Članek
'Nenadoma in nepričakovano': V 24 urah na italijanskih plažah umrlo najmanj 11 dopustnikov
Objavljeno Jul 18, 2022

"Nenadoma in nepričakovano": V 24 urah na italijanskih plažah umrlo najmanj 11 dopustnikov

Amy Mek
16. julij 2022

Medtem ko se Italijani pripravljajo na svoje četrte injekcije "cepiva" proti kovidu, število nenadnih smrti še naprej nezadržno narašča - 11 mlajših od 60 let v samo zadnjih urah.

Zdaj, ko je sezona plaž pred nami, se dogaja nov srce parajoč pojav, zdravi dopustniki padajo mrtvi zaradi nenadnih in nepričakovanih »nujnih urgentnih zdravstvenih stanj«. Po vsem svetu se obiskovalci plaž zgrudijo med hojo po plaži ali plavanjem. Veliko od teh jih doživi srčni zastoj in umrejo. Bloger Tom Stahl poroča: "V začetku julija je v samo 24 urah najmanj 11 dopustnikov umrlo na italijanskih plažah." Koliko primerov se je še zgodilo, o katerih niso poročali v novicah?

Do julija 2022 je skoraj 48,7 milijona ljudi v Italiji prejelo dva odmerka kontroverznega »cepiva« proti covidu, kar je približno  90,1 odstotka celotne populacije, starejše od 12 let. Poleg tega so  trije od štirih Italijanov prejeli tudi poživitveno cepivo .

Medtem ko Stahl jasno pove, da ne želi samodejno pripisati nenadnih in nepričakovanih smrti eksperimentalnim genskim injekcijam, se zdi število incidentov zaskrbljujoče.

Nujna medicinska pomoč na italijanskih plažah

Obala Fondi, Italija :

4. julija 2022 na obali Fondija: zdrav 70-letni moški, ki se je okoli 17. ure sprehajal po plaži z ženo, je padel mrtev.

Plaža Gradež, Italija

4. julija 2022 je na gradeški plaži umrla 85-letna ženska. Ženski je med sprehodom po plaži postalo slabo. Takoj so posredovali reševalci in reševalci, a kljub poskusom, da bi žensko oživili, niso mogli storiti ničesar. Par je bil od prejšnjega tedna na počitnicah v Gradežu.

Otok Palmaria, Italija

4. julija 2022 je 85-letni upokojeni marinec umrl na obalnem otoku Palmaria zaradi nenadnega urgentnega zdravstvenega stanja med plavanjem v plitvi vodi.

Alba Adriatica, Italija

4. julija 2022 je 82-letni turist iz Apulije umrl mrtev na plaži. Zgodilo se je v kraju Alba Adriatica na obali Marconi, blizu hotela Lido: moškemu je nenadoma postalo slabo. Čeprav so ga takoj rešili, je med prevozom v bolnišnico Giulianova umrl.

Obala Marche, Italija

1. julija 2022 je 84-letni toskanski turist na počitnicah na obali Marche z ženo umrl med krajšim kopanjem. Reševalci so odkrili truplo moškega brez znakov življenja.

Severni Rim

1. julija 2022 je petdesetletnemu Ekvadorcu na plaži z ženo in dvema otrokoma v vodi postalo slabo in je umrl .

Ardesio, Italija

4. julija 2022 se je na reki Seria zgrudil 68-letni moški, ki ga reševalci niso mogli oživiti.

Silvi Marina, Italija

4. julija 2022 je 72-letniku iz Ortucchia, ki je bil z družino na počitnicah v Silvi Marini, med kopanjem postalo slabo. Moški je priklical reševalce, ki so ga pripeljali nazaj. Na žalost je moški med prevozom v bolnišnico umrl.

Campania, Italija

2. julija 2022 je zdrava 67-letna ženska umrla na obalah Campanie. Dve drugi osebi sta bili rešeni po nenadnih nujnih primerih. Istega dne je na plaži Patrizia reševalcem uspelo rešiti 20-letnika, ki je trpel zaradi zastoja dihanja.

3. julija je utrpel zdrav moški, ki je v vodi doživel urgentno zdravstveno stanje. Rešila ga je medicinska sestra, ki mu je izvedla masažo srca z defibrilatorjem. Prepeljali so ga v bolnišnico, kjer so ga oskrbeli.

Reka Adda, Italija

3. julija 2022 je 36-letni moški iz Senegala med kopanjem na plaži ob reki Adda doživel nenadno nujno zdravstveno stanje . Moškega so prepeljali v bolnišnico, a je žal umrl.

Basilicata, Italija

4. julija 2022 je moški umrl na plaži Terzo Cavone po nenadnem nujnem zdravstvenem stanju. Mediji poročajo, da je umrl po nenadem nujnem zdravstvenem stanju.

Cala Liberotto, Italija

4. julija 2022 je 79-letna letovalka umrla med kopanjem po nenadem nujnem zdravstvenem stanju. Oživljanje je trajalo dolgo, a ženske žal niso mogli rešiti.

Marzocca di Senigallia, Italija

87-letni turist je na morju v Senigallii doživel nepričakovano nujno zdravstveno stanje in umrl. Zgodilo se je zjutraj na obali v Marzocca di Senigallia (Ancona). Moški je bil v vodi približno deset metrov od obale, ko se je zgrudil.

Seznam umrlih se še povečuje

Medtem se seznam »nepojasnjenih smrti« in »nenadnih smrti« neizprosno nadaljuje. Ta pojav je tako pogost, da ima celo svojo kratico: SADS, kar pomeni Sindrom nenadne smrti odraslega.

Medtem ko se Italijani pripravljajo na svoje četrte injekcije »cepiva« proti kovidu, število nenadnih smrti še naprej nezadržno narašča – v zadnjih urah 11 mlajših od 60 let. Najmlajša žrtev je bila stara 22 let; drugi je bil 52-letni zdravnik. Vse smrti so bile "nenadne in nepričakovane":

Izvoljeni italijanski uradniki, policija in zdravstveni delavci bi morali zahtevati preiskavo teh smrti. Ali število ljudi, ki umirajo, zanje ni dovolj "pomembno". Neukrepanje oblasti je klofuta za družine žrtev.

Vir: https://rairfoundation.com/sudden-and-unexpected-at-least-11-vacationers-drop-dead-on-italian-beaches-in-24-hours/