SLOVENCI SMO STAROSELCI

Oddajabram1b2 Cej, dne 2016-12-15 ob 18:19:21

Venelinova hipoteza o pradomovini Slovencev

Venelin je postavil hipotezo, po kateri so Slovenci starodavni prebivalci, staroselci na širšem območju današnje Srednje Evrope in Balkana. To ozemlje – starodavno Slovenijo – je Venelin umestil med reko Donavo in obalo Jadranskega morja. ...Venelinove ugotovitve in zaključki se bistveno razlikujejo od ugotovitev današnjega zgodovinopisja. Ruski znanstvenik namreč niti malo ni dvomil v to, da Slovenci niso prebivali na sedanjem ozemlju že davno pred Kristusovim vir Venelin

https://uploads.publishwall.si/imgsmedium_2/2016/12/15/publishwall_resized_1481817762_3383835.jpgStarodavna Slovenija

Ne želim podpihovati nacionalizma, želim samo objektivno sliko o svojem narodu.Ne moti me noben sosednji narod,niti nasplošno človekova rasna pripadnost, verska itd. Poskušal bom oristat zgolj dejstva, ki si jih kot  svodomiselni laik sam razlagam.

Objektivno dejstvo je,da je sanskrt najbolj podoben slovenščini. Zakaj ? Zato ker smo se mi kot severnjaki ob zadnji ledeni dobi pred 12-13000 leti selili na zemljepisne širine do 30 stopinj severa kjer ni bilo več ledu.Zelo zdesetkani po t.i. gravitacijskem nihaju Zemlje -opis potopa -so naši predniki prispeli na območje  Indije,ki so ga imenovali kasneje Vindija.Tam so  verjetno izpostavili  neko družbeno okolje,podobno neandertalskim plemenskim  ureditvam.Od pravih Indijcev so se naši predniki razlikovali  po  odtenku barva kože.Verjetno je minilo 1000 let ,da so naši predniki izpostavili neko družbeno ravnovesje z Indijci, ali pa so si jih podredili ? MOgoče Indiojske kaste izhajajo še iz tistih časov ?Nato verjetno minilo še par tisoč let,da so se naši predniki neandertalci preobrazili nazaj v homo sapiense isto je z Indijci, tudi oni so bili na nivoju neandertalcev.

Neandertalci niso nikoli izumrli,ampak so se preobrazili po naravni samozakonitosti naše soodvisnosti od cikličnega EM valovanja v homosapiense,kar so 14000 let nazaj že bili.Dokazov ,da je homosapiens premagal neandertaca sploh ni, zakaj jih sploh  ne more biti, sedaj poznate vzrok.

https://uploads.publishwall.si/imgsmedium_2/2016/12/15/publishwall_resized_1481822363_7527196.jpg

Kaj se je zgodilo po kakšnih 6000 letih potem? Naravna otoplitev. Če so v tem času 6000 let, ki so jih  naši predniki prebili v Indiji postali vrhovna kasta in tvorci  uradnega jezika so se tudi VEDE !!! ustno prenašale v jeziku naših prednikov. NJihov zapis je nastal ko naših prednikov ni bilo več v Indiji ali pa so bili , tisti naši prednikiki ki so ostali na tem področju glavna svečeniška kasta in pisci ved.??

Pred kakšnimi 6000 leti so naši predniki, verjetno kot vrhovna kasta takratne Indije začeli selitev nazaj na severnejša območja, kjer ni bilo več ledu.Kaj so iskali naši predniki ? Iskali so svoje izgubljeno območje in svoje izgubljene kulturne korenine.In kje je bila njihova izgubljena dežela? Kako so se orientirali,da bi našli svojo sveto Zemljo?

Da ne bom ovinkaril, bom zapisal kaj so iskali  : TVaštri-Gora Brahmana Trimurti ,Trimužjat?= Triglav,,,, Mitra-Ma tri vrhove,,,,, Dhatri- tri ledene vrhove,.... Savitri -Sveti reki,,,,,Pušan-Naš up,,,,, Bhaga -na Zemlji,,,,, Rudra -in pod zemljo,,,, Varuna-tam bo volna in jagnje,,,,,Vaivaswat- tam bo manu,,,, Višnu-tam bomo spregledali in spoznali,,,,, Arjaman-tam bomo znova postali nebeški ljudje,,,,, Surja,tam kralujeje naš bog Sonca. Razumite me,da sem laično predstavil zadeve in ne trdim,da je to 100% je pa velika verjetnost, da je temu tako. Slovenci smo uspeli ohraniti ravno tisto geografsko bistvo,ki so ga naši predniki iskali.Še nekaj je pomembno, genski zapis današnjih Slovencev in današnjih Indijcev ima veliko skupnega. Upam,da sem dal osnovo, da bomo za čas, ki prihaja postali bolj samozavestni in enaki našim prednikom.?!!!

Ta moj zapis vzemite kakor hočete in čutite vi sami.

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
42
SuperLana
1
Jun 16, 2018
Dober članek, se popolnoma strinjam, znana dejstva o Slovencih kot staroselcih prihajajo na dan. Na tem območju smo že za časa Grkov in še pred tem. Le od kot imena BUDA - budni, VEDE-vedeti, OM -um ... Že moja stara mama mi je npr. v hecu govorila, da gre "nazaj v INDIJO-KOROMANDIJO". Pa srbska pokrajina Slavonija, kar je ostanek stare Slovenije, narod Srbi so dobili ime po slovenski besed SRP (pač žitnica), pa POLJSKA po "poljih", pa RUSI (ker so bili rudeče barve, po koži). Zakaj imajo staro slovenske besede enake korene besed kot stara švedščina … raziskujte sami. Beseda RESNIČNO - res nično, vse je v bistvu nično, kar je npr. tudi nauk najstarejše japonske filozofije in tako dalje … In le od kod nam dvojima. Dragi moji mi smo na tem ozemlju že več 10.000 let. Ne verjemite več uradni zgodovini, saj ima ta celo angleško ime HISTORY - his story, pač zgodba od nekoga! Delajte lastne raziskave, berite alternativne knjige in to kar globoko v sebi čutite je v bistvu prav in resnica, mejte se radi kot še naprej. LP L.
#42
abram1b2 Cej
0
Dec 17, 2016
Zim Zelen
Sem poudaril, slovenska narečja,ki so pripadala enotni jezikovni skupini,kar je osnovni zraz naroda, ki ga lahko imunuješ rodna veja namesto naroda,države, ali klobase,ki ima enako zmes mesa. Ne lovi se na potoplajoč kamen,če se da? hec :)* Ne opaziš,da se že potapljam od teže brbotanja mehurčkov ?.Računam na konstruktivne misli.
#41
Zim Zelen
0
Dec 17, 2016
*abram saj si mi prepustil, da si mislim kar hočem in to sem samo zapisal.
Sicer pa plemena niso narod!
(pika)
#40
abram1b2 Cej
0
Dec 17, 2016
Zim Zelen
NIčesar novega mi nisi povedal. Da ti sedaj dokažem kako se motiš? Poglej priložen zemljevid in si oglej področja slovenskih plemen. Retija,Vidija Noricum,Venetia, itd. Ne moreš govoriti,nekaj o čemer se nočeš niti prepričati ,ker si površen v svojem razmišljanju.Odvadi se takšnega površnega komuniciranja, če se da ??? Klubuješ brez pravih proti argumentov . :)* Prvič, da sem ti direktno povedal kaj si mislim o takšnem neargumentiranem brbljanju-žal.:)** SE oproščam, pa vendar ne toliko, da bi zbrisal napisano.
#39
Zim Zelen
0
Dec 17, 2016
To območje je na takem križišču poti in smeri, da se je plodilo in množilo vse povprek.
Slovence kot narod, beleži šele novejša zgodovina!
#38
abram1b2 Cej
0
Dec 17, 2016
haapy yack
S tem se strinjam, ker pač ne posedujemo znanja,ki bi skristaliziral objektivno resnico o nas samih in o svetu.:)* Lp
#37
haapy yack
0
Dec 17, 2016
hoj
Resnica je filozofski pojem, ki po eni od definicij pomeni ujemanje izjave z dejstvi oziroma z realnostjo.

Vendar pa ne obstaja enotna definicija resnice s katero bi se strinjala večina filozofov.
čao
#36
abram1b2 Cej
0
Dec 17, 2016
haapy yack
Prepričaj se dobro. Wikipedia navaja ,da se je končala nekako pred 10 000 leti. Isto navaja Guinnesssaova Enciklopedija iz 1999 leta.. Sam mislim,da se je začela pred 14000 leti in končala pred 7-8000 leti nazaj.Uradna geologija ne more natančno datirati datum do 2000 let. Zato govorojijo da se je končala pred 10000 leti.:)*
Wikipedija: Dokaz 1.
V pogovornem smislu se ledena doba nanaša na hladnejša obdobja, v katerih so nastala obširne ledene površine na severnoameriški in evrazijski celini; v tem smislu se je zadnja ledena doba končala pred približno 10.000 leti. Guinnessove Enciklopedije ti ne morem skopirati.
#35
haapy yack
0
Dec 17, 2016
hoj
Pred 75 000 pred sedajnostjo.
čao
#34
abram1b2 Cej
0
Dec 17, 2016
Hapyy yack
Kdaj je bila zadnja ledena doba na Zemlji ? Samo to je relevantno.:)*
#33
haapy yack
0
Dec 17, 2016
hoj
Abram 30
Ja. Pred 430.000 leti je bila klima na Zemlji zelo blaga.
Pred 400 000 leti nastane sedem funkcionalnih naselij v južni Mezopotamiji vključno z vesoljsko luko v (Sipparu)), Kontrolni center misije (Nippur), metaluški center (Badtibira) in medicinski center (Šurupak). Rude so trogal z ladjami iz Afrike, prečiščeno železo pošiljajo po zraku do orbitalnih postaj s katerimi upravljajo Igigi, in se potem trasportira z vesoljskimi ladjami, ki periodično prihajao s Nibiruja.
Pred 200 000 leti življenj na planetu nazaduje zaradi nove ledene dobe.
Pred 100 000 leti klima zopet postaja toplejša, Annunnaki (biblijski Nefili), na Enlilovo vse večej nezadovoljstvo, si začnejo jemat za žene človeške hčerke.
Pred 75 000 leti se začne Zemeljsko prokletsvo - nova ledena doba. Po Zemlji se potikajo primitivni tipi človeka. Kromonjonski človek preživi.
Pred 49 000 leti Enki in Ninsarhag dajo ljudem, ki vlečejo poreklo od Anunnakov oblast v Šurupaku. Enlilu se utrga in splanira uničenje človeštvA.
Pred 13 000 Anunnaki vedo, da bo prihod Nibiruja mimo Zemlje povzročil ogromni plim ni val, Enlil zahteva od Anunnakov, da prisežejo, da bodo prihajajočo nesrečo obdržali v tajnosti pred človeškim rodom.
In tako naprej in tako nazaj.
3760 let pred Kristusom so dali ljudem kraljevsko oblast. Kiš je prvo mesto pod zaščito Ninurte. V Nippuru nastane prvi koledar. Priede do razcveta civilizacije v Sumeriji (Prva regija)...
Pred 3450 leti vrhovna oblast v Sumeriji preide na Ninara/Sina. Marduk razglasi Babilon za Kopijo Bogov. Zgodi se incident s Babilonskim stolpom. Anunnaki premešajo jezike človeškemu rodu
Potem, ko so spregledali njegov načrt prevrata, Marduk/Ra se vrne v Egipt, kjer vrže z oblasti Tota, in aretira njegovega mlajšega brata Dumuzija, ki se je zaročil z Inano. Dumuzij ubijejo po pomoti in Marduka živga zaprejo v Veliko piramido. Reši se skozi nanovo prebit rov in odide v izgnanstvo.
Pred 3100 leti se v egiptu konča 350 let kaosa in ustoličjo prvega egiptovskega faraona v Menfisu. Civilizacija se rodi v dolini reke Ind....
In tako naprej in tako nazaj....
čao
#32
Radmila Čučak
0
Dec 17, 2016
G. Rak...hvala vam...ste prijazen in vljuden komentator, kar zelo cenim
#31
abram1b2 Cej
0
Dec 16, 2016
haapy yack
pojdi nazaj samo 3700 let. Asirci so ustanovili državo okoli Niniv in se potem širili.Bili so zelo discipliniran vojaški narod in veliki umetniki.Čim omenjajo potop- EP o Gilgamešu-. se je ta v resnici zgodil cca 9000 let pred njimi.300.000 let nazaj je bilo že več kot 10 ledenih dob.To je moje mnenje in tvojega upoštevam ne,verjamem pa vanj :)*
#30
Rak stari
1
Dec 16, 2016
Ga. Radmila, hvala za dodatne informacije.
#29
haapy yack
0
Dec 16, 2016
hoj
abram 12
Prestavil sem se 300 000 let nazaj. Našli so dele zgodbe o Adapi; popolni tekst je lahko bila Knjiga zgodovine Adamovega rodu, ki ga omenja Stara zaveza. Asirski kralji so imeli dostop do takih zapisov, ker so mnogi od njih trdili da so obdržali to in ono Adapino vrlino. Sargon in Sanherib sta smatrala, da sta nasledila modrost, ki jo je Enki podaril Adapi; Siršariskun in Esarhadon sta se hvalila, da sta rojena na podobo modrega Adapa; po enemu Esarhadovem napisu, je on v Ašurovem hramu dal postaviti kip s Adapovo podobo, a Asurbanipal je trdil, da se je naučil skrivnost pisanja na glinene ploščice kot so pisali še pred Potopom, kot je to znal Adapa.
čao
#28
abram1b2 Cej
0
Dec 16, 2016
Blaž Babič 18#
Tu nisem zato,da bi dokazaval svoj prav in se prepiral.Enostavno si tega ne želim in ne potrebujem. :)*
#27
Blaž Babič
0
Dec 16, 2016
Ti kar dokazuj svoje, samo šlo ti ne bo.
#26
Radmila Čučak
0
Dec 16, 2016
Blaž........#23.....svetovno primerljiva .velikost države se ne meri po nagubanosti...ampak po tlorisu.....zaenkrat...
ker pa si tako pameten, lahko predlagaš merjenje po nagubanosti terena....mogoče boš dobil nagrado za invoacijo :)
#25
Radmila Čučak
0
Dec 16, 2016
Blaž......pametujem toliko, kolikor vsi ostali....saj na PW ne delamo doktorskih disertacij....ampak se pogovarjamo.....bolj ali manj vljudno

ti očitno razpolagaš z izvrstnimi podatki o vsem....

vidim pa,da ti primanjkuje osnovne vljudnosti
#24
Blaž Babič
0
Dec 16, 2016
No, očitno ne poznaš Slovenije :) Sprehodi se kdaj kje, po bregovih. Boš kmalu začutila problem nagubanosti terena in s tem razliko med ravnino in hribovjem.

Če pa misliš na tloris, potem si skregana s stvarnostjo ti :)
#23
Pokaži več komentarjev
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2016-12-15 18:19:21 (Dec 15, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
februar 2020
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj