PRAPOK-BIG BEN ŠE ENA NEUMNOST VEČ

Oddajabram1b2 Cej, dne 2016-03-15 ob 22:09:34

https://uploads.publishwall.si/imgsmedium_2/2016/03/15/publishwall_1458076174_9829516.jpg

Človeški razum ni sposoben razumeti dejstva, da se v vseobsežni vesoljni večno sedanji samobitnosti, vse dogaja samodejno- in perpetuo-.Vesolje kot vseobsežna samobitnost je v vseh svojih X pojavnostih mase, energije, prostora, časa, *življenja večno-sedaj samozadostna, samoohranitvena in samo delujoča. Vesolje večno sedaj ciklično umira in se samo rojeva v vsej in vsaki svoji X individualni samo pojavnosti. Najbližje temu razumevanju je bil Spinoza.

Vedno znova in znova moram pisati enotno večno-sedaj isto vse obsežno vesoljno samo zakonitost ,ker samo na ta način se da razumeti mojo razlago.

Xmept* =Rmept* >EM T.O. A.O< Amept*=Xmept*

Enačbo lahko berete v obeh smereh in rezultat bo vedno enak. Večno sedaj se znotraj vsake in vse X pojavnosti mase energije prostora t.časa *življenja,  samo dogaja sočasno zlivanje Rmept* realizirane vrednosti in A akumulirane vrednosti A mept*česar vzrok in posledica je EM sila in cikličnost tega samodejnega zlivanja R+A, na skupno točko kjer vsak konec Omega sočasno pomeni nov začetek Alfa zlivanja v istem gravitacijskem polju. Vsak osnovni delec in vsaka druga X pojavnost, se lahko sočasno v naprej nazaj izraža v obeh vrednostih, kot hermafrodit .Življenje ima za to izraženo dvospolnost v svoji življenjski samo reprodukcijski vsake vrste flore in favne in človeški vrsti ISTO.

Nekateri sanjajo, da se vesolje širi a pozabljajo o kakšnih razsežnostih govorijo in kar je najvažnejše pozabljajo na bibavico, ko  vesoljna samobitnost elektromagnetno valovi ,zato tudi mi dihamo, rastemo, tako kot vse itd. Znanost si v bistvu izmišljuje, ker noben znanstvenik še ni stopil iz dimenzije v katero je ujet njegov realiziran um .Zato tudi sanjajo o Higgsovem bozonu, nastanku vesolja, ker ne razumejo ,da je vsak konec vse in vsake X pojavnosti sočasno nov začetek te iste pojavnosti. Še vedno butasto ne razumejo, da se masa energija vedno izražajo sočasno v obeh vrednostih navzven pa se lahko izražajo  enotno, če ga proučujemo v laboratoriju. Sicer pa se v navezi z drugimi delci lahko sočasno izražajo kot akumuliran in realiziran delec mept*

Zakaj znanost predvsem fizika uporablja milijon enačb ,da dokaže neko svoje odkrivanje  zato, ker mora opravičiti svoj družbeni obstoj. Poglejte zmoto z jedrskim zlivanjem in cepitvijo atomskih jeder. Z atomskimi elektrarnami ,orožjem so neodgovorno spravili celotno civilizacijo v točko, kjer lahko nek politični butelj uniči civilizacijo zaradi njihove neodgovornosti in laži.. Jedrske elektrarne se še kar postavljajo, kljub nesrečam in jedrske bombe se kopičijo po Zemlji. Vse to kapitalski pohlepneži        opravičujejo, da ni alternative. Zelo sem tudi proti hidroelektrarnam, ker se uničuje biotop rek itd. Sončna in vetrna energija, tudi niso prava alternativa.      Prava alternativa je skrita v sami enotni vesoljni zakonitosti in njenem razumevanju. Toliko za sedaj.

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
3
xJaM
0
May 16, 2016
Fiziki očitaš milijon enačb, sam pa že tvoje ene, brane od spredaj, zadaj ali zrcalno ne razumem. Ne me takoj ožigosat za možnega razumevanja takšne 'enačbe'. Ko je živel Spinoza, pojma prapoka sploh ni bilo. Tedaj tudi ni bilo ustreznega pojma časa. Bil je nerelativistični absolutni Newtonov čas. Einsteinova splošna teorija relativnosti (STR) in njena posebna različica sta uvedli nov pojem 'časa' - prostor-čas, in načeloma nista govorila o času v točki 0, +∞ {-∞}. Ob uvedbi STR širjenje Vesolja ni bilo znano in nič ni kaj nakazovalo, da je bilo Vesolje pred 13,5 milijardami toliko manjše, gostejše, in celo nabito v singularnost. Prapok je fizikalni izum, in je o njem tudi smiselno razpravljati/razmišljati v ustreznih kontekstih. Osebno skupaj z Einsteinom, Feynmanom in drugim sorodnim pač navijam za fiziko. Ne razumem tvoje navedbe o širjenju vesolja, češ da je to sanjarija. Einstein je že kmalu ob implementaciji STR na celotno Vesolje svojim (šestnajstim) enačbam polja pribil λ. Eden od razlogov za to je verjetno pač ta, da je bil dober računar in je že solidno obvladal orodje. Ni pa kaj dosti verjel v to, kot je dobro znano. Podobno se je zgodilo Plancku, Boltzmann pa jo je s svojim čudnim logaritmom pridanim entropiji gotovo najslabše odnesel. Človeku je do sedanjosti uspelo dognati nekaj eksperimentalnih opažanj v prid temu -- sploh eksperimentalni dokaz zapoznelega šuma Vesolja, kot bi kdo populistično morda imenoval toplotno sevanje telesa, ki je imelo značilnosti Vesolja v točno določenem času. To odkritje velja za eno največjih (beri: 'morda najpomembnejših') v zgodovini naravoslovja. Mi seveda dihamo, rastemo; vendar tu gre še za eno reč, ki si jo morda pozabil ali jo pač zanemarjaš - da se širi sam prostor. Ali poznaš (recimo absolutni) pojem prostora? Dvomim da. No, tudi v nas samih (s to rastjo) se širi prostor, je pa skalirna lestvica verjetno zelo majhna (podplanckovska), oziroma vprašanje, če sem se sploh pravilno izrazil. No, ali je pri človeku to sploh smiselno govoriti. Fizika sama, kot so že velikokrat povedali, ni kriva za atomsko orožje in jedrsko onesnaževanje. Človek se je odločil za to.
#3
abram1b2 Cej
0
Mar 16, 2016
rastko
atom je sočasno akumuliran in realiziran prostor,masa-energija,t čas .Vesolje ima enotno matrico medsebojnih vezi akumuliranih in realiziranih mept* vrednosti..Rotacija Zemlje je ravno posledica nenehnih sočasnih zlivanj Rmept* in Amept*.Opazovanje vesolja sploh ni potrebno,če se razume enotno vseobsežno večno-sedaj isto samozakonitost. Ko se zgodi t.i. gravitacijski ciklični nihaj Zemlje se menja njeno obličje in zvezde na nebu niso več tam kot so bile z vidika takratnega zemeljskega pogleda na njih.Rastko hvala za vprašanje!
#2
rastko plohl
0
Mar 16, 2016
zanimivo
lahko bi rekli, da je skrivnost vesolja in življenja zapisana v atomu
ker pa prostor ni atom
in se atomi ravnajo po zakonitostih v prostoru in ustvarjajo medsebojne povezave, ....
da je čas 24 ur samo posledica enega obrata zemlje
in da se vesolje opazuje samo s pozicije zemlje in ne iz drugih toč v vesolju,....

#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2016-03-15 22:09:34 (Mar 15, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj