Grozljivo! Za lažji nadzor prebivalstva se ukinja denar, plačevali bomo lahko le s karticami

Ukinjanje gotovine je tema, ki počasi vendar z gotovostjo osvaja vse večji prostor v nemških medijih. Mnogi (banke) trdijo, da bo ta poteza človeštvu olajšala praktično življenje. A mnogi drugi lahko ob tem kaj hitro ugotovimo, da to pomeni tudi ukinjanje svobode državljanov.

Kot je do sedaj razvidno, do ukinitve gotovine ne bo prišlo čez noč, temveč postopoma. Najprej se bo izvajala kot omejevanje, nato kot kaznovanje in na koncu celo kot prepoved. Izza pobude za ukinitev papirnatega in kovanega denarja stoji vsekakor vladajoča elita (glavna finančna družina Rotschild skupaj s skupino Bilderberg), katero podpirajo tudi pomembne mednarodne finančne institucije, ki še zmeraj želijo ustvarjati večje marže. Ta ukrep ne bi koristil le evropski temveč še bolj ameriški politiki. Nekatere države EU so že uvedle dnevno omejevanje dviga gotovine oziroma predpisale maksimalne zneske, ki se lahko plačajo z gotovino (npr. Francija 1.000 €, Grčija le do 70 €), spet druge (Danska, Nizozemska, Nemčija, Norveška itd.) pa razmišljajo o ukinitvi v letu 2016. Kot glavni (prvi) razlog navajajo, da bodo s tem zmanjšali "delo na črno", organizirani kriminal (trgovina z drogo, prostitucija) in davčne utaje.

V vsem tem danes prednjači Švedska, kjer večina bank ne izplačuje več gotovine, odstranile so celo bankomate, mnogo trgovin pa je tudi ne sprejema več. V velikem številu (obubožanih) držav pa še zmeraj obstaja nevarnost "navala" na banke, to je masovnega dvigovanja gotovine, katera pa v takšni masi v resnici sploh ne obstaja, čeprav je bilo v zadnjih letih "fiat valut" natiskanih toliko kot še nikoli. To bi po izjavah bančne elite zrušilo obstoječi finančni sistem.  

Drugi razlog je, da nas želijo prisiliti, da vse bolj trošimo denar. S tem v navezi so tudi negativne obresti centralnih bank, ki se uvajajo tudi za "male" ljudi, da se čim bolj vzpodbudi potrošništvo. To je khrati tudi neposreden napad na "kulturo varčevanja", še posebej z višino obresti, ki se vse bolj približujejo ničli.

Ukinitev gotovine predstavlja možnost totalnega nadzora nad državljani, kajti vsak, ki kjer koli plača s kartico, pušča elektronsko sled (metadata), koliko, kje in za kaj je porabil denar.

Logičen zaključek je, da se je pričela specialna, skrita vojna proti denarju, zato bolj pazite na svoje bančne račune, debetne kartice in zaloge zlata, če jih imate.

In kaj je bila glavna tema zadnje skrite konference skupine Bilderberg v Avstriji?

Začetek odprave denarja je torej blizu. Močna skupina Bilderberg je razpravljala o uvedbi nadzora kapitala med povprečnimi državljani, medtem ko bo HSBC banka, katere predstavnik se je tudi udeležil konference, v kratkem plačala več kot 40 milijonov $ za nezakonito pranje denarja, ki vključuje tudi trgovce z orožjem in pomaga bogatim, da ne plačujejo davkov.

Ironija je, da je bila banka HSBC del pogajanj, ki se nanašajo na odpravo gotovine in uvedbo nadzora kapitala navadnih državljanov, z namenom preprečevanja davčnih utaj ter zagotavljanja večje kontrole države nad financami prebivalstva.

Med konferenco so Bilderbergi dali zeleno luč za ekonomske omejitve, pod pretvezo, da se ustavi financiranje terorističnih skupin kot je ISIS - samooklicana država muslimanskih skrajnežev, ki leži delno v Iraku delno pa v Siriji, financira in inštruira jih vladajoča elita preko tajnih služb CIA, MI6 in Mossad. Bilderbergi so razpravljali tudi o nadzoru nad prodajo plemenitih kovin v Evropi.

To predstavlja t.i. "žig zveri", svet v katerem se svobodni ljudje kriminalizirajo in v katerem je pokoravanje edini sprejemljivi način plačanja.