Članek
SREČNO ...
Objavljeno Apr 23, 2022

Vir (kopirano v celoti): https://vk.com/wall662367577_128

Torej, NOBEDEN od tistih, ki se potegujejo, se ne želi zavezati, da bo delal za dobrobit državljank in državljanov Slovenije ali, da bo spoštoval Ustavo RS.

Vsaki pravni subjekt (posebej fizični), javni ali zasebni, ima osebo, ki je odgovorna (po navadi je to direktor). Edini subjekti v katerih NI odgovorne osebe so vlada in državni zbor (ministri in poslanci). Največ, kar jih lahko doleti je odstop ali zamenjava.

Zanimivo je, da jim LJUDSTVO daje mandat ali pač. Ljudstvo daje mandat STRANKAM. Njihove izvoljene stranke jim dajejo mandat in se od njih pričakuje, da delajo v interesu stranke. Če se slučajno zgodi, da so interesi stranke v prid ljudstva - še bolj.

Tudi zanimivo je, da jih ljudstvo plačuje (za nobeno zavezo ali odgovornost) in jim še daje pravico, da odločajo o denarju ljudstva (proračun).

Torej, par let lahko prejemaš denar, odločaš o denarju (pa še o čem) in nič nisi odgovoren lastnikom tega denarja, ki so te povrh še izvolili.

Zdaj bi nekdo rekel "Ja, takle imamo ..." in bo to opravičilo za vse kar ne bo naredil. Drži. Ampak, takle imamo , ker ste VI to želeli.

Srečno na volitvah. Mogoče bi vsaj bilo smiselno dati priložnost nekomu, ki je do sedaj ni imel.