Članek
45 smrti, 5.000+ neželenih dogodkov po posodobljenih obnovitvenih cepivih, o katerih so poročali VAERS, kažejo podatki CDC-ja
Objavljeno Nov 04, 2022

28.10.2022

45 smrti, 5.000+ neželenih dogodkov po posodobljenih obnovitvenih cepivih, o katerih so poročali VAERS, kažejo podatki CDC-ja

Podatki VAERS, ki so jih v petek objavili Centri za nadzor in preprečevanje bolezni, kažejo 1.447.520 poročil o neželenih dogodkih iz vseh starostnih skupin po cepljenju proti COVID-19, vključno s 31.696 smrtnimi primeri in 263.462 resnimi poškodbami med 14. decembrom 2020 in 21. oktobrom 2022.

Avtor: 
Megan Redshaw

Dvovalentno poživitveno cepivo proti COVID-19 je različno

Centri za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) so danes objavili nove podatke, ki kažejo, da je bilo med 14. decembrom 2020 in 21. oktobrom 2022 v Sistem poročanja o neželenih učinkih cepiv (VAERS) predloženih skupno 1.447.520 poročil o neželenih dogodkih po cepljenju proti COVID-19.

VAERS je primarni sistem za poročanje o neželenih učinkih cepiva v ZDA, ki ga financira vlada.

Podatki so vključevali skupno 31.696 poročil o smrtih in 263.462 hudih poškodbah, vključno s smrtnimi primeri, v istem časovnem obdobju.

Do 21. oktobra 2022 je bilo po novem dvovalentnem spodbujevalniku za COVID-19 skupno 5.435 poročil o neželenih dogodkih. Podatki so vključevali skupno 45 smrti in 280 resnih poškodb. Do 27. oktobra je 22,8 milijona ljudi prejelo posodobljen dvovalentni poživitveni odmerek.

Od 31.696 prijavljenih smrti je 20.252 primerov pripisanih cepivu Pfizer COVID-19, 8.599 primerov Moderni, 2.752 primerov Johnson & Johnson (J&J), za Novavax pa še ni poročil o nobenem primeru.

Brez »tujih poročil« v VAERS so v ZDA med 14. decembrom 2020 in 21. oktobrom 2022 poročali o 887.564 neželenih dogodkih, vključno s 14.920 smrtnimi žrtvami in 92.482 resnimi poškodbami .

Tuja poročila so poročila, ki jih tuje hčerinske družbe pošljejo proizvajalcem cepiv v ZDA. V skladu s predpisi ameriške agencije za hrano in zdravila (FDA) mora proizvajalec, če je proizvajalec obveščen o tujem poročilu o primeru, ki opisuje dogodek, ki je resen in ni prikazan na oznaki izdelka, poročilo predložiti VAERS.

Od 14.920 smrti, o katerih so poročali do 21. oktobra, se jih je 7 % zgodilo v 24 urah po cepljenju, 15 % pa v 48 urah po cepljenju.

V ZDA je bilo do 19. oktobra danih 632 milijonov odmerkov cepiva proti COVID-19, vključno s 376 milijoni odmerkov Pfizerja, 238 milijonov odmerkov Moderne in 19 milijonov odmerkov J&J.

Vaers Data vaccine injury 102822

Vsak petek VAERS objavi poročila o poškodbah zaradi cepiv, ki jih prejme na določen datum. Poročila, predložena VAERS, zahtevajo nadaljnjo preiskavo, preden se lahko potrdi vzročna povezava. V preteklosti se je pokazalo, da VAERS poroča le o 1 % dejanskih neželenih učinkov cepiva.

Podatki VAERS od 14. decembra 2020 do 21. oktobra 2022 za 6-mesečnike do 5-letnike kažejo:

Podatki VAERS od 14. decembra 2020 do 21. oktobra 2022 za 5- do 11-letnike kažejo:

Podatki VAERS od 14. decembra 2020 do 21. oktobra 2022 za 12- do 17-letnike kažejo:

Po navedbah CDC »podatki VAERS, ki so na voljo javnosti, vključujejo samo začetne podatke poročila VAERS. Posodobljene podatke, ki vsebujejo podatke iz zdravstvenih kartotek in popravke, sporočene med spremljanjem, uporablja vlada za analizo. Vendar zaradi številnih razlogov, vključno z doslednostjo podatkov, ti spremenjeni podatki niso na voljo javnosti."

  • 269 ​​poročil o anafilaksiji med 12- do 17-letniki, kjer je bila reakcija smrtno nevarna, zahtevala zdravljenje ali povzročila smrt.
  • 1.336 poročil o miokarditisu in perikarditisu s 1.167 primeri, pripisanimi Pfizerjevemu cepivu.
  • 301 poročilo o motnjah strjevanja krvi, od tega 278 primerov pripisanih Pfizerju.
  • 27 primerov sindroma posturalne ortostatske tahikardije (POTS), pri čemer so bili vsi primeri pripisani Pfizerjevemu cepivu.

Podatki VAERS od 14. decembra 2020 do 21. oktobra 2022 za vse starostne skupine skupaj kažejo:

Organizacija Children's Health Defence (CHD) prosi vse, ki so imeli neželene učinke na katerokoli cepivo, naj vložijo poročilo po teh treh korakih.

CDC je pritisnil na FDA, naj odobri ojačitvene odmerke COVID brez kliničnih preskušanj

Glede na e-poštna sporočila, ki jih je pridobil Judicial Watch, je CDC pritisnil na ameriške regulatorje, naj odobrijo ojačevalce bolezni COVID-19 brez podatkov o kliničnih preskušanjih.

Uradniki CDC so v začetku avgusta 2021 posredovali kolegom pri FDA, da želijo dovoljenje za ojačevalce Moderna in Pfizer, saj so podatki začeli kazati, da cepivi ne delujeta tako dobro, kot sta bila sprva promovirana.

Pogovor je potekal med klicem, ki ga je dr. Phil Krause, najvišji uradnik FDA, opisal več drugim delavcem FDA. Ob tem klicu je CDC "očitno izjavil", da bodo zbrali vse podatke, s katerimi so bili seznanjeni, o tretjem odmerjanju v imunsko oslabljenem okolju in jih poslali FDA v upanju, da bodo odobrili nujno uporabo tretjega odmerka za tiste z ogroženim imunskim sistemom.

Vsa cepiva proti COVID-19 so bila takrat dovoljena le za uporabo v nujnih primerih. Nobena poživitvena zdravila niso bila odobrena in za tretji odmerek cepiva ni bilo na voljo nobenih kliničnih podatkov. Manj kot dva tedna pozneje je FDA dovolila poživitvena zdravila za nekatere ljudi, vključno z osebami z oslabljenim imunskim sistemom .

Agencija je dejala, da je "temeljit pregled razpoložljivih podatkov" zaključil, da bi skupini "morda koristil" tretji odmerek. Edini navedeni podatki o učinkovitosti so bili iz dveh študij, eno so izvedli francoski raziskovalci, drugo pa kanadski raziskovalci. Pfizer in Moderna nista opravila nobenega kliničnega preskušanja.

Počasne študije FDA o varnostnih opozorilih o cepivu proti covidu pri starejših

FDA je potrebovala več kot eno leto, da je spremljala morebitno povečanje resnih neželenih dogodkov pri starejših ljudeh, ki so prejeli Pfizerjevo cepivo proti COVID-19, v skladu s preiskovalnim poročilom, ki ga je v torek objavil The BMJ.

Po poročanju The BMJ je FDA julija 2021 »tiho razkrila« ugotovitve o morebitnem povečanju štirih vrst resnih neželenih dogodkov pri starejših ljudeh, ki so prejeli cepivo Pfizer proti COVID-19: akutni miokardni infarkt, diseminirana intravaskularna koagulacija, imunska trombocitopenija in pljučna embolija.

V razkritju FDA manjkajo posebne podrobnosti, kot je obseg povečanega potencialnega tveganja, in agencija je dejala, da bo "nadaljnje posodobitve in informacije delila z javnostjo, ko bodo na voljo."

FDA ni opozorila zdravnikov ali javnosti prek sporočila za javnost ali na kakršen koli drug način, je dejal preiskovalec BMJ.

Osemnajst dni pozneje je FDA objavila dokument o načrtovanju študije, ki je začrtal protokol za nadaljnjo epidemiološko študijo za temeljitejšo preiskavo zadeve.

Po navedbah BMJ je izkazan tehnični dokument razkril ocene neprimernega razmerja tveganja, ki so bile prvotno ugotovljene za štiri resne neželene dogodke, ki so znašale od 42 % do 91 % povečanega tveganja.

Več kot leto kasneje status in rezultati nadaljnje študije niso znani. Poročilo BMJ je tudi trdilo, da FDA ni "javno priznala drugih objavljenih opazovalnih študij ali ponovnih analiz kliničnih preskušanj, ki poročajo o združljivih rezultatih."

CDC je vedel, da lahko cepljenja proti kovidu povzročijo miokarditis pri mladih moških, mesece preden so povedali javnosti 

Dva meseca po tem, ko so bila cepiva proti COVID-19 predstavljena javnosti v ZDA, se je v zbirki podatkov VAERS CDC pojavilo statistično pomembno opozorilo o varnosti cepivu za miokarditis pri moških, starih od 8 do 21 let, vendar so uradniki CDC čakali še tri mesece, preden so opozorili javnost, glede na novo študijo.

Študija z naslovom » Odložena budnost: Komentar o miokarditisu v povezavi z injekcijami COVID-19«, avtorja dr. Karla Jablonowskega in dr. Briana Hookerja, je bila objavljena 17. oktobra v International Journal of Vaccine Theory, Practice, and Research.

V svoji študiji sta Jablonowski in Hooker zabeležila in analizirala naraščajočo incidenco miokarditisa, ko je postopoma postajal statistično pomemben "signal" pri VAERS.

V intervjuju za The Defender je Hooker dejal, da dokument kaže »močan, statistično pomemben 'signal' o neželenih učinkov cepiva za miokarditis pri moških, starih od 8 do 21 let, ki so ga opazili v bazi podatkov VAERS že 19. februarja 2021, le dva meseca po sprostitvi cepiva proti COVID-19 javnosti v ZDA.«

Toda namesto da bi sprožili alarm, so "uradniki CDC zakopali povezavo med cepljenjem proti COVID-19 in miokarditisom do 27. maja 2021," je dodal Hooker. "Do tega datuma je več kot 50 % upravičenega prebivalstva ZDA prejelo vsaj eno mRNA cepivo proti COVID-19."

Vse starostne skupine z večjim tveganjem smrti zaradi miokarditisa po cepljenju proti COVID-u

Glede na novo študijo, ki je pred natisom, so ljudje vseh starosti izpostavljeni večjemu tveganju smrti zaradi vnetja srca po cepljenju proti COVID-19 v primerjavi s tipičnim pojavom smrti zaradi miokarditisa .

Raziskovalci na Japonskem so analizirali smrti zaradi miokarditisa, oblike vnetja srca, kjer se je miokarditis pojavil v 28 dneh po cepljenju. Osemintrideset smrti ustreza definiciji, približno polovica jih je bila diagnosticirana z obdukcijo in/ali biopsijo, druge pa so bile ugotovljene z orodji, kot so krvni testi in elektrokardiogrami.

Raziskovalci so nato vzeli stopnjo umrljivosti zaradi cepljenja in jo primerjali s stopnjo umrljivosti zaradi miokarditisa v splošni populaciji pred pandemijo, v letih 2017 do 2019.

Z uporabo podatkov, ki jih je zagotovila japonska vlada, so raziskovalci opazili povečano razmerje umrljivosti zaradi miokarditisa v populaciji, cepljeni s SARS-CoV-2, v primerjavi s splošno populacijo v obdobju treh let pred pandemijo COVID-19, zlasti pri mladih odraslih.

Povečano tveganje so opazili tudi pri cepljeni populaciji srednjih let (40 let) in starejših.

Tudi če bi ocenili najnižjo stopnjo učinka, bi bilo tveganje cepljenja proti COVID-19 na smrt zaradi miokarditisa vsaj štirikrat večje od neprilagojenega tveganja umrljivosti, so povedali raziskovalci. Obstajajo tudi znaki, da se o nekaterih smrtih po cepljenju ne poroča pravilno, so dodali.

Nedavne študije odkrivajo nove pomisleke v zvezi s cepivi proti kovidu in presajanjem organov

Nedavne študije so odkrile novo skrb v zvezi z odpovedjo presajenih ledvic in drugih organov: cepljenje proti COVID-19.

V eni študiji, objavljeni septembra v Transplant Infectious Disease, so raziskovalci popisali akutno zavrnitev organa v tednu ali dveh po cepljenju proti COVID-19 pri petih posameznikih, ki so prejeli presaditev ledvic, jeter ali srca šest do 18 mesecev prej.

Avgusta so japonski raziskovalci poročali o zavrnitvi presadkov roženice – ki imajo običajno visoko stopnjo uspešnosti – pri prejemnikih cepiva proti COVID-19, kar se je zgodilo od enega dneva do šestih tednov po cepljenju.

Ob upoštevanju literature, ki dokumentira zavrnitev presadkov v povezavi z drugimi cepivi, kot so gripa, hepatitis B, tetanus in rumena mrzlica, so japonski avtorji izrazili zaskrbljenost glede tega, kaj napoveduje "predvideni družbeni premik k pogostejšemu urniku cepljenja" za prejemnike presadkov.

Zaskrbljenost glede vpliva vbodov COVID-19 na ljudi z obstoječimi presadki je pomembna, vendar je drugo pereče, a nerešeno vprašanje, kaj se zgodi, ko necepljena oseba prejme presajeni organ od nekoga, ki je bil cepljen proti COVID-19.

Ženska, ki jo je poškodovalo cepivo Gardasil, pove, kako so cepiva COVID poškodovala njeno mamo in končala življenje njeni babici 

Leta 2012, ko je bila stara 20 let, je bila Rochelle tako poškodovana zaradi Merckovega cepiva Gardasil, da je morala opustiti pred-medicinski študij.

Deset let pozneje je njeno mamo poškodovalo Modernino cepivo proti COVID-19, kmalu zatem pa je njena babica umrla le nekaj tednov po tem, ko je prejela drugi odmerek Pfizerjevega cepiva.

V ekskluzivnem intervjuju za The Defender je zdaj 30-letna Rochelle delila svojo zgodbo ter zgodbi svoje matere in babice. Rochelle je za The Defender povedala, da so njen oče, dedek in brat vsi postali zdravniki, njena mati Marcia pa je bila medicinska sestra.

Rochelleina mati je prejela oba odmerka cepiva Moderna spomladi 2021. Neželeni dogodki so sledili kmalu po prvem odmerku in ji je bila diagnosticirana revmatska polimialgija (PMR), za katero je njen zdravnik dejal, da jo je povzročilo cepivo.

Marcijin PMR je "povzročil hudo vnetje po celem telesu," kar je vodilo do "spontanih ruptur tetive in hernije diska v spodnjem delu hrbta," je dejala Rochelle. Poleg tega si je "raztrgala tetivo palca samo z normalnim premikanjem roke in potrebovala je nujno operacijo, da bi jo popravili."

Rochelle je rekla, da bo njena mati potrebovala več operacij zaradi popolnih raztrganin tetive v rami in da bo morda potrebovala operacijo hrbtenice za odpravo hernije diska. Jemlje tudi zdravila in dolgo časa ni mogla opravljati osnovnih nalog.

To, kar se je zgodilo Rochelle po tem, ko je prejela cepivo proti humanemu papiloma virusu Gardasil ali HPV, in njeni materi Marcii po tem, ko je prejela cepivo proti COVID-19, je bilo dovolj hudo – vendar ne tako slabo, kot se je zgodilo Rochelleini babici. Po prejemu drugega cepiva Pfizer je Jean izgubila sposobnost komuniciranja, njeno zdravje se je močno poslabšalo in v nekaj tednih je umrla.


							Megan Redshaw
Megan Redshaw je odvetnica za zdravje otrok in poročevalka za The Defender.

Vir: https://childrenshealthdefense.org/defender/deaths-adverse-events-updated-covid-booster-shots-vaers/

====== Dodatek: navodilo za raziskanje VAERS baze ======

Naslov: https://wonder.cdc.gov/vaers.html

Zavihek: "Request Form"

Primer iskalnih pogojev za tabelo v prispevku:

V "1. Organize table layout:" se izbere grupiranje po starosti

V "3. Select vaccine characteristics:" izberemo COVID19 in COVID19-2

V "4. Select location, age, gender:"

Na koncu strani kliknemo na "Send"

in dobili bomo rezultat: