Članek
Danska prepoveduje cepiva proti kovidu za mlajše od 50 let, ... BOHVE ZAKVA?
Objavljeno Sep 16, 2022

Danska prepoveduje cepiva proti kovidu za mlajše od 50 let, vendar ne pojasni pravilno, zakaj

avtor Thorsteinn Siglaugsson | Daily Sceptic
15. september 2022, 2:59 zjutraj 


Avtorstvo slike: Igor Vershinsky / Getty Images

Danska je prepovedala uporabo cepiv proti covidu-19 osebam, mlajšim od 50 let, s pojasnilom, da je prepoved zaradi razširjene imunosti in nizkega tveganja za kovid, kar pomeni, da so koristi cepljenja premajhne. 

Ljudje, mlajši od 50 let, na splošno niso posebej izpostavljeni večjemu tveganju, da bi hudo zboleli za COVID-om-19. Poleg tega so mlajši od 50 let dobro zaščiteni pred hudim obolenjem COVID-19, saj jih je zelo veliko že cepljenih in predhodno okuženih s COVID-19, posledično pa je med tem delom dobra imunost. prebivalstva.

Zato širša javnost, mlajša od 50 let, ne more dobiti cepiva, ampak samo tisti, ki spadajo v skupine z visokim tveganjem, ali tisti, ki delajo z ljudmi v skupinah z visokim tveganjem. Za vse ostale so prepovedana.

Minimalna korist je seveda dovolj dober razlog, da cepljenja ne priporočamo. Vendar to ni zadosten razlog za prepoved. Noben izdelek ni prepovedan zgolj zato, ker ni uporaben. Izdelki so prepovedani samo zato, ker se štejejo za škodljive.

Kot je že pokazalo več študij, je tveganje resnih neželenih učinkov cepiv proti COVIDu-19 večje od njihovih koristi za mlajše ljudi. To je seveda najverjetnejši razlog, da jih je Danska prepovedala.

Vendar ostaja vprašanje, zakaj zdravstveni uradniki tega preprosto ne rečejo? Dejansko v svojem nasvetu navajajo, da so cepiva "zelo varna" in da so edini resni stranski učinki, ki jih omenjajo, redke alergijske reakcije.

Vsa cepiva povzročajo stranske učinke, vključno s cepivi proti COVIDu-19. Na splošno so stranski učinki blagi in prehodni in menimo, da so cepiva zelo varna in dobro dokumentirana ...

V redkih primerih se lahko pojavijo hude takojšnje alergijske reakcije (anafilaksija), ki jih lahko povzroči na primer alergija na dodatke v cepivu. Če ste že imeli hudo alergijsko reakcijo neposredno po cepljenju ali po injiciranju zdravila, se pred cepljenjem proti COVIDu-19 posvetujte s svojim zdravnikom. Če imate znano alergijo na makrogole/PEG/polietilen glikol, se ne smete cepiti s cepivi mRNA.

Heroin je prepovedan, ker povzroča močno odvisnost in škoduje zdravju. Vožnja pod vplivom alkohola je prepovedana, ker povzroča nesreče. In nihče ne okleva razložiti razlogov, zakaj so snovi, kot je heroin, ali obnašanje, kot je vožnja pod vplivom alkohola, prepovedani.

»Nočejo plačati za nekaj, kar se jim ne zdi potrebno,« bi lahko kdo rekel. Vendar to ni tehten razlog. Preprosto bi lahko pustili tistim, ki si cepiva resnično želijo, da jih plačajo sami. Ampak ne.

Zakaj torej danski zdravstveni organi preprosto ne razložijo na jasen način, zakaj večini mlajših ljudi ne le priporočajo, da ne dobijo cepiva, ampak jim to prepovedujejo?

Zakaj prikrivajo resnico?

Česa se tako bojijo?

Thorsteinn Siglaugsson je ekonomist, svetovalec in pisatelj s sedežem na Islandiji. Lahko se naročite na njegove Substack novice tukaj.

Vir: https://www.infowars.com/posts/denmark-bans-covid-vaccines-for-under-50s-but-doesnt-properly-explain-why/