JE VREDNO ŽIVETI ?

Oddajabram1b2 Cej, dne 2016-05-07 ob 08:35:52

Mnogi med nami imamo v sebi dilemo, ali je vredno živeti tako bedno življenje,kot ga živijo mnogi? Po meni je življenje najlepši dar,ki ga nosi v sebi vseobsežna vesoljna večno sedanja samobitnost-teološko BOg.Vse je večno-sedaj Bog samorealiziran v vsemu od osnovnega delca do vseobsežnega vesolja ,tudi v meni in tebi. Midva sva ravno toliko samorealiziran Bog kot je vsak kamen. V nas ima Bog samozavest  in ravno v nas je Bog najbolj kontradiktoren sam sebi.

Nekateri kljub težavam,ki jih živimo ljubimo lastno življenje in ga jemljemo kot dar,ki nam omogoča,da se vesoljno samospoznamo,kot živa individualna božja samomanifestacija,kar presega tisto zgoraj omenjeno kontradiktornost ,ki je v resnici božja opozicija -vesoljne večno-sedanje samobitnosti- sama sebi .BOg sam ne pozna -samega sebe v lastni človeški samomanifestaciji,da ne bo zapisano preveč nerazumljivo.Vseobsežna vesoljna večno sedanja- samo delujoča, samo zadostna,samo ohranitvena,vse pojavnost Bog,se lahko najbolj oddalji od lastne samomanifestacije ravno v človeku,ki se ne zaveda,da je živi individualni samozavedni izraz boga-samega.Najbolj kontradiktorno in nesmiselno je,da Boga lahko zanikaš po vesoljnem nazoru,ne moreš pa zanikati samega sebe in svoj obstoj. Lahko zanikaš vse zunaj sebe,a sebe ne zmoreš nikoli.To v resnici pomeni Bog nikoli ne zanika samega sebe v svoji najglobji biti,zanika ga njegova svobodna volja izražena v lastni individualni človeški  nesamospoznani samo manifestaciji.

Bog v takšnem vesoljno nesamospoznanem človeku živi v lastnem nezavedanju,klub temu,da je lahko takšen človek navzven razumljen kot genij za soljudi -je v sebi samem življenjsko nepopisan in neizživet list.-vedno nezadovoljen s svojim življenjem.To pomeni takšen človek je oportunist samemu sebi, zato VEDNO NEZADOVOLJEN IN NEIZŽIVET SAM V SEBI!

Zato se iskreno vprašajte,čemu je vzrok,da ste življenjsko neizživeti v samemu sebi,vedno nezadovoljni in neizpolnjeni v samemu sebi? Zato,ker mislite,da vas lastno življenje ne izpolnjuje v samemu sebi.VSi mi imamo želje samo zato,ker ne znamo sprejeti vse v sebi kot  naše življenjsko dejstvo.V bistvu ne znamo sprejeti enakovredno življenjske radosti kot žalosti.Iščemo utvaro v sreči ne zmoremo pa lastno nesrečo sprejeti in za to so vsi drugi krivi in na koncu sam Bog,ki nam je to nesrečo povzročil.KO ni več sreče ne nesreče šele lahko zaživimo pravo življenje,ker ga sprejemamo sami v sebi in hkrati sprejemamo vse realno- takšno kot v resnici tudi je..

Tu na PW sem velikokrat nerazumljen kljub temu,da želim vsakomur,da bi živel zadovoljen in izživet sam v sebi.Vsem želim,da bi bili stanovitni sami v sebi,brez nepotrebnega obremenjevanja in iskanja lažne sreče.Vsem želim,da bi zmogli samo lastno samo potrditev, s tem bi spoznali pravo vrednost lastne biti. In tako bi postali življenjsko sidro samemu sebi.

Upam,da nisem preveč sfilozofiral našega življenjskega dejstva.Vredno je živeti,če se sam trudiš živeti!!

profileimage
Všeč mi je
10
Komentarji
50
abram1b2 Cej
0
May 09, 2016
Klavdija
V resnici je bistvo problema,tudi to kar praviš ti.:)*
#50
Klavdija Hiti
0
May 09, 2016
Ana, včasih je bilo tako, da kolikor je delal, toliko je imel in je bil za delo plačan. Sedaj pa tisti, ki veliko delajo nimajo nič, ker niso plačani za svoje delo, tisti, ki pa so na pravih položajih pa za nič dela dobijo veliko. Tudi primerjajo se, ter ljudje, ki bi morali biti vzor to niso. Zato pa sem se odločila odpreti račun z digitalno valuto, ki ni kripto valuta.
#49
Ana Kos
0
May 08, 2016
Po moje je največji problem v tem, da nekateri ljudje - današnji v našem okolju bolj kot včasih - niso vzgajani v to smer, da bi se trudili ...
Ni nobene logike, da so včasih kljub hudi revščini radi živeli, danes pa taki, ki imajo vse materialno, obupujejo ...
Lp :)
#48
abram1b2 Cej
1
May 08, 2016
Ana
Hvala. Ne zmorejo čez ovire? Zakaj ne zmorejo? Vredno je živeti,če se sam trudiš živeti.Predvsem pa samega sebe spoznati in se imeti rad.Res pa je,da velikokrat ljudje včasih nevede nezavedajoč se,včasih pa namerno naredimo škodo drugemu.Ljudje nimajo realnega pogleda na življenje,ker živijo v lastni utvari,premamijo same sebe.To je najbolj pogubna zadeva-prevarati samega sebe.Lp:)
#47
Ana Kos
0
May 08, 2016
Tudi jaz sem na PW - in drugod - ponavadi nerazumljena - ta delček pri tebi še kako razumem.
Je vredno živeti?
Zakaj nekateri ljudje ne vidijo "ven"?
Zakaj samomori, če je pa lepo živeti?
Ker ljudje ne zmorejo čez ovire?
Ne zmoremo?
#46
abram1b2 Cej
0
May 08, 2016
Romano
Hvala za tvoj komentar in dodatna tehtna pojasnila.Lp:)*
#45
Romano Rajkov
0
May 08, 2016
Lepo je bilo prebrati vse vaše zapise v komentarjih, čeprav so odgovori nekaterih kratki, so dovolj jasni, vem, da se je težko podajati v tako debato o analizi samega sebe. Lepo pa je videti, da radi živite in da je odziv na prispevek, številčno precej obsežen, kar ni v navadi na teh straneh PublishWalla.

Tudi mi vsi se občasno srečujemo z analizo svojega življenja. To ni lahko, je pa zelo koristno, ker le to človeka usmerja na tiste prave življenjske poti. Dobro je včasih prebrati tudi kako dobro knjigo priznanega pisca, ki ne piše samo po svojih zamislih, temveč vsebinsko črpa tudi sam iz raznih preverjenih in doživetih analiz.

Na temo take ali podobne tematike o življenju, se je možno ogledati kar nekaj filmov, le ta pa so iz časa, ko nas še ni bilo ali smo bili še mladi in ko je bil življenjski tempo živeti še znosno-spodobno in varno. Danes se filmske produkcije ne ukvarjajo več z tako tematiko, ki bi bila koristna za dober in poučen razvoj človeka, tempo življenjskih potreb, danes temelji na ne sprejemljivi in ne zdravi tematiki, kot so nasilje, fantastika, policijske zgodbe in podobno, kar pa sigurno niso prednost za razvoj zdrave in sodobne družbe kot take.

Vsak človek, bil veren ali ne, se občasno in ob najhujših prelomnih trenutkih, zateka Bogu in angelom. Notranja bit človeka je zelo močna, ta je zmožna podirati vse pred sabo, pa naj bo še toliko preprek, nas ne ustavi in v takih težkih trenutkih, se občasno srečamo tudi sami… Odvisno pa je od nas samih, se bomo znali dobro opazovati, se krotiti in zavestno čutiti, PRISLUHNITI ŠE NEKOMU, mi pravimo svoji podzavesti. Podzavest je tista notranja moč stvarstva, ki ga ne slišimo, a vseeno ga zelo dobro razumemo! Razviti naš čut nas opozarja, da je nekdo iznad nas in v nas, ki nas občasno opozarja na razsodnost in zdrav razum, prav ta razum, pa se na čase tudi razblini, če se ne znamo dovolj dobro obvladovati.

Težko je nekomu predstaviti notranji nemir, ki ga na čase doživljamo, občutimo pa, da nas nekaj le usmerja, ni pa to vedno v takih trenutkih, le malo zbegan razum, ta sila je močnejša od razuma. Dopovedujmo si tako ali drugače in ni potrebno, da verujemo, se pa vsi zelo dobro zavedamo, da nas občasno le nekdo v naši podzavesti prebuja- opozarja, kaj je prav in kaj ne in to je tisti Bog, ki je ne viden in neslišen, je pa vedno z nami in v nas.

Velikokrat se vprašamo, ko nas nekaj zelo razburi in smo tik pred tem, da obnorimo, kaj nas je pri tem strahotnem dejanju opozorilo in ustavilo, da nismo šli predaleč in posegli po ne dovoljenem. Kaj menite, kaj je bilo to, je bil v obupanem trenutku priseben le naš razum, ne, ni bil samo razum, bilo je nekaj več, to presojo pa še vedno tudi jaz, prepuščam vam!!!
#44
Sponko
2
May 08, 2016
Za popestritev dopoldneva.
(pove nam, da je pivo pijača nesmrtnosti :)

https://youtu.be/uuHiec5tyJ0

Mitologija na Slovenskem - Preprosto naravno - YouTube

Matjaž Anžur predstavlja mitologijo na Slovenskem, saj se zavzema za čaščenje rodnih bogov in oživljanje starih obredov
#43
abram1b2 Cej
2
May 07, 2016
Lara
Pritisnila si me ob steno.Ne morem,čez resnico,ki so jo navedla.:))
#42
Lara Arh
2
May 07, 2016
Abram, po globjem razmisleku, komentar 38 vreden dodatnega vpogleda :) :) :) Izbranec še vedno samosvoj. STOP. Kljub vsemu ga imam rada. STOP. Samopotrjen. STOP. Sva že 2. STOP. Kokr si bova naredla, vedno znova in znova. A ni to čar? A ni to erotično? Ali nas konec koncev ne združuje ravno to???? ;) :) :)

Kar se PInkov tiče sem imela pa najraje film Pink Floyd The wall.... Kar se mene tiče je ta film ogromno naredil in ogromno doprinesel.... meni, vsekakor ;)
#41
abram1b2 Cej
2
May 07, 2016
Lara
Ne bit skromna,če že vprašaš! Špekuliranje vzemi kot del življenjske igre,če seveda lahko? Ti kar vprašaj,vprašaj. :)))Zdaj gledam PINKOVE ZVEZDE na TV PINKu
#40
Lara Arh
1
May 07, 2016
Eto, tega zadnjega ne bom lajkala, ker 1. fejst je zlo individualna reč, 2. ne vem kolk ma zadnji komentar z mano resnične zveze 3. ne poznaš vseh mojih okvirjev torej je to zgolj tvoja samolastna špekulacija v katero ne potrebuješ vseh prepričevati ;) :) :) Sam prašam, sam prašam... ;)
#39
abram1b2 Cej
2
May 07, 2016
Lara
Je fest ženska in od tega ne more pobegniti.Informacija,ki je vredna razmisleka.Lara se ne da uokvirit v noben okvir in to je res:)))* po mojem te nihče več ne more potrditi,če si samopotrjen!Lara škoda energije,prišpari jo za svojega izbranca-hec.!
#38
Lara Arh
1
May 07, 2016
Lara ni pisala tu zato, da bi jo kdorkoli potrjeval. Želela je le sprožiti tok razmišljanja. Ako ji je to uspelo ste svobodni njeno ime utopiti. Razmislek je bil namreč vaš. ;) :) :) Vesela sem, da mi je uspelo v namembnosti informacije. Kljub vsemu je razrešitev povsem vaša ;) :) :) Pa srečnga in zdravga vam želim ;)

(mimgrede: lara je pač čudna, ker je lara... tut prou)
#37
abram1b2 Cej
2
May 07, 2016
Lara
Res je! ČE veš kdo si,ali ne veš, izbiraš vedno sam.Svoboda ni,da počneš kar hočeš,svoboda je,da delaš tisto, kar je prav zate in nikomur ne škodi in ga ne prizadene. Se strinjam s teboj:).
#36
abram1b2 Cej
2
May 07, 2016
Romano
Se strinjam s teboj.Usode ne moreš spoznati,.lahko spoznaš samo samega sebe in zaziviš iz sebe.
#35
abram1b2 Cej
2
May 07, 2016
Lara
IMaš prav, ko postaneš nič,si najmočnejši v sebi.NIč je lahko konec,ali pa nov prerojen in predelan lasten nič v pravi začetek- pravega spoštovanja sebe in lastnega življenja. Takšne situacije mnoge streznijo.
#34
Lara Arh
1
May 07, 2016
Abram, izbira je vedno VSE, kar imamo. Naša edina, neomejena in največja svoboda. ;)
#33
abram1b2 Cej
2
May 07, 2016
Azra
Hvala za tvoj komentar. Včasih je res težko.Moč posameznika in volja do življenja odločata biti,ali ne biti.:)*
#32
Lara Arh
2
May 07, 2016
Azra, svoje čase je bil samomor definiran kot beg pred norostjo. Ne vem, kako ga definirajo danes. Dejstvo je, da življenje ni vedno lahko in ako ga nisi sposoben opazovati izven sebe zna biti včasih kar hudo breme. Kaj je norost? Ko ob številnih izhodih ne zaznaš rešitve? Sama menim, da nam mnogokrat nije baš lako. Zato se je pa treba znati v vsakem trenutku postaviti zase, kar seveda ne pomeni pravice do napadanja vsega, kar ti meniš, da ti stoji na poti ;) :) :)

In Romano ja, se strinjam. Včasih se je potrebno tega HOTETI iz niča naučiti, ako ne želiš znoreti... Takle imamo... ;)
#31
Pokaži več komentarjev
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2016-05-07 08:35:52 (May 07, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj