KAKO NAM TEČE ČAS ?

Oddajabram1b2 Cej, dne 2016-12-13 ob 18:08:36

Objektivno -Subjektivno

Mi merimo čas v sekundah,minutah,urah,dnevih , tednih mesecih, letih itd. po Julianjskem koledarju. Ste prepričani,da čas v vesolju in na Zemlji  res  tako teče kot ga merimo mi ? Dejstvo je,da je to najučinkovitejše merjenje časa, ki pa je Subjektivno in ne Objektivno razumevanje časa. Vsi vemo,da se Zemlja vrti okoli okoli svoje osi  s hitrostjo 45,12 m/sek in ,da se ZEmlja v svoji tirnici okoli Sonca giblje s hitrostjo 30.277km/sek.

Toda to vse še ne da pravega odgovora, kako objektivno teče naš življenjski čas.??  Recimo, ali za nas čas teče drugače na Luni, Marsu , Jupitru ,kot na ZEmlji? Ali Einsteinova relativnost  časa res  drži ? Einstein pravi,da dva opazovlca iz različne odaljenosti nekega vesoljnega dogodka ne vidita ta dogodek istočasno, kar drži, če je osnova subjektivni čas ! Kaj pa v primeru ,da je osnova objektivni čas ,brez Einsteinove relativnosti subjektivnega časa ?????

Dilatacija časa po Einsteinu

Podaljšanje časa (tudi dilatacija časa) je pojav, kjer se lastni čas opazovalca v opazovalnem sistemu razlikuje od tistega v različnem opazovalnem sistemu. V Einsteinovih teorijah relativnosti se pojav kaže na dva načina:

Relativnost je posledica  subjektivnega razumevanja časa. Objektivni čas se s temi Einsteinovimi trditvami nikakor ne spremeni. Tako relativnost nima nikakršnih vrednosti,in je zgolj subjektivno videnje in razumevanje t.časa,temu ustreza pomen relativnosti subjektivnega razumevanja časa..Če Einsteina podrobno analiziramo v bistvu ni odkril ničesar novega. kar pred njim niso že odkrili Lorentz in Maxwell in .Faraday. Faraday je tudi poskušal ugotoviti, kako bi s pomočjo magnetizma dobil električni tok. Svoja odkritja o elektromagnetni indukciji je objavil leta 1831. Istega leta je naredil tudi prvi transformator in prvi model električnega generatorja  . Faraday je prvi  ugotovil diamagnetizem vseh snovi. vir.wikipedija Njega je delno nadgradil Pirre Curie,ki je določil kritično točko 720 C stopinj feromagnetov. Obstaja še Planck, ki  je po meni večji znanstvenik od Einsteina.

Planck je odkril sevanje črne snovi-temna snov ?? !!!!! in nakazal na diskretno izmenjavo mase energije  med kvanti.Planc je začetnik kvantne teorije..Šele s Planckom lahko zapišemo končno--- večno sedaj enotno vseobsežno vesoljno samozakonitost.

Vesoljna konstanta je  Xmept* = Rmept* > EM T.O. A/O < Amept*= Xmept*

Še vedno obstaja vprašanje kako nam teče objektivni čas ,neodvisno od merljivega subjektivnega časa ? Ali človek lahko ozavesti objektivni čas? Milijon analiz je bilo že narejenih in nobenega pravega odgovora.Fantazija na fantazijo modrovanje na modrovanje brez pravih objektivnih zaključkov.Kaj mislite vi???

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
27
Zim Zelen
1
Dec 20, 2016
*ika - ujela si čas in ga vrnila v nič ;) pravzaprav Henrik.
#27
haapy yack
0
Dec 19, 2016
hoj
Tile iz komiteja 300 so prepriča, da nam poslednji čas mineva prepočasi.
http://worldtruth.tv/illuminati-leak-current-membership-of-committee-of-300/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm;_camp
čao

Illuminati Leak: Current Membership of ‘Committee of 300’ | World Truth.TV

An ex-Illuminati member who is vowing to tell the world everything about the secret society has posted a list of the eli
#26
abram1b2 Cej
0
Dec 19, 2016
Ika -hvala
Zame je samo trenutek sedaj, ko sem še. Že ta hip lahko zaspim,pa me ni več.:)*
#25
i k a
1
Dec 19, 2016
Lepa misel o času, ki jo je napisal Henry van Dyke:

Čas je
prepočasen za tiste, ki čakajo,
prehiter za tiste, ki se boje,
predolg za tiste, ki žalujejo,
prekratek za tiste, ki se veselijo,
toda za tiste, ki ljubijo je neskončen.
#24
abram1b2 Cej
0
Dec 15, 2016
Popravek 22#
Vse bolj :)
#23
abram1b2 Cej
0
Dec 15, 2016
Zim Zelen
Sam se vsebolj oddaljujem od subjektivnega in vse bolj k objektivnemu. Ravno o tem pišem danes pod naslovom.Največji problem človeštva .;)*
#22
Zim Zelen
1
Dec 15, 2016
*abram...
Ne daj se motiti. Nobenega dvoma ni v tvojo izvirnost na vseh področjih, ki se jih lotevaš na PW. Vse imam uvrščeno pod fantazije, kar lahko razumeš kot kompliment. Mišljeno je pozitivno, kajti "čas" , ki je ta trenutek, prinese potrditve in ne GOOGL kot navajaš.
Sam sicer znanstvena in " znanstvena" dokazovanja ne zanikam vse povprek, vsak izmed nas pač naseda ali tudi ne, informacijam, ki jih razvršča po svoji podobi.
#21
abram1b2 Cej
0
Dec 14, 2016
Zim Zelen

Meni osebno striček google ne more ničesar drugega dati kot možnost preverbe že vedenega ponovno odkritega , ki pa ga sam znam nadgrati ovreči brez njegove pomoči, ali kogarkoli drugega. Moraš priznati, da je z menoj težko brbljati. Nič slabega ne mislim, da se razumemo in nikogar ne podcenjujem.;) !!! Ti meni pod nos rineš Googla, pa si se vprašal, ali moje nadgradnje in razlage res izvirajo od njega ,ali so avtentično moje :) Dokaži mi, da sem svojih 8 komentarjev tule od kogarkoli prepisal in prekopiral. Če ti uspe, sam takoj preneham pisati na PW. Vedno stojim za svojim sporočanjem tudi, če je potrebno dati lastno glavo na tnalo.
#20
Zim Zelen
0
Dec 14, 2016
So mnenja, vredna spoštovanja, tudi od strička GOOGLa:

"Čas in brezčasje"
#19
abram1b2 Cej
0
Dec 14, 2016
Zim Zelen
Postavi se v točko sedaj in tolči celotno življenje sedaj, dokler ne umreš in se med življenjskim potovanjem po tej točki vprašaj zakaj si ujet v časovno dimenzijo? Poznaš odgovor,ali si še vedno v iluziji subjektivnega časa ? Razumeš ,da čas teče neodvisno od tvojega razumevanja časa. Imaš ti kakšno bolj objektivno razlago?:)***
#18
Zim Zelen
0
Dec 14, 2016
Samo človek ve za časovne enote (za čas), te je tudi osmislil.
#17
abram1b2 Cej
0
Dec 14, 2016
Zim Zelen
Kje si dobil namig, da je čas iluzija.Čas je objektivna danost večno sedanjega samoobstoja vesolja,kot so masa, energija,prostor, *življenje.:)*Če bi bil čas iluzija potem je tudi naše celotno bivanje iluzija.Za nas se čas pojavi,ko smo spočeti, rojeni, živimo in ko umremo se za nas subjektivni čas konča,če ne bi bilo subjektivnega časa potem mi sploh ne bi obstajali. Objektivni vesoljni čas- pa bi še vedno obstajal in obstaja in je obstajal - tudi ko nas ni na svetu..
#16
Zim Zelen
0
Dec 14, 2016
Čas je iluzija.
Za modernega človeka pa so časovne merske enote, nuja.
#15
abram1b2 Cej
0
Dec 14, 2016
Andrej
Najboljši sistem za hitro dojemanje je spraševanje, brez osebnega ocenjevanja in vnaprejšnjih sodb..Če ti ni kaj jasno, je najbolje vprašati. Potem niti do niti ne pride do medsebojnih sodb.Dobro je, da si dojel sistem :)***
#14
Andrej Slovenija
0
Dec 14, 2016
Abram 12, razumem in pritrdim.
#13
abram1b2 Cej
0
Dec 14, 2016
Andrej 11#
To je subjektivno dojemanje časa,ki z objektivnim časom nima popolnoma nič.Ravno objektivna točka časa sedaj teče s svetlobno hitrostjo in mi z njo.In samo ta točka ti omogoča tvoje izhodišče za tvoje subjektivno vrednotenje časa, počasi,hitro. preteklost ,prihodnost. Toda objektivni čas točka 0. sedaj teče naprej in ti z njim, neoziraje se na to, ali tebi po subjektivni oceni čas teče hitrreje,ali počasneje.Razumeš? :)*
#12
Andrej Slovenija
0
Dec 14, 2016
Čas teče hitreje ko smo v dobri družbi in se zabavamo, počasneje teče čas ko čakaš v vrsti na šalterju za plačat položnice.
#11
abram1b2 Cej
0
Dec 14, 2016
Andrej
Izhodiščna točka slehernika za njegov subjektivni čas- bil ,bel,rdeč, črn, butast,pameten ,pohabljen je ničelna točka sedaj. Tudi ko opazuješ nek pojav rast trte si ves čas rasti trte v točki sedaj. SI ali nisi ???
Ti se lahko iz te točke miselno subjektivno prestaviš v čas ko si trto sadil ,dejansko pa si ves čas v točki sedaj.
Kg je konsezno dogovorjena mera ,da lahko sploh funcioniramo kot družba, isto je z metrom ,urami itd..PLanck je dal osnovo za sevanje temne snovi, torej temna snov ustvarja vakum, za večno-sedanje samodelovanje realizirane in akumulirane mase ,energije,prostora,t.časa *življenja, kjer vsak konec cikla pomeni nov cikel.
Pišem resnično površno ,ampak vseeno se me da razumeti,če se me hoče.:)* Andrej sprašujem te,če si sposoben ločiti objektivni čas od subjektivnega ? Razumeš razliko? Samosvoja b.p. in Taja in sta dojeli bistvo.
#10
abram1b2 Cej
0
Dec 14, 2016
Haapy yack
Haapy jack čas nam teče preko točke sedaj s svetlobnio hitrostjo- preveri sam -od rojstva do smrti.To je edina izhodiščna točka za objektivni in subjektivni čas,ker se lahko miselno vrneš samo preko točke sedaj nazaj v preteklost in miselno v prihodnost. Živiš pa samo v točki sedaj. Celotno življenje lahko tolčeš sedaj in vedno boš v ničelni točki sedaj.Razmisli !!!????? Tvoja razlaga ni smiselna ,ko dodajaš razlagajte si čas kakor hočete. Upam,da si dojel pravo razlago ?

