Članek
To je zelo zaskrbljujoče ...
Objavljeno Aug 30, 2022

Profesor farmacije prof. dr. Goran Lauc (nekdanji član svetovalne skupine ekspertov vlade RH):

To je zelo zaskrbljujoče. V letu 2022 (obdobju, ko se je odstotek cepljenih na Hrvaškem rahlo povečal s 56 % na 57 %) je prišlo do velikega padca učinkovitosti cepiva. Zdaj so necepljeni veliko bolje zaščiteni kot cepljeni. Zakaj je tako, ne vemo, a dejstvo je, da je tako (vsaj po podatkih, ki jih objavlja HZJZ). In ni mogoče razlagati, da so ranljivejši bolj cepljeni, saj gre za obdobje, v katerem ni bilo sprememb v razmerju med cepljenimi in necepljenimi.

Ena od razlag je, da so bili morda necepljeni okuženi v nekoliko večji meri, tako da jih prebolelost zdaj bolje ščiti, ne gre pa za to, da obstajajo podatki, ki bi potrjevali tako veliko razliko v deležu okuženih med cepljenimi in necepljen.

Na žalost se bojim, da so se izkazale za pravilne bojazni, da tako uporabljena tehnologija mRNA ni dobra za cepiva proti respiratornim virusom. Cepiva mRNA preprosto proizvajajo antigen na napačnih mestih v telesu, kar zmede naš imunski sistem. Za to obstaja nekaj dokazov, tj. vemo, da imajo protitelesa, inducirana s cepljenjem mRNA s cepivi, napačne glikane. Zdi se, da jih imunski sistem poskuša inaktivirati, misleč, da so avtoimunska protitelesa.

To odpira velik problem z ojačevalci. Tretji, četrti, peti ipd. booster ima vedno krajši učinek, torej daje neko zaščito za nekaj tednov, potem pa dejansko škoduje ... Podrobnosti poglej https://pandemijskirealizam.net/blog/koliko-je-cijepljenih-...

prof. dr. Goran Lauc

  • Častni profesor na King's College London
  • Ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Genos
  • Profesor na Fakulteti za farmacijo in biokemijo Univerze v Zagrebu
  • Nekdanji gostujoči profesor na univerzi Johns Hopkins
  • Študiral molekularno biologijo na Univerzi v Zagrebu

Vir: https://www.facebook.com/gordan.lauc

===== kot dodatek =====