Članek
NATO pričakovano izdal Ukrajino, Jens Stoltenberg: »Ukrajina naj se odloči, koliko ozemlja je pripravljena žrtvovati za mir!«
Objavljeno Jun 14, 2022

NATO pričakovano izdal Ukrajino, Jens Stoltenberg: »Ukrajina naj se odloči, koliko ozemlja je pripravljena žrtvovati za mir!«

13. junij 2022 - Igor Mekina / Insajder – avtorski članek

NATO pričakovano izdal Ukrajino, Jens Stoltenberg: »Ukrajina naj se odloči, koliko ozemlja je pripravljena žrtvovati za mir!«
Jens Stoltenberg. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Porazi ukrajinske vojske v Donbasu so še pred nekaj tedni zelo razboritega Jensa Stoltenberga, generalnega sekretarja zveze NATO očitno prepričali v popolno spremembo stališč zaradi vse slabše situacije na terenu.

Edino vprašanje je, kakšno ceno ste pripravljeni plačati za mir? Koliko ozemlja, koliko neodvisnosti, koliko suverenosti ... ste pripravljeni žrtvovati za mir?

Če je še nedolgo tega trdil, da bo v tej vojni Ukrajina zagotovo zmagala (isto pa so po papagajsko ponavljali tudi evropski politiki, vključno z ministri Janševe in Golobove vlade) je sedaj Stoltenberg – obrnil ploščo.

Generalni sekretar NATO pakta Jens Stoltenberg je namreč dejal, da želi zavezništvo pod vodstvom ZDA okrepiti položaj Ukrajine za pogajalsko mizo, a dodal, da bi vsak mirovni sporazum vključeval kompromise, vključno z ozemljem.

Medtem ko je vodja Nata dejal, da je Zahod pripravljen »plačati ceno« za krepitev ukrajinske vojske je istočasno ocenil, da bo Kijev moral Moskvi narediti nekaj teritorialnih koncesij, da bi končal sedanji konflikt.

»Mir je možen,« je dejal Stoltenberg.

Sedaj je lepo vidno, kako so predvsem ZDA izkoristile zvezo NATO in Ukrajino za svojo umazano vojno z Rusijo. In nato Ukrajino pustile na cedilu. Pričakovano.

In dodal: »Edino vprašanje je, kakšno ceno ste pripravljeni plačati za mir? Koliko ozemlja, koliko neodvisnosti, koliko suverenosti ... ste pripravljeni žrtvovati za mir?«

Sedaj je lepo vidno, kako so predvsem ZDA izkoristile zvezo NATO in Ukrajino za svojo umazano vojno z Rusijo.

In nato Ukrajino pustile na cedilu. 

Pričakovano.

Povsem jasno pa je tudi, kako naivno in bedasto so izpadli Josep Borrell, visoki predstavnik za zunanjo politiko EU, ki je trdil, da mora biti ta vojna dobljena na bojišču in drugi v EU, na čelu z predsednico Evropske komisije Ursulo vion der Leyen, ki so militaristične fraze ponavljali za njim.

Ta vojna seveda bo odločena na bojišču. Ampak ne v korist Ukrajine in zveze NATO.

NATO je izdal Ukrajino, ki bo na koncu sama prisiljena plačati največjo ozemeljsko ceno zato, ker je dopustila Zahodu, da je z njeno pomočjo sprovociral vojno z Rusijo.

Koristni idioti v Ukrajini bodo na koncu ostali najmanj brez pol države, NATO pa si bo opral roke.

Še več, Gonzalo Lira iz Harkova je prepričan, da ne bo nobenih mirovnih pogajanj, saj zaupanja v obljube Zahoda več ni in da bo Rusija z denacifikacijo in demilitarizacijo nadaljevala do bridkega konca...

Zahodni in slovenski mediji pa o prelomni izjavi šefa zveze NATO Jensa Stoltenberga še vedno - molčijo...