Članek
Študija ugotavlja, da je tveganje za vnetje srca 133-krat večje pri najstnikih po Pfizerjevi injekciji
Objavljeno Feb 19, 2022

(Avtomatski prevod https://www.lifesitenews.com/news/study-finds-133x-risk-of-heart-inflammation-after-pfizer-covid-19-shot-in-teenage-boys/)

Študija ugotavlja, da je tveganje za vnetje srca 133-krat večje pri najstnikih po Pfizerjevi injekciji proti COVID-u

Študija CDC-ja je pokazala, da se je miokarditis pri moških, starih od 12 do 24 let, po cepljenju z mRNA COVID-19 močno povečal.
Izbrana slika  
Pet, 18. februar 2022 – 22:19 EST

( LifeSiteNews ) – Pfizerjeva injekcija COVID-19 je povezana s 133-krat večjim tveganjem za vnetje srca pri najstnikih, je pokazala nova študija v Journal of the American Medical Association (JAMA).

Študija, ki so jo prejšnji mesec objavili raziskovalci iz ameriških centrov za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC), je pokazala, da se je miokarditis pri moških, starih od 12 do 24 let, močno povečal po Pfizerjevi in ​​Modernini mRNA COVID inekcijah, poroča Israel National News .

Miokarditis je vrsta vnetja srca, ki je bila večkrat povezana s cepivi COVID. Avtorji študije so opozorili, da je stanje lahko resno in lahko povzroči srčno popuščanje in smrt.

Raziskovalci so povedali, da se je "tveganje za miokarditis po prejemu cepiv proti COVID-19, ki temeljijo na mRNA, povečalo v več starostnih in spolnih skupinah," vendar bolezen prizadene zlasti mlade moške. Dvaindvajset odstotkov primerov miokarditisa, preučenih v študiji, je bilo pri moških, povprečna starost bolnikov pa je bila 21 let. Velika večina primerov – 82 odstotkov – je sledila drugi injekciji.

Tveganje je bilo največje po cepljenju s Pfizerjem. Dečki, stari med 12 in 15 let, so imeli stopnjo miokarditisa 70,7 primerov na milijon odmerkov Pfizerja – 133-krat več kot je povprečje - 0,53 na milijon, glede na študijo. Za mlade moške, stare od 16 do 17 let, je bila stopnja 106 primerov na milijon odmerkov, kar je 79-krat več od izhodiščnega tveganja 1,34 primerov na milijon odmerkov.

Stopnja miokarditisa pri moških, starih od 18 do 24 let, je bila 52,4 primerov na milijon injekcij Pfizerja in 56,3 na milijon odmerkov Moderne. Izhodiščna stopnja je bila le 1,76 na milijon odmerkov.


Primeri miokarditisa, povezanega s cepivom, glede na starost

Stopnje miokarditisa na milijon vbodov COVID

Študija je analizirala podatke iz sistema za poročanje o neželenih dogodkih s cepivom (VAERS), sistema za sledenje poškodb zaradi cepiva, ki ga upravljata CDC in ameriška uprava za hrano in zdravila (FDA), od decembra 2020 do avgusta 2021. Od 1.991 poročil VAERS o miokarditisu po COVID-u -19 cepljenja, 1.626 je po mnenju raziskovalcev ustrezalo definiciji primera CDC.

Najpogostejši simptomi so vključevali nenormalne rezultate EKG ali MRI srca (72 odstotkov) in bolečine v prsnem košu ali nelagodje (89 odstotkov). Približno 30 odstotkov bolnikov je poročalo tudi o kratkem dihanju, 9 odstotkov pa jih je imelo palpitacije. Simptomi se običajno razvijejo v dveh dneh po cepljenju, so povedali avtorji.

96 odstotkