Članek
SZO izdala globalno opozorilo o novi obliki hudega hepatitisa, ki prizadene otroke; Pfizerjeva študija kaže, da je krivo cepivo Covid
Objavljeno Apr 25, 2022

SZO izdala globalno opozorilo o novi obliki hudega hepatitisa, ki prizadene otroke; Pfizerjeva študija kaže, da je krivo cepivo Covid

Avtor The Exposé 22. aprila 2022

Svetovna zdravstvena organizacija je izdala globalno opozorilo o novi obliki hudega akutnega hepatitisa (vnetje jeter) z neznanim vzrokom, ki je prizadelo prej zdrave otroke v Združenem kraljestvu, Španiji in na Irskem.

To je spodbudilo britansko zdravstveno varnostno agencijo, da je naznanila, da je začela nujno preiskavo.

Ker vse tri države zdaj ponujajo in dajejo injekcijo Pfizer Covid-19 otrokom, starim 5 let; ker je Združeno kraljestvo decembra 2021 tiho odobrilo uporabo jcepiva v nujnih primerih za uporabo pri otrocih, starih od 5 do 11 let, je to prvo mesto, kjer bi morali iskati.

Kajti Pfizerjeva lastna študija dokazuje, da se cepivo mRNA kopiči v jetrih in povzroča hepatitis.

Avtorja The Expose in Guya Hatcharda

Svetovna zdravstvena organizacija je 15. aprila 2022 izdala globalno opozorilo o novi obliki hudega akutnega hepatitisa z neznano etiologijo (vzrok), ki je v zadnjem mesecu prizadela prej zdrave otroke v Združenem kraljestvu. Primeri so bili prijavljeni tudi v Španiji in na Irskem. Testi so izključili vse prej znane viruse hepatitisa. Do zdaj so odkrili 74 primerov, pričakovati pa jih je še več. V opozorilu SZO je pisalo:

»Klinični sindrom v identificiranih primerih je akutni hepatitis z izrazito povišanimi jetrnimi encimi, pogosto z zlatenico, včasih pred gastrointestinalnimi simptomi, predvsem pri otrocih, starejših do 10 let. Nekateri primeri so zahtevali premestitev v specializirane otroške enote za jetra, šestim otrokom so jetra presadili. Od 11. aprila med temi primeri niso poročali o smrti, odkrit pa je bil en epidemiološko povezan primer.

Napoved je prišla potem, ko je britanska agencija za zdravstveno varnost (UKHSA) pred kratkim odkrila višje stopnje vnetja jeter od običajnih (hepatitis) pri otrocih. Podobne primere ocenjujejo tudi na Škotskem.

Hepatitis je stanje, ki prizadene jetra in se lahko pojavi iz več razlogov, vključno z več virusnimi okužbami, ki so pogoste pri otrocih. Vendar pa v obravnavanih primerih pogosti virusi, ki povzročajo hepatitis, niso bili odkriti.

Simptomi hepatitisa vključujejo:

  • temen urin
  • bledo, sivo obarvano blato
  • srbeča koža
  • porumenelost oči in kože (zlatenica)
  • bolečine v mišicah in sklepih
  • visoka temperatura
  • občutek in slabost
  • ves čas občutek nenavadne utrujenosti
  • izguba apetita
  • bolečine v trebuhu

SZO je razpravljal o možni vlogi virusa Covid-19 pri izbruhu:

»V več primerih so odkrili hud akutni respiratorni sindrom koronavirusa tipa 2 (SARS-CoV-2) in/ali adenovirus. V Združenem kraljestvu so nedavno opazili povečanje aktivnosti adenovirusa, ki kroži skupaj s SARS-CoV-2, čeprav vloga teh virusov v patogenezi (mehanizem razvoja bolezni) še ni jasna...

"Čeprav so bili nekateri primeri pozitivni na SARS-CoV-2 in/ali adenovirus, je treba izvesti genetsko karakterizacijo virusov, da bi ugotovili morebitne povezave med primeri."

Obstajajo tudi drugi možni vzroki za hepatitis.

Ti vključujejo avtoimunski hepatitis in hepatitis, ki se pojavi kot sekundarna posledica cepiv, zdravil, drog, toksinov in alkohola. 

Avtoimunski hepatitis je bolezen, ki se pojavi, ko vaše telo proizvaja protitelesa proti jetrnemu tkivu.

Znano je, da so avtoimunska stanja povezana tako z virusno okužbo Covid-19 kot s cepljenjem proti Covid-19.

Dokument s poročili o primerih, objavljen v PubMed septembra 2021 z naslovom Avtoimunski hepatitis po cepljenju proti COVID, opisuje dva primera avtoimunskega hepatitisa po cepljenju proti Covid-19. 

Preiskava cepljenja proti Covid-19 kot možnega dejavnika zapletov pri razvoju nove oblike hepatitisa še ni bila izvedena, vendar je to prvo mesto, na katerem bi morali iskati.

Domnevalo se je, da bo konica cepiva Covid-19 ostala na mestu injiciranja in trajala do nekaj tednov kot druge beljakovine, ki se proizvajajo v telesu.

Toda kot vsi vemo, predpostavke naredijo riti iz tebe in mene, in Pfizerjeva lastna študija kaže, da temu ni tako in da po cepljenju z mRNA Covid-19 po telesu krožijo beljakovine s konicami, največja koncentracija pa konča v jetrih.

"Največja povprečna koncentracija zunaj mesta injiciranja je bila opažena v jetrih z vrednostmi 27,916 μg ekviv. lipidov/g (kar ustreza 21,5 % odmerku) pri moških in 30,411 μg ekvival. lipida/g (kar ustreza 18,4 % odmerku) pri ženskah."

Študija biološke distribucije cepiva Pfizer, ki jo je opravila japonska regulativna agencija, kaže, da vsebina injekcije Covid-19 potuje z mesta injiciranja skozi krvni obtok in konča v različnih organih, kot so jetra, vranica, nadledvične žleze in jajčniki, vsaj 48 ur po injiciranju.

Pri živalih, ki so prejele injekcijo BNT162b2, so opazili reverzibilne jetrne učinke, vključno s povečanimi jetri, vakuolacijo, zvišanimi ravnmi gama-glutamil transferaze (γGT) in povečanimi ravnmi aspartat transaminaze (AST) in alkalne fosfataze (ALP) [ vir ].

Po besedah raziskovalcev, je bilo že poročano o prehodnih jetrnih učinkih, ki jih povzročajo sistemi za dostavo LNP (viri 1, 2, 3, 4).

To je bila spodbuda za Aldéna in druge z Oddelka za klinične znanosti Univerze v Lundu, da so preučili učinek BNT162b2 na celično linijo človeških jeter in vitro in raziskali, ali je bilo mogoče BNT162b2 reverzno prepisati v DNK prek endogenih mehanizmov. Svoj članek so objavili v Current Issues of Molecular Biology.

Avtorji prispevka so odkrili, da ko cepivo mRNA Pfizer vstopi v človeške jetrne celice, sproži celično DNK, ki je znotraj jedra, da poveča proizvodnjo ekspresije gena LINE-1 za tvorbo mRNA.

mRNA nato zapusti jedro in vstopi v citoplazmo celice, kjer se prevede v protein LINE-1. Segment proteina, imenovan odprti bralni okvir-1 ali ORF-1, se nato vrne v jedro, kjer se pritrdi na mRNA cepiva in se reverzno prepiše v konico DNK.

Z izvedbo študije so odkrili konice proteinov, izražene na površini jetrnih celic, za katere raziskovalci pravijo, da so lahko tarče imunskega sistema in povzročijo avtoimunski hepatitis, saj »[so] poročali o primerih posameznikov, ki so razvili t.i. avtoimunski hepatitis po BNT162b2 cepljenju."

Avtorji so se sklicevali na prvi poročani primer zdrave 35-letne ženske, ki je zbolela za avtoimunskim hepatitisom teden dni po prvem odmerku cepiva Pfizer COVID-19. To je privedlo do omenjene študije, v kateri so avtorji zaključili, da obstaja možnost, da "protitelesa, ki jih povzroči cepljenje, lahko sprožijo tudi avtoimunska stanja pri predispoziranih posameznikih".

(A) Majhna povečava (40x) prikazuje pan-lobularni hepatitis (črne puščice: okužba portala in rumene puščice: lobularna okužba).

Raziskovalci Bril et al (2021) so odkrili, da je "za hude primere SARS-CoV značilna avto-vnetna disregulacija, ki prispeva k poškodbam tkiva", za katere je očitno odgovoren virusni protein. Poročali so tudi, da je histologija razkrila prisotnost eozinofilcev, ki jih pogosteje opazimo pri poškodbah jeter, ki jih povzročajo zdravila ali toksini, čeprav jih lahko najdemo tudi v primerih avtoimunskega hepatitisa.

Trdili so, da "je možno tudi, da gre za prisotnost s cepivom povezane poškodbe jeter z značilnostmi avtoimunskega hepatitisa [….], ki so se pojavile 6 dni po cepljenju, kar se instinktivno kaže kot kratko obdobje. Vendar pa je bila v prejšnjih poročilih opažena latenca po cepljenju, ki je trajala le nekaj dni".

Sprašujemo se, ali bo Chris Whitty lahko spal ponoči, ko UKHSA dokaže, da je injekcija Covid-19 kriva za ta nenaden porast hepatitisa pri otrocih? Konec koncev, nobenemu otroku ne bi dali injekcije Covid-19, če ne bi bil glavni zdravnik za Anglijo preglasil Skupni odbor za cepljenje in imunizacijo, ki je pred tem zaključil, da prednosti ne pretehtajo nad tveganjem.

Vir: https://dailyexpose.uk/2022/04/22/w-h-o-alert-hepatitis-children-covid-jab-to-blame/