KER NE RAZUMEMO LAŽEMO SAMI SEBI IN NAS JE STRAH ŽIVETI

Oddajabram1b2 Cej, dne 2016-02-28 ob 09:07:31

Največje znanstveno odkritje zadnjega stoletja! Znanstveniki iz Evropskaga centra za jedrske raziskave (CERN) so v Velikem Hadronskem trkalniku (LHC) uspeli z veliko stopnjo verjetnosti (4,9 sigma) dokazati obstoj delca, ki ustreza Higgsovemu bozonu, še zadnjemu nedokazanemu delcu v splošnem modelu vesolja.

 

Zakaj je Higgsov bozon tako pomemben?

"Higgsov bozon daje delcem maso. Če delci ne bi imeli mase, ne bi imeli zvezd, galaksij, celo atomov ne bi imeli. Vesolje bi bilo povsem drugačno," je za BBC pojasnila Tara Shears iz univerze v Liverpoolu. Ameriški fizik Joe Lykken pa je povedal, da je Higgsov bozon podoben energetskemu polju, ki daje maso predmetom, vendar praktično takoj razpade na druge delce.

Zgodovinsko odkritje

Teorija o obstoju Higgsovega bozona se je prvič pojavila v 60. letih prejšnjega stoletja. Pomembna je za standardni teoretični model, ki pomaga razumeti šest delcev, ki sestavljajo vesolje.

Odkritje Higgsovega bozona pa je pomembno tudi zato, ker bodo fiziki lahko z njim pojasnili nastanek vesolja. Higgsovo polje je sicer že leta 1960 odkril britanski znanstvenik Peter Higgs, z njim pa pojasnjuje, kako je snov ohranila in pridobila maso v trenutkih po velikem poku. Po tej teoriji je bozon "krivec" za nastanek zvezd, planetov in življenja, saj daje maso večini osnovnih delcev.

Pri odkritju sodelovali tudi Slovenci

Pri odkritju Higgsovega bozona je sodelovala tudi deseterica slovenskih znanstvenikov. Kot so zapisali v Arnesu, je bilo potrebno pri iskanju Higgsovega bozona obdelati ogromno količino podatkov. Pri tem so sodelovali tudi raziskovalci Arnesa ter Instituta Jožef Stefan, ki so na računskih gručah s 4.000 do 5.000 jedri opravili 1,5 odstotka vseh računskih nalog, ki so bile potrebne pri eksperimentu.

NOVA LAŽ ZNANOSTI!!

 OSNOVNI DELEC- ZIDAK večno sedanje vesoljne samobitnosti je hemafrodit,ki se lahko sočasno v navezi z drugimi delci naprej nazaj izraža kot akumulirana in realizirana vrednost mase energije- delec-anti delec mase energije-isto velja za prostor-čas in življenje samo.. Zgornji zapis je samo BLEF in nerazumevanje enotne večno sedaj iste vesoljne samozakonitosti.Tako kot nam laže znanost, nam laže politika- samooklicani veljaki(paraziti družbe) in naš neosvobojen  um nam samim. Vsi lažemo drug drugemu in sami sebi-žal je vesoljna zakonitost (sedanji cikel-doba)takšna. NIč krivi in vsi krivi- kot potomci egoističnih prednikov,ki so se prostovoljno odrekli službi vesoljnemu življenju. V vesolju nismo sami- smo samo satelitska civilizacija,ki čaka na ponovno vstajenje in popolno spoznanje !!

Zakaj nas je strah? Zato,ker smo nevedni.Ko si neveden ne zaupaš vase,si neminer in te je strah.Tisti SLOVENCI,ki se bojite beguncev in nemočnih trpečih otrok- ne poznate in ne razumete zgodovine naše civilizacije.

 

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
2
haapy yack
0
Mar 01, 2016
hoj
Na blogu g. Komata je šlo tole v franže.
Mogoče bo tukaj bolje?
https://www.youtube.com/watch?v=ipe6CMvW0DgW0Dg

The Lie We Live - YouTube

Exposing the truth about our world. My name is Spencer Cathcart and this is a video I wrote & created. If you'd like to
#2
Radmila Čučak
0
Feb 28, 2016
G. Abram 1b2 Cej https://www.youtube.com/watch?v=2iwolpiFCPU

Kave EL Hashem / Hope in God (First Version)~Tehilim/Psalm 27:13 - YouTube

Shalom Aleychem! Behold! My first video shoot in Israel and B"H, one of many more videos to come! It was sooo much FUN..
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2016-02-28 09:07:31 (Feb 28, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj