Članek
Nemčiji in EU je bila izročena vojna napoved
Objavljeno Oct 05, 2022

Nemčiji in EU je bila izročena vojna napoved

avtor Pepe Escobar, objavljeno z avtorjevim dovoljenjem in za široko objavo

Sabotaža plinovodov Severni tok (NS) in Severni tok 2 (NS2) v Baltskem morju je "kapitalizem katastrofe" zlovešče pognala na povsem novo, strupeno raven.

Ta epizoda hibridne industrijske/komercialne vojne v obliki terorističnega napada na energetsko infrastrukturo v mednarodnih vodah signalizira absolutni zlom mednarodnega prava, ki ga utaplja red, ki temelji na pravilu »na naš ali na noben način«.

Napad na oba cevovoda je bil sestavljen iz več eksplozivnih nabojev, detoniranih v ločenih vejah blizu danskega otoka Bornholm, vendar v mednarodnih vodah.

To je bila prefinjena operacija, izvedena prikrito v majhni globini danske ožine. To bi načeloma izključilo podmornice (ladje, ki vplujejo v Baltik, imajo ugrez omejen na 15 metrov). Kar zadeva morebitna "nevidna" plovila, se ta lahko potikajo okoli le z dovoljenjem Kopenhagna - saj so vode okoli Borholma natrpane s senzorji, kar odraža strah pred vdorom ruskih podmornic.

Švedski seizmologi so v ponedeljek zabeležili dve podvodni eksploziji – eno ocenjujejo na 100 kg TNT. Vendar je bilo za razstrelitev treh ločenih vozlišč cevovoda morda porabljenih kar 700 kg. Takšne količine nikakor ne bi bilo mogoče dostaviti v samo enem potovanju s podvodnimi droni, ki so trenutno na voljo v sosednjih državah.

Tlak na cevovodih je eksponentno upadel. Cevi so zdaj napolnjene z morsko vodo.

Cevi tako na NS kot na NS2 je seveda mogoče popraviti, vendar komaj pred prihodom generala Zime. Vprašanje je, ali bi se Gazprom – ki se je že osredotočil na več velikih evrazijskih strank – obremenjeval, zlasti glede na to, da bi lahko bile Gazpromove ladje izpostavljene morebitnemu Natovemu pomorskemu napadu v Baltiku.

Nemški uradniki že širijo govorice, da lahko NS in NS2 "potencialno" izpadeta "za vedno". Gospodarstvo EU in državljani EU so močno potrebovali to oskrbo s plinom. A evrokracija v Bruslju – ki vlada nad nacionalnimi državami – temu ne bo sledila, ker jim ukazuje Imperij kaosa, laži in plenjenja. Lahko trdimo, da bi morali tej evrooligarhiji nekega dne soditi za izdajo.

V sedanjem stanju je strateška nepovratnost že samoumevna; prebivalstvo več držav EU bo plačalo ogromno ceno in utrpelo resne kratkoročne, srednjeročne in dolgoročne posledice, ki izhajajo iz tega napada.

Cui bono? 

Švedska premierka Magdalena Andersson je priznala, da je "šlo za sabotažo". Danska premierka Mette Frederiksen je priznala, da "ni šlo za nesrečo". Berlin se strinja s Skandinavci.

Zdaj pa to primerjajte z nekdanjim poljskim obrambnim ministrom (2005-2007) Radekom Sikorskim, rusofobom, poročenim s podivjano ameriško »analitičarko« Anne Applebaum, ki je veselo tvitnil »Hvala, ZDA«.

Vedno bolj nenavadno postaja, ko vemo, da je bil sočasno s sabotažo delno odprt Baltic Pipe od Norveške do Poljske, "nov koridor za oskrbo s plinom", ki oskrbuje "danski in poljski trg": pravzaprav manjša zadeva, če upoštevamo, da so njihovi sponzorji pred meseci. imeli težave z iskanjem plina, zdaj pa bo to še težje, s precej višjimi stroški.

NS2 je bil že napaden – na prostem – ves čas njegove gradnje. Februarja so poljske ladje dejavno poskušale preprečiti, da bi ladja za polaganje cevi Fortuna dokončala NS2. Cevi so polagali južno od – uganili ste – Bornholma.

Nato je bil s svoje strani zelo aktiven na področju podvodnih brezpilotnih letal. Američani imajo dostop do norveških podvodnih dronov na velike razdalje, ki jih je mogoče spremeniti v druge oblike. Druga možnost je, da bi pri sabotaži sodelovali poklicni mornariški potapljači – čeprav so tokovi plime okoli Bornholma resna zadeva.

Velika slika razkriva kolektivni Zahod v popolni paniki, z atlantističnimi »elitami«, ki so se pripravljene zateči k vsemu – nezaslišanim lažem, atentatom, terorizmu, sabotažam, popolni finančni vojni, podpori neonacistom – da preprečijo svoj padec v geopolitično in geoekonomsko brezno.

Onemogočanje NS in NS2 pomeni dokončno zaprtje vsakršne možnosti nemško-ruskega dogovora o dobavi plina, z dodatno koristjo, da se Nemčijo poniža na nizek status absolutnega vazala ZDA.

To nas torej pripelje do ključnega vprašanja, kateri zahodni obveščevalni aparat je zasnoval sabotažo. Glavni kandidati sta seveda CIA in MI6 – s Poljsko, ki je določena za padlega in z Dansko, ki igra zelo zapleteno vlogo: nemogoče je, da Kopenhagen ni bil vsaj "seznanjen" z informacijami.

Predvideno kot vedno, so že aprila 2021 Rusi postavljali vprašanja o vojaški varnosti Severnega toka.

Ključna usmeritev je, da se morda soočamo s primerom članice EU/NATO, ki je vpletena v sabotažo proti gospodarstvu številka ena EU/NATO. To je casus belli. Ne glede na grozljivo povprečnost in strahopetnost sedanje administracije v Berlinu je jasno, da bodo BND – nemški obveščevalci – kot tudi nemška mornarica in obveščeni industrialci prej ali slej naredili račun.

To še zdaleč ni bil osamljen napad. 22. septembra so kijevski saboterji poskusili uničiti Turški tok. Dan prej so na Krimu odkrili mornariška brezpilotna letala z angleškimi identifikatorji, za katera sumijo, da so del zarote. Temu dodajte še ameriške helikopterje, ki so pred tedni preletavali bodoča sabotažna vozlišča; "raziskovalno" plovilo Združenega kraljestva, ki se od sredine septembra potika v danskih vodah; in Natovo tvitanje o testiranju "novih sistemov brez posadke na morju" na isti dan sabotaže.

Pokaži mi (plin) denar

Danski obrambni minister se je to sredo urgentno sestal z generalnim sekretarjem Nata. Navsezadnje so se eksplozije zgodile zelo blizu danske eksluzivne ekonomske cone (EEZ). To se lahko v najboljšem primeru označi kot surov kabuki; natanko na isti dan je Evropska komisija (EK), de facto politični urad Nata, predstavila svojo blagovno znamko obsedenosti: več sankcij proti Rusiji, vključno z omejitvijo cen nafte, ki je vnaprej obsojena na neuspeh.

Medtem bodo energetski velikani EU s sabotažo izgubili veliko časa.

V poimenskem razpisu sta nemški Wintershall Dea AG in PEG/E.ON, nizozemski NV Nederlandse Gasunie in francoski ENGIE. Potem so tu tisti, ki so financirali NS2: spet Wintershall Dea in Uniper, avstrijski OMV, spet ENGIE in britansko-nizozemski Shell. Wintershall Dea in ENGIE sta solastnika in upnika. Njihovi jezni delničarji bodo želeli resne odgovore resne preiskave.

Še huje je: na fronti Pipeline Terror ni nobenih ovir več. Rusija bo v rdečem alarmu ne le zaradi Turškega toka, ampak tudi zaradi Moči Sibirije. Enako velja za Kitajce in njihov labirint cevovodov, ki prihajajo v Xinjiang.

Ne glede na metodologijo in akterje, ki so bili vpleteni, je to poplačilo – vnaprej – za neizogiben kolektivni poraz Zahoda v Ukrajini. In grobo opozorilo globalnemu jugu, da bodo to ponovili. Vendar akcija vedno sproži reakcijo: odslej se lahko "smešne stvari" dogajajo tudi cevovodom ZDA/UK v mednarodnih vodah.

Oligarhija EU z bliskovito hitrostjo dosega napredek v procesu razpadanja. Njihovo okno priložnosti, da bi vsaj poskusili vlogo strateško avtonomnega geopolitičnega akterja, je zdaj zaprto.

Ti evrokrati so zdaj v resni stiski. Ko bo jasno, kdo so povzročitelji sabotaže v Baltiku, in ko bodo razumeli vse socialno-ekonomske posledice, ki spreminjajo življenje državljanov vse EU, se bo kabuki moral ustaviti. Vključno z že razširjeno, nadsmešno opombo, da je Rusija razstrelila svoj plinovod, medtem ko bi lahko Gazprom preprosto za vedno zaprl ventile.

In spet, še huje je: Gazprom grozi s tožbo ukrajinskemu energetskemu podjetju Naftofgaz zaradi neplačanih računov. To bi pomenilo konec tranzita ruskega plina iz Ukrajine proti EU.

Kot da vse skupaj ni dovolj resno, je Nemčija pogodbeno zavezana, da bo do leta 2030 kupila najmanj 40 milijard kubičnih metrov ruskega plina na leto.

Samo reči ne? Ne morejo: Gazprom je zakonsko upravičen do plačila tudi brez pošiljanja plina. To je duh dolgoročne pogodbe. In to se že dogaja: zaradi sankcij Berlin ne dobi vsega plina, ki ga potrebuje, a mora vseeno plačati.

Vsi hudiči so tukaj

Zdaj je boleče jasno, da so imperialne žametne rokavice slečene, ko gre za vazale. Neodvisnost EU: verboten. Sodelovanje s Kitajsko: verboten. Neodvisna trgovinska povezljivost z Azijo: verboten. Edino mesto za EU je, da je ekonomsko podjarmljena ZDA: neokusen remiks 1945-1955. S perverznim neoliberalnim pridihom: mi bomo lastniki vaše industrijske zmogljivosti, vi pa ne boste imeli ničesar.

Sabotaža NS in NS2 je vgrajena v imperialne mokre sanje o razbitju evrazijske kopenske mase na tisoč kosov, da bi preprečili čezevrazijsko konsolidacijo med Nemčijo (ki predstavlja EU), Rusijo in Kitajsko: 50 bilijonov dolarjev BDP, ki temelji na pariteti kupne moči (PPP) v primerjavi z ameriškimi 20 bilijoni dolarjev.

Vrniti se moramo k Mackinderju: nadzor nad evrazijsko kopensko maso pomeni nadzor nad svetom. Ameriške elite in njihovi trojanski konji po vsej Evropi bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da se ne odrečejo svojemu nadzoru.

»Ameriške elite« v tem kontekstu zajemajo ponorelo, Straussovsko neokonzervativno »obveščevalno skupnost« ter Veliko energijo, Veliko farmacijo in Velike finance, ki jih plačujejo in ki ne samo profitirajo od večne vojne, ki je pristop Globoke države, temveč tudi želijo iz Velike ponastavitve, ki si jo je izmislil Davos, narediti ubijanje.

Besna dvajseta so se začela z umorom – generala Soleimanija. Razstrelitev cevovodov je del nadaljevanja. Avtocesta v pekel bo potekala vse do leta 2030. Če si sposodim od Shakespeara, je pekel vsekakor prazen in vsi (atlantski) hudiči so tukaj.

Pepe Escobar je neodvisni geopolitični analitik in avtor. Njegova zadnja knjiga je Raging Twenties. Bil je politično preklican s Facebooka in Twitterja. Sledite mu na Telegramu.

Vir: http://thesaker.is/germany-and-eu-have-been-handed-over-a-declaration-of-war/