Članek
Nova študija ugotavlja, da dva odmerka njekcije mRNA nudita negativno imunost proti COVID-19
Objavljeno Jul 18, 2022

Nova študija ugotavlja, da dva odmerka injekcije mRNA nudita negativno imunost proti COVID-19

Katarski raziskovalci so ugotovili, da zaščita z dvema odmerkoma Pfizerjevih in Moderninih injekcij mRNA strmo pade, kar zagotavlja negativno imunost že po šestih mesecih.

Predstavljena slika
Flowersandtraveling/Shutterstock

David McLoone, 6. julij 2022

(LifeSiteNews) – Nova študija je pokazala, da lahko dva odmerka mRNA anti-COVID vbodov, okuženih s splavom, povzročita zmanjšanje zaščite pred novim koronavirusom v primerjavi z zaščito, pridobljeno z naravno imunostjo .

Raziskava skupine Weill Cornell Medicine v Katarju, objavljena v prestižni reviji New England Journal of Medicine, je pokazala, da stopnja zaščite pred okužbo z različico omikron COVID-19 zaradi naravne imunosti močno presega tisto pri režimu z dvema odmerkoma razpoložljive injekcije mRNA proti virusu.

Študija z dne 15. junija, ki je bila izvedena med decembrom 2021 in februarjem 2022 v Katarju in je analizirala približno 100.000 posameznikov, je pokazala, da je predhodna okužba s COVID pri tistih, ki niso prejeli vboda, dosegla 46,1- in 50,2-odstotno stopnjo učinkovite zaščite pred nadaljnjo okužbo z dvema podrazličicama omikrona, medtem ko je cepljenje z dvema odmerkoma Pfizerjeve mRNA pri tistih, ki predhodno niso bili okuženi, povzročilo negativen učinek, kar je povzročilo -1,1- in -4,9-odstotno stopnjo zaščite.

Tisti, ki so bili okuženi in so nato prejeli dva vboda mRNA, kar so poimenovali »hibridna imunost«, so imeli učinkovito zaščito pred ponovno okužbo s katerim koli omikronom v višini 40,7 odstotka, kar je nekoliko nižje od tiste, ki jo daje samo naravna imunost.

Avtorji so ugotovili, da medtem ko so posamezniki ohranili zaščito pred virusom zaradi naravne imunosti več kot 300 dni po prvi okužbi, je učinkovitost režima dveh odmerkov Pfizerjeve injekcije hitro oslabela in po šestih mesecih padla na -3,4 odstotka, kar kaže, da bo nekdo bolj zaščiten pred okužbo, če sploh ni dobil nobenega vboda.

Prejemniki cepiva Moderna so se v študiji odrezali nekoliko slabše, saj so pokazali padec učinkovite zaščite pred katero koli različico omikrona po šestih mesecih cepljenja na -10,3 odstotka, po nekoliko višjem začetku kot pri ekvivalentu Pfizerja.

Dajanje tretjega odmerka Pfizerjevih ali Moderninih cepiv je prineslo obnovljeno imunost med tistimi s »hibridno imunostjo«, toda kot pri dveh odmerkih je zaščita začela hitro pojenjati, pri čemer je učinkovitost obeh cepiv po enem mesecu strmo padla za med 14 in 16 točk.

Nekaj ​​več kot teden dni po objavi katarskega članka je BMJ objavil študijo, ki je pokazala, da je večja verjetnost, da bodo injekcije Pfizerja in Moderne hospitalizirale posameznike zaradi resnih neželenih dogodkov zaradi injekcij, kot da bi vas zaščitile pred resnimi poškodbami s COVID-om.

Tveganje za poškodbe po cepljenju je bilo tako veliko, da so avtorji zaključili, da ni "ni dokazov o zmanjšanju splošne umrljivosti v preskušanjih cepiva mRNA."

Najnovejši podatki ameriškega sistema za poročanje o neželenih dogodkih pri cepljenju (VAERS) kažejo, da je bilo vloženih 1.314.594 neželenih poročil o poškodbah zaradi vbodov COVID, od tega 212.064 za resne poškodbe in nadaljnjih 29.162 za smrt po injekcijah.

Povezava na študijo (pdf): https://cutt.ly/eLHxfqT

Vir: https://www.lifesitenews.com/news/new-study-finds-two-mrna-shots-provide-negative-immunity-against-covid/