Članek
Študija Svetovne zdravstvene organizacije ugotavlja, da je tveganje za resne poškodbe zaradi cepljenja proti COVID-19 339 % večje od tveganja za hospitalizacijo zaradi COVID-19
Objavljeno Jun 25, 2022

Študija Svetovne zdravstvene organizacije ugotavlja, da je tveganje za resne poškodbe zaradi cepljenja proti COVID-19 339 % večje od tveganja za hospitalizacijo zaradi COVID-19

Avtor 23. junija 2022

Nova študija, ki jo je potrdila Svetovna zdravstvena organizacija, je pokazala, da tveganja cepljenja z mRNA Covid-19 močno odtehtajo koristi, pri čemer znanstveniki odkrivajo, da ima oseba v povprečju 339 % večjo verjetnost, da bo utrpela resne neželene učinke, kot so srčni zastoj, možganska kap, ali smrt zaradi injekcije Pfizer Covid-19, kot da bo morala biti hospitalizirana zaradi Covid-19.

Leta 2020, pred uvedbo cepiva proti Covid-19, sta „Coalition for Epidemic Preparedness Innovations“ in „Brighton Collaboration“ oblikovala prednostni seznam možnih dogodkov, ki so povezani s cepivom proti COVID-19, ki ga je potrdila Svetovna zdravstvena organizacija.

Seznam je vseboval neželene dogodke posebnega pomena (AESI), neželene dogodke, povezane s predhodnimi cepivi na splošno, teoretične povezave, ki temeljijo na živalskih modelih in za Covid-19 specifično imunopatogenezo; proces razvoja bolezni, ki vključuje imunski odziv ali njegove komponente.

Globalni svetovalni odbor Svetovne zdravstvene organizacije je potrdil priporočila o poročanju o AESI na podlagi tega prednostnega seznama.


Samo nekateri od resnih dogodkov, ki so vključeni v seznam, ki ga je potrdila WHO
Vir – stran 19

Znanstveniki so nato skušali raziskati povezavo med cepivi mRNA COVID-19, ki jih je odobrila FDA, in resnimi neželenimi dogodki, ki jih zaznal Brighton Collaboration, z uporabo podatkov iz še vedno potekajočih randomiziranih, s placebom kontroliranih kliničnih preskušanj III. faze, na katerih je temeljila nujna odobritev.

Znanstveniki so odkrili, da je v preskušanju Moderna presežno tveganje za resne AESI (15,1 na 10.000 udeležencev) močno prekašalo nizko tveganje za bolnišnično zdravljenje zaradi COVID-19 v skupini, ki je prejela placebo (6,4 na 10.000 udeležencev). To pomeni, da je za prejemnike injekcij Moderne 140 % večja verjetnost, da utrpijo resni neželeni dogodek, kot da bi bili hospitalizirani zaradi Covid-19.

V preskušanju Pfizerja je presežno tveganje za resne AESI (10,1 do 10.000) prekašalo nizko tveganje za hospitalizacijo zaradi COVID-19 v skupini, ki je prejela placebo (2,3 na 10.000 udeležencev). To pomeni, da je za prejemnike injekcij Pfizerja bila in je 339 % večja verjetnost, da utrpijo neželeni dogodek, kot da bi bili zaradi Covid-19 hospitalizirani.


Vir – stran 15

Skupno so bila cepiva mRNA povezana z absolutnim povečanjem tveganja za resne neželene dogodke posebnega pomena za 12,5 na 10.000 (95 % interval zaupanja pri 2,1 do 22,9).

Presežno tveganje za resne neželene dogodke posebnega pomena je preseglo nizko tveganje za hospitalizacijo zaradi Covid-19 v primerjavi s skupino, ki je prejel placebo v preskušanjih obeh, Pfizerja in Moderne (2,3 oziroma 6,4 na 10.000 udeležencev).

Skupno zmanjšanje tveganja za hospitalizacijo zaradi Covid-19 je enako 4,35 na 10.000 udeležencev. Zato je za prejemnike injekcij mRNA Covid19 bila in je v povprečju 187 % večja verjetnost, da bodo utrpeli resen neželeni dogodek, kot da bi bili hospitalizirani zaradi Covid-19.

Znanstveniki, ki so izvedli študijo, so opozorili, kako so pri FDA pregledali resne neželene dogodke (SAE) v zvezi s cepivom Pfizer če so ugotovili, da so bili resni neželeni dogodki (SAE) "uravnoteženi med obravnavanimi skupinami".

Toda v nasprotju z vprašljivim pregledom FDA, so znanstveniki, ki so izvedli študijo, ki jo je odobrila SZO, v preskušanju Pfizerja ugotovili povečano tveganje za resne neželene dogodke vseh vzrokov.

Celotno študijo, ki jo je odobrila Svetovna zdravstvena organizacija, si lahko v celoti ogledate tukaj, vendar so znanstveniki sklenili, da je treba izvesti sistematičen pregled in metaanalizo z uporabo podatkov posameznih udeležencev, da bi odgovorili na vprašanje škode in koristi v različnih demografskih podskupinah.

Vendar ugotavljajo, da je za pravilno evalvacijo teh vprašanj potrebna popolna transparentnost podatkov kliničnega preskušanja cepiva COVID-19. Toda na žalost, več kot dobro leto dni po široki uporabi cepiv proti COVID-19, podatki na ravni udeležencev ostajajo nedostopni. S tem, ko FDA poskuša odložiti objavo nekaterih teh podatkov za 75 let.

(Še ena povezava na pdf https://cutt.ly/tKTGcfd)

Vir: https://expose-news.com/2022/06/23/w-h-o-study-risks-outweigh-benefits-covid-vaccination/