Tu ni nobene teorije zarote NWO. TUdi živeli bomo 120 let imeli možgansko prostornino 1000 -200oml in povprečno telesno višino okoli 2 metrov. Že danes je na Japonskem preko 30.000 stoletnikov,njihovo število se v Sloveniji in po svetu nenehno povečuje.
Ko bomo na civilizacijskem vrhu,bodo tudi trimetraši nekaj popolnoma normalnega. Takšna je enotna vesoljna samozakonitost cikličnega EM valovanja,ki nam določa naše psihofizične danosti.Danes imamo 90% lastne biti neozaveščene,bo pa čas ko bo 9o% ozaveščene in samo 10% neozaveščenega.

Vse kar so Sumerci pisali je v resnici 7000 let po zadnjem civilizacijskem padu. Iz neandertalcev so se morali preko rastočih cikličnih EM frekvenc preobraziti v homo sapiense,da so bili sploh sposobni ponovno iznajti klinopis ,astronomijo in osnove našega bivanja.Vse to na osnovi prebuditve brezčasnega akumuliranega genskega spomina naše vrste. Isto mi danes ne odkrivamo nič novega, mi samo ponovno odkrivamo.
Včasih si malo preveč hiter v zaključkih. Ne podcenjujem te,da se razumeva. :)***
#9
Andrej Slovenija
0
Dec 14, 2016
Abram, čas je odvisen oz opazovanca. Ozirma po čemu se bomo orjentirali. V kolikor se bomo orjentirali po rati semena jabolka in grozdja. Bomo dobili dve verzije opazovanja časa za eno in isto stvar.
Nekaterim so položnice orjentaciska točka, V Zimbabueu se je čas ustavil, nasproti nam, kjer vsak dan sprejmejo po par zakonov. Temu se prilagodit moraš bit hiter.
Glede vrtenja zemlje:
Vsi vemo,da se Zemlja vrti okoli okoli svoje osi s hitrostjo 45,12 m/sek in ,da se ZEmlja v svoji tirnici okoli Sonca giblje s hitrostjo 30.277km/sek.
Kako je možno določit z takšno matematično natančnostjo tako kompleksne zadeve, ko ne znamo določit niti točne vrednosti za maso kilogram.
Word origin of 'gravitas'
C20: from Latin gravitās weight, from gravis heavy
World's Roundest Object!
https://www.youtube.com/watch?v=ZMByI4s-D-Y

World's Roundest Object! - YouTube

The world's roundest object helps solve the longest running problem in measurement -- how to define the kilogram. A kilo
#8
Pokaži več komentarjev
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2016-12-13 18:08:36 (Dec 13, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj