Članek
Zdravniki, ki so tožili bolnišnico zaradi obveznega cepiva, so prejeli 10 milijonov dolarjev
Objavljeno Jul 31, 2022

Zdravniki, ki so tožili bolnišnico zaradi obveznega cepiva, so prejeli 10 milijonov dolarjev

Za zdravstveno osebje ni obveznega cepljenja


31.07.22

Skupina zdravstvenih delavcev, ki je tožila svojo bolnišnico zaradi obveznih cepiv proti COVID-19, bi morala v skladu s poravnalno pogodbo, vloženo 29. julija, dobiti 10 milijonov dolarjev.

Približno ducat delavcev na NorthShore University HealthSystem v Illinoisu je oktobra 2021 vložilo tožbo, v kateri je trdilo, da je institucija nezakonito zavrnila verske izjeme ob obveznem cepljenju.

Po osmih mesecih pogajanj so se delavci in NorthShore "strinjali, da bodo rešili ta primer", v skladu z memorandumom, vloženim na zveznem sodišču.

V skladu s pogoji poravnave bo NorthShore plačal 10.337.500 $ v poravnalni sklad za delavce, ki jih je prizadel njihov mandat – natančneje delavce, ki so zahtevali versko oprostitev med 1. julijem 2021 in 1. januarjem 2022 in jim je bilo zavrnjeno ali so prejeli cepivo, da bi se izognili odpuščanje ali so bili odpuščeni ali zapustili službo. V to kategorijo spada okoli 473 delavcev.

NorthShore bo tudi prilagodil svoj mandat za cepiva, "da bi izboljšal svoje postopke nastanitve za posameznike z odobrenimi izjemami na podlagi iskrenih verskih prepričanj."

Delavci, ki so bili odpuščeni zaradi zavračanja cepljenja zaradi verskega prepričanja, imajo pravico zaprositi za ponovno zaposlitev.

Ameriški okrožni sodnik John Kness, Trumpov imenovanec, je bil zaprošen, da odobri predlagano poravnavo.

Liberty Counsel, pravna skupina, ki zastopa zdravnike, je poravnavo opisala kot prvo te vrste v tožbi proti zasebnemu delodajalcu, ki je zavrnil na stotine prošenj za verske izjeme od obveznega cepljenja proti COVID-19.

"Drastična sprememba politike in znatna denarna olajšava, ki ju zahteva poravnava, bosta zaposlenim NorthShore, ki so bili brezčutno prisiljeni izbirati med svojo vestjo in službami, prinesli močno mero pravičnosti," je dejal Horatio Mihet, podpredsednik skupine za pravne zadeve.

"Ta poravnava bi morala služiti tudi kot močno opozorilo delodajalcem po vsej državi, da ne morejo zavrniti zaposlitve tistih, ki resnično versko nasprotujejo prisilnim cepljenjem," je dodal.

Če bo poravnava odobrena, bodo lahko prizadeti delavci zaprosili za denar iz sklada v višini 10 milijonov dolarjev.

Vsak delavec, ki je na koncu dobil cepivo kljub verskim ugovorom, bi bil upravičen do približno 3.000 dolarjev, medtem ko bi lahko tisti, ki so bili odpuščeni ali dali odpoved, po ocenah prejeli do približno 25.000 dolarjev.

Končni zneski bodo med drugim odvisni od tega, koliko delavcev bo zaprosilo za denar.

Poleg tega poravnava določa 260.000 $ za imenovane tožnike v zadevi. Vsak naj bi prejel približno 20.000 dolarjev poleg drugih sredstev.

Liberty Counsel zahteva tudi 2 milijona dolarjev odvetniških stroškov ali približno 20 % celotne poravnave.

Vir: theepochtimes.com

Vir prispevka: https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/medicinari-koji-su-tuzili-bolnicu-zbog-obaveznog-cjepiva-dobili-10-milijuna-dolara.html

---------------------------------------

Mimogrede vprašanje: če nekdo verjame v zdravo hrano, zdrav način življenja v sozvočju z naravo, ali se šteje kot vernik ali je spet na delu diskriminacija?