hara, ko je na moj rojstni dan izumil personifikacijo v poeziji. Zato ti znam komentirati samo iz svojega malega sveta. Se ne kregam, se ne jezim, se ne pregovarjam. V lastni koži sem se naučila, po težkem padcu v brezno, da nas vse tepe ego oz. njegova napačna uporaba. Razumem, da vsi problemi izhajajo iz dejstva, da smo ljudje v prvi vrsti izgubili povezanost s samim seboj. Zato iščemo izven sebe potrditve okolice. Biti naj pametnejši, naj glasnejši, imeti vso pozornost, imeti čim več stvari, imeti čim več resnic. Zemlja je postala supermarket prepričanj in resnic. Vsakdo si jo lahko prosto izbira, saj so zastojn. In ego vedno sprejema mnenja v ekstremih. To pa za to, da ne bi kdo drug sprejel ekstremno mnenje pred njim.
Toliko od mene.
Zanimivo mi je bilo prebrati.
Lp
T.
#2
rastko plohl
0
Dec 18, 2016
lp
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2016-12-17 20:41:24 (Dec 17, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
februar 2020
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj