Članek
VLADA MENI, DA TESTIRANJE FUNKCIONARJEV NA DROGE KRŠI USTAVO REPUBLIKE SLOVENIJE ...
Objavljeno Oct 31, 2022

SVOBODNI.SI, Mimi Zajc 22.10.2022 - kopirano v celoti

VLADA MENI, DA TESTIRANJE FUNKCIONARJEV NA DROGE KRŠI USTAVO REPUBLIKE SLOVENIJE ...

KAJ PA SILJENJE (tortura) DRŽAVLJANOV V TESTIRANJE IN CEPLJENJE, KAR JE INVAZIVEN POSEG V TELO?

35. člen Ustave RS (varstvo pravic zasebnosti in osebnostnih pravic)

Zagotovljena je nedotakljivost človekove telesne in duševne celovitosti, njegove zasebnosti ter osebnostnih pravic.


Da ne bomo pozabili, kdo se je tudi spozabil nad ljudmi, nad nami in našimi otroci.

Skupina poslancev je v Državni zbor predložila predlog Zakona o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge. Vlada je na 21. seji med drugim obravnavala predlog in ga zavrnila. Obrazložitev vlade je zabeležena v nadaljevanju.

POROČILO ZA JAVNOST IZ 21. SEJE VLADE RS Z DNE 19. 10. 2022

21. redna seja Vlade Republike Slovenije

19. oktober 2022

Vlada zavrnila predlog Zakona o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge

Vlada Republike Slovenije je na današnji redni seji zavrnila predlog Zakona o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge, saj le-ta nesorazmerno posega v pravico do zasebnosti in ne rešuje celovito problematike vseh psihoaktivnih snovi, ki lahko vplivajo na vestno, nepristransko in kakovostno opravljanje nalog funkcionarjev.

V skladu s 35. členom Ustave Republike Slovenije je zagotovljena nedotakljivost človekove telesne in duševne celovitosti, njegove zasebnosti ter osebnostnih pravic.

Med posege na področju zasebnega življenja, v skladu s sodno prakso Evropskega sodišča za človekove pravice iz Strasbourga, sodi npr. tudi prisilni odvzem krvi, zaradi česar bi bila lahko ureditev, kot je predlagana v predlogu zakona, ustavnopravno sporna, če bi posameznik odklonil zdravniški preizkus na prisotnost prepovedanih drog v organizmu.

Vir: Ministrstvo za zdravje

Še v PDF, če vam kaj pomaga

https://cutt.ly/1NWo0Gu

Dodajam še informacijo izpred nekaj let, ko je bil zakon o testiranju funkcionarjev na droge prav tako zavrnjen. Nas, ljudi, pa še vedno trpinčijo iste strukture (režimi, oblastniki, posamezniki). https://www.24ur.com/novice/slovenija/obveznega-testiranja-funkcionarjev-na-prepovedane-droge-ne-bo.html

Odpravek sklepa in mnenje Vlade o predlogu Zakona o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge – uradni dokument Vlade:

https://cutt.ly/aNWpTpb

Z barvami sem opremila dokument Vlade, da boste bolj pozorni in bolj razumeli diskriminacijo, ki jo doživljamo že toliko časa. Za marsikatero trditev glede zaščite funkcionarjev, da ne bi bili testirani na droge lahko uporabimo tudi besedo (obvezno) test (PCR), cepljenje, maske.

ZAKLJUČEK

Že od 13. marca 2020 nam vsakokratni režim omejuje pravice in svoboščine, ki so nam zagotovljene z USTAVO RS. Kolikokrat so nas obravnavali policija, varnostniki, delodajalci, zdravniki, politiki…, ko smo zahtevali spoštovanje prav tega, na kar se danes sklicuje REŽIM, ki je bil “izvoljen” aprila letos.

USTAVA JE ENA IN VELJA ZA VSE ENAKO ZA VSE DRŽAVLJANE, KAR DOLOČA 14. člen Ustave:

V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Vsi so pred zakonom enaki.

Vsakemu človeku pripada nedotakljivost človekove telesne in duševne celovitosti, njegove zasebnosti ter osebnostnih pravic.

UPORABITE TO ODLOČITEV VLADE IN 35. ČLEN IN 14. ČLEN USTAVE ZA VAROVANJE SVOJIH IN PRAVIC SVOJIH OTROK.

VSI ZDRUŽENI, ENOTNI IN ZAVEDAJOČI SE SMO NEPREMAGLJIVI. UPOR S SPOŠTOVANJEM 35. ČLENA USTAVE.