Članek
10 najbolj grozljivih in najbolj distopijskih stvari, ki jih je predstavil Svetovni gospodarski forum
Objavljeno Jun 08, 2022

10 najbolj grozljivih in najbolj distopijskih stvari, ki jih je predstavil Svetovni gospodarski forum

Fotografija Tylerja Durdena Avtor Tyler Durden

Sobota, 4. junij 2022 - 03:40

Avtor Vigilant Citizen,

Ko govorimo o »globalni eliti«, se to običajno nanaša na majhno skupino bogatih in močnih posameznikov, ki delujejo preko državnih meja. Skozi različne organizacije se ti neizvoljeni posamezniki zbirajo na pol tajno, da odločajo o politikah, za katere želijo, da se uporabljajo na globalni ravni.

Svetovni gospodarski forum (WEF) je v središču vsega tega. S svojimi letnimi srečanji v Davosu poskuša WEF legitimizirati in normalizirati svoj vpliv na demokratične države sveta, tako da se dogodku udeleži in na njem govori skupina svetovnih voditeljev.

Preprost pogled na seznam udeležencev teh srečanj razkrije neverjeten doseg in vpliv organizacije. Na WEF so zastopana največja imena iz medijev, politike, gospodarstva, znanosti, tehnologije in financ.

Po poročanju množičnih medijev srečanja v Davosu zberejo ljudi, da razpravljajo o vprašanjih, kot so "neenakost, podnebne spremembe in mednarodno sodelovanje". Zdi se, da je ta poenostavljen opis narejen po meri, da pri povprečnem državljanu povzroči, da zeha od dolgčasa. Toda teme v WEF segajo veliko dlje od »neenakosti«.

Skozi leta so ljudje v WEF povedali nekaj zelo motečih stvari, od katerih nobena ni pritegnila ustrezne medijske pozornosti. Pravzaprav, ko združimo teme, ki jih zagovarja WEF, se pojavi vseobsegajoča tema: popoln nadzor človeštva z uporabo medijev, znanosti in tehnologije ob preoblikovanju demokracij za formiranje svetovne vlade.

Če se to sliši kot namišljena teorija zarote, nadaljujte z branjem. Tukaj je 10 najbolj distopičnih stvari, ki jih trenutno spodbuja WEF. Ta seznam ni razvrščen v posebnem vrstnem redu. Ker se vse enako nore.

#10 Prodorne vlade

Najmanj, kar lahko rečemo, je, da Klaus Schwab, ustanovitelj in vodja WEF, ni ljubitelj demokracije. Pravzaprav jo dojema kot oviro za popolnoma globaliziran svet.

V poročilu WEF iz leta 2010 z naslovom »Globalno preoblikovanje« Schwab trdi, da globalizirani svet najbolje upravlja »samoizbrana koalicija multinacionalnih družb, vlad (vključno prek sistema ZN) in izbranih organizacij civilne družbe (CSO)«. To je pravo nasprotje demokracije.

Trdil je, da vlade niso več "pretežno prevladujoči akterji na svetovnem odru" in da je "prišel čas za novo paradigmo deležnikov mednarodnega upravljanja". Zaradi tega je Transnational Institute (TNI) WEF opisal kot "tihi svetovni državni udar" za prevzem oblasti.

Leta 2017 je Schwab na Harvardski vladni šoli Johna F. Kennedyja očitno priznal, kar množični mediji nenehno zavračajo kot »teorijo zarote«: WEF »prodira« v vlade po vsem svetu.

Schwab je rekel:

»Moram reči, da ko zdaj omenim imena, kot sta gospa (Angela) Merkel in celo Vladimir Putin in tako naprej, so bili vsi mladi globalni voditelji Svetovnega gospodarskega foruma. Toda tisto, na kar smo zdaj zelo ponosni, je mlada generacija, kot je premier [Justin] Trudeau, predsednik Argentine in tako naprej.

Mi prodremo v kabinete. Tako sem bil včeraj na sprejemu za premierja Trudeauja in vem, da je polovica njegovega kabineta, ali celo več kot polovica njegovega kabineta, pravzaprav mladih globalnih voditeljev Svetovnega gospodarskega foruma. (...) To drži v Argentini in drži v Franciji, s predsednikom – mladim globalnim voditeljem.«

V tem izjemnem govoru je Schwab očitno izjavil, da je WEF »vzgojil« Angelo Merkel iz Nemčije, Vladimirja Putina iz Rusije, Justina Trudeauja iz Kanade in Emmanuela Macrona iz Francije. Dodaja celo, da vsaj polovico kanadskega kabineta sestavljajo predstavniki, ki so bili prodani ciljem WEF-a. To ni teorija zarote. To je absolutna resnica, ki jo je potrdil tudi sam vodja WEF-a.

#9 Nadzorovanje misli z uporabo zvočnih valov

Leta 2018 je bila ena od tem razprave na WEF »Nadzor uma z uporabo zvočnih valov« (preberite moj celoten članek o tem tukaj). Tega naslova nisem spremenil zaradi senzacionalizma, točno to so besede, ki jih uporablja WEF.

To je naslov dejanskega članka, objavljenega na uradni spletni strani WEF. Izbrisan je bil iz nejasnih razlogov, vendar je še vedno vidna v spletnih arhivih .

V članku je tehnologija predstavljena kot možno zdravljenje Parkinsonove in Alzheimerjeve bolezni. Vendar pa v članku tudi piše, da te "lahko ozdravi, lahko zasvoji in te lahko ubije". Uporablja se lahko tudi za popoln nadzor človekovega uma na daljavo. V članku je navedeno:

»Vidim, da prihaja dan, ko bo znanstvenik lahko nadzoroval, kaj človek vidi v svojih mislih, s pošiljanjem pravih valov na pravo mesto v njegovih možganih. Predvidevam, da bo večina ugovorov podobnih tistim, ki jih danes slišimo o podzavestnih sporočilih v oglasih, le veliko bolj ostro.

Ta tehnologija ni brez tveganj zlorabe. Lahko bi bila revolucionarna tehnologija zdravstvenega varstva za bolne ali popolno orodje za nadzor, s katerim neusmiljeni nadzorujejo šibke. Le da bi bil tokrat nadzor dobeseden."

Zaključek članka: Nihče ne more ustaviti znanstvenikov pri razvoju te tehnologije. Da bi preprečili zlorabo, bi jo morale urejati organizacije, kot je … WEF. To je priročno, ker so nekatera podjetja, ki razvijajo to tehnologijo, del WEF. Ali vidite, kam to pelje?

#8 Tablete, ki vsebujejo mikročipe

Še enkrat, ta naslov zveni kot namišljena teorija zarote, spretno ubesedena za senzacionalizem. Vendar ni. Tukaj je video s srečanja WEF leta 2018, kjer Albert Bourla, izvršni direktor Pfizerja, govori o tabletah, ki vsebujejo mikročipe.

Bourla pravi:

“FDA je odobrila prvo 'elektronsko tableto', če jo lahko tako imenujem. V bistvu je to biološki čip, ki je v tableti in, ko vzamete tableto in se raztopi v vašem želodcu, pošlje signal, da ste tableto vzeli. Predstavljajte si torej uporabo tega, skladnost. Zavarovalnice bi vedele, da zdravila, ki jih morajo bolniki jemati, da jih jemljejo. Fascinantno je, kaj se dogaja na tem področju."

Je to področje res fascinantno? Ali popolnoma distopično? Kot je rekel sam Bourla: Predstavljajte si skladnost. Ta vrsta tehnologije bi zlahka odprla vrata vsem vrstam zlobnih aplikacij. Od takrat je COVID postavil Pfizerja na tako močan položaj, kot ga farmacevtsko podjetje še nikoli ni imelo.

Tako kot Pfizer tudi WEF uporablja COVID za pospeševanje svojega programa.

#7 Pohvalimo množična zapiranja

V letih 2020 in 2021 so bila mesta po vsem svetu izpostavljena množičnim in drastičnim zapiranjem, kar je povzročilo izgubo delovnih mest, samomore, predoziranja drog, izolacijo, težave z duševnim zdravjem, družinske zlorabe, stečaje in brezdomstvo. V tem grozljivem obdobju otroci več mesecev niso mogli obiskovati šol inv bistvu jim je bilo prepovedano komunicirati z drugimi otroki. Množica malih in srednjih podjetij je bila uničena, medtem ko so se velike korporacije trudile.

Kljub vsemu pa WEF ni mogel skriti svoje ljubezni do drastičnih, življenja uničujočih zapiranj. Pravzaprav je izdal videoposnetek z nadrealističnim imenom "Zapiranja tiho izboljšujejo mesta po vsem svetu". Tukaj je del te popolne norosti.

Video navaja: »Zapiranje je bistveno zmanjšalo človeško dejavnost ... kar vodi v najtišje obdobje na Zemlji v zadnjih desetletjih«, hkrati pa prikazuje distopične podobe praznih mest in letal, ki so obtičala na tleh.

Ob popolnem ignoriranju ogromnega človeškega trpljenja, ki ga povzročajo te zapore, je WEF menil, da je vse to vredno, ker so se "emisije ogljika leta 2020 zmanjšale za 7 %.

Ko je bila ta stvar prvič objavljena, je požela močan odziv. Zato je WEF izbrisal zgornji videoposnetek in objavil ta tvit.

Kot lahko vidite, je WEF kljub izbrisu videoposnetka še naprej hvalil zapore. To pa zato, ker bi WEF rad videl, da bi "kovidsko" življenje postalo trajno.

#6 "Pokukajte v prihodnost"

Sodeč po komentarjih na YouTubu in družbenih omrežjih ljudje absolutno sovražijo videoposnetke, ki jih ustvari WEF. Ampak še kar prihajajo. Ker jim je vseeno, kaj mislite. Oni zgolj želijo posejati svoje seme norosti v vaš um. V videu z naslovom »Kako bi kmalu lahko izgledala naša življenja« (moj celoten članek o tem preberite tukaj) WEF vabi gledalce, da »pokukajo v prihodnost«. In to je ČRNINA. Gre za to, da bi kovidno življenje postalo trajno.

Videoposnetek je poln maskiranih ljudi, razpršilnikov razkužil in QR kod. To je prihodnost, ki si jo želijo. Potem je tu še ta kos norosti.

Ne. Pojdi stran.

Video ponosno pravi:

"NASA je izumila sistem, ki vas z laserjem lahko identificira po vašem srčnem utripu."

Kot da to ne bi bilo dovolj, video prikazuje otroke, ki so obtičali doma in se šolajo prek zaslonov. Video se konča s prikazom ljudi, ki kot norci zunaj nosijo maske.

NOBENA. Pojdi stran.

#5 Prizadevanje za Veliko ponastavitev

Kot je navedeno zgoraj, WEF dojema pandemijo kot »priložnost«. To ni le priložnost za preoblikovanje našega osebnega obstoja, ampak za prestrukturiranje celotne svetovne strukture po njenih načelih. WEF ga imenuje "Velika ponastavitev". Za promocijo te ponastavitve (ki si je popolnoma nihče ne želi) je WEF izdal propagandni video (res se ujema z definicijo »propagande«). Tukaj je v vsej svoji norosti. 

Ko sem leta 2021 objavil članek o tem videu, komentarji še niso bili izklopljeni. In naredil sem posnetek zaslona najboljših.

Ta kratek video uspe vsebovati neverjetno količino subverzivnih sporočil. Celo zasmehuje "teorije zarote", medtem ko te teorije, presenetljivo, potrjuje.

Posnetek zaslona iz videa. A vi to resno?

Video je tudi napovedal "smrt kapitalizma".

Še en nadrealistični posnetek zaslona iz videa.

Medtem ko kapitalizem temelji na samoregulirajočem sistemu ponudbe in povpraševanja, želi Velika ponastavitev na novo definirati način vrednotenja podjetij z novimi parametri. Bistvo: Skladnost z družbenimi in političnimi agendami elite.

Proti koncu pripovedovalec izreče ta skrivnosten stavek:

"In to je vse za pridobivanje pravih ljudi na pravem mestu ob pravem času."

Čeprav videoposnetek ne pojasnjuje povsem, kaj ta stavek pravzaprav pomeni v resničnih situacijah, so njegove posledice precej grozljive. Namesto da bi uspešnim posameznikom in podjetjem omogočil organsko rast, bi sistem elite posegal v to, da bi v skladu s svojo agendo »dali prave ljudi na pravo mesto ob pravem času«. Z drugimi besedami, sistem bi bil ponarejen in skladnost s širšo agendo bi bila v novem gospodarstvu obvezna.

Videoposnetek se konča s pozivom gledalcem, naj sodelujejo. Vendar seveda niste dejansko povabljeni v WEF. Pravzaprav želijo »ponovno umeriti« vašo svobodo govora.

#4 "Ponovno umerjanje" svobode govora

Ppreprost način za prepoznavanje svetovnih voditeljev, ki jih je vzgojil WEF, je njihova nenehna borba proti svobodi govora. Popolnoma jo sovražijo in nenehno pozivajo k cenzuri in strogi regulaciji interneta. Na srečanju v Davosu leta 2022 je avstralska "komisarka za e-varnost" Julie Inman Grant izjavila, da potrebujemo "ponovno umerjanje svobode govora".

Grant je rekel:

»Znašli smo se na mestu, kjer imamo povsod vse večjo polarizacijo in vse se zdi binarno, ko ni nujno da je. Zato mislim, da bomo morali razmisliti o ponovni kalibraciji celotne vrste človekovih pravic, ki se izvajajo na spletu. Veste, od svobode govora do svobode biti brez nasilja na spletu."

Tu Grant v bistvu poziva k cenzuri. Verjame celo, da je treba svobodo govora kot človekovo pravico "preumeriti" z uporabo "spletnega nasilja" kot izgovora. Ne obstaja kaj takega, kot je "spletno nasilje". Govor radi enačijo z nasiljem. Gre za izjemno manipulativen način opravičevanja cenzure v stilu Kitajske.

Svoboda govora je pravzaprav binarna. Ali obstaja ali pa ne. In očitno nočejo, da obstaja.

#3 Sledenje vašim oblačilom

WEF želi nadzorovati vaša oblačila. In o tem so posneli video. Ali sem omenil, da ljudje povsem sovražijo videoposnetke WEF-a? Tukaj je še eden, zaradi katerega je ljudem zavrela kri.

Z uporabo okolja kot izgovora (kot običajno) je WEF napovedal prihod oblačil z "digitalnimi potnimi listi", ki jih je mogoče izslediti ves čas. S podporo Microsofta (seveda) bodo ta oblačila očitno preplavila trg do leta 2025.

Po mnenju WEF bodo ti čipi modnim znamkam omogočili preprodajo svojih oblačil. Pojma nimam, kako bi to delovalo. Video poskrbi, da NE omenjamo, da bi bila ta tehnologija odličen način za sledenje tistim, ki so zapustili svoje pametne telefone.

Toda opustitev pametnega telefona bi lahko postala ... nemogoča.

#2 "Pametni telefoni bodo v vašem telesu do leta 2030"

Na srečanju v Davosu leta 2022 je izvršni direktor Nokie Pekka Lundmark trdil, da bodo do leta 2030 "pametni telefoni implantirani neposredno v telo". To bi sovpadalo s prihodom tehnologije 6G, ki naj bi bila uvedena do konca desetletja.

Ta stran že leta dokumentira nenehno prizadevanje elite za transhumanizmom, ki je združevanje ljudi s stroji. Ta prehod želijo pospešiti tako, da bodo stvari, brez katerih ljudje ne morejo živeti (kot so pametni telefoni), na voljo v transhumanistični obliki.

Ali opažate njihovo srhljivo vnemo, da bi stvari vstavili v naša telesa?

#1 "Ničesar ne boste posedovali. In boste srečni."

To je verjetno najbolj distopičen trenutek v zgodovini WEF. Leta 2016 je Ida Auken, poslanka na Danskem, dejala:

"Dobrodošli v letu 2030. Nimam ničesar, nimam zasebnosti in življenje še nikoli ni bilo boljše."

WEF je bil ta citat tako všeč, da je o njem tvitnil.

WEF je ustvaril tudi video (ki so ga vsi popolnoma sovražili) z naslovom »8 napovedi za svet leta 2030«. Tukaj je posnetek zaslona.

WEF svoje »napovedi« rad izrazi v brezpogojni obliki, kot da so neizogibne. Ampak poglej tega nasmejanega fanta. Očitno je vesel. Hvala WEF!

Članek na spletni strani WEF-a pojasnjuje:

»Ničesar nimam v lasti. Nimam avta. Nimam hiše. Nimam nobenih aparatov ali oblačil,« piše danska poslanka Ida Auken. Nakupovanje je daljni spomin v mestu 2030, katerega prebivalci so nori na čisto energijo in si na zahtevo izposodijo, kar potrebujejo. Sliši se utopično, dokler ne omeni, da se vsakemu njenemu premiku sledi in da zunaj mesta živijo plasti nezadovoljstva, končna vizija družbe, razdeljene na dvoje.

V tej distopični prihodnosti ni izdelkov, ki bi jih lahko imeli. Samo "storitve", ki se najamejo in dostavijo z uporabo dronov. Ta sistem bi naredil vse ljudi popolnoma odvisne od korporacij, ki jih nadzoruje WEF, za vsako osnovno potrebo. Ne bi bilo nobene avtonomije, nobene svobode in nobene zasebnosti. In boste srečni.

Častna omemba: Individualni sledilnik ogljičnega odtisa

Na srečanju v Davosu leta 2022 je predsednik skupine Alibaba J. Michael Evans napovedal razvoj "individualnega sledilnika ogljika".

WEF ponovno uporablja okolje za spodbujanje mikro-upravljanja človeškega vedenja. Evans pravi, da lahko sledilnik spremlja, "kam potujete, kako potujete, kaj jeste in kaj spremljate na platformi".

Upoštevajte, da je uporabil zaimek "vi" in ne "mi", saj ni prekleto nobene možnosti, da bi on uporabil to stvar. Tudi jaz ne.

V zaključku

Po pregledu tega seznama postaneta očitni dve skupni temi. Prva tema je "penetracija". WEF želi prodreti v vlade z uporabo »globalnih voditeljev« (tudi mandžurskih kandidatov). Prav tako želi prodreti v naša telesa s tabletami, mikročipi in cepivi. Prav tako želi prodreti v naše misli z zvočnimi valovi, cenzuro in propagando.

Druga tema je "nadzor". Želijo nadzorovati, kaj mislimo, kam gremo, kaj rečemo, kaj jemo in kaj oblečemo.

Ali veste, kdo se strinja z WEF? Kitajska. Cenzura je zelo razširjena, sistem socialnih kreditov nadzoruje vedenje ljudi in COVID se še vedno uporablja kot izgovor za obsežne zapore in popoln nadzor prebivalstva. Da ne omenjam dobesednih koncentracijskih taborišč. Kljub vsemu so kitajski uradniki nenehno prisotni na sestankih WEF. Zakaj? Ker je Kitajska v bistvu laboratorij za politike WEF.

Ob vsem tem povedanem, kako se lahko zoperstavimo norosti WEF? Kako jih lahko izglasujemo, če niso bili nikoli izvoljeni? Prvi korak bi bila izvolitev – na vseh ravneh vladanja – predstavnikov, ki ne želijo imeti nič z WEF. Če bi naši izvoljeni uradniki obravnavali WEF kot lopovsko, nelegitimno organizacijo, kot je, bi se njen vpliv močno zmanjšal.

Drugič, lahko bojkotiramo vsako podjetje, ki je del WEF. Zavedam se, da je to lažje reči kot narediti, ker so mnoga od teh podjetij navidezni monopoli. Vendar, če jim nehamo dajati svoj denar, bodo nehali uporabljati naš denar za zastrupljanje naših življenj.

Potem ne bodo imeli ničesar. In vsi bomo srečni.

PS Če cenite ta članek, razmislite o podpori The Vigilant Citizen prek članstva v VC (ki vam omogoča ogled spletnega mesta brez oglasov + brezplačen izvod e-knjige VC) ali prek Patreona (enake ugodnosti kot članstvo v VC) . Lahko pa tudi enkratno darujete tukaj. Hvala za vašo podporo!

Prevod https://www.zerohedge.com/geopolitical/top-10-creepiest-and-most-dystopian-things-pushed-world-economic-forum-wef