Članek
Dva doktorja znanosti, če to komu kaj pomeni ...
Objavljeno Sep 12, 2022


							Dr. Roger Hodkinson je medicinski specialist za patologijo, diplomant Univerze v Cambridgeu, član kolegija ameriških patologov (FCAP) in kanadskega Kraljevega kolidža zdravnikov in kirurgov (FRCPC). V svoji dolgi karieri je imel številne vodilne vloge v kanadski medicini tako na provincialni kot nacionalni ravni, med drugim je bil univerzitetni učitelj, izpraševalec državne komisije za patologijo in inšpektor za akreditacijo laboratorijev. Pred tem je bil predsednik Združenja laboratorijskih zdravnikov Alberte, docent na Medicinski fakulteti Univerze v Alberti in izvršni direktor velikega medicinskega laboratorija v skupnosti s popolnim izborom testiranj za nalezljive bolezni in virologijo. Trenutno je predsednik ameriškega biotehnološkega podjetja, ki se ukvarja s sekvenciranjem DNK. Najbolj pa je ponosen na svojo dolgoletno vlogo pri zagovorništvu javnega zdravja kot častni predsednik ASH (Action on Smoking and Health), ki je vodilna neprofitna organizacija v Kanadi, ki se spopada s plenilskimi tržnimi strategijami Big Tobacca in za katero je je postal državljan leta v Edmontonu v Alberti. (Vir: https://tbof.ca/about-us/roger-hodkinson/)

Dr. Roger Hodkinson, 12.02.2022 - 'strokovne skupine' zdravnikov in kirurgov po vsej državi in v tujini, so z vladami sodelovali pri umoru ...


							Dr. Byram Bridle je izredni profesor virusne imunologije na Oddelku za patobiologijo na Univerzi Guelph. Njegov raziskovalni program se osredotoča na razvoj cepiv za preprečevanje nalezljivih bolezni in zdravljenje raka ter na preučevanje imunskih odzivov telesa na viruse.

Splošni cilj raziskovalnih prizadevanj dr. Bridla je razviti varne in učinkovite nove terapije za ljudi. Kot virusni imunolog dr. Bridle razvija strategije cepljenja za preprečevanje nalezljivih bolezni in zdravljenje raka. (Vir: https://tbof.ca/about-us/byram-bridle/)

Dr. Byram Bridle - 1.290 STRANSKIH UČINKOV ...

Povezava na pdf dokument https://cutt.ly/GCGroT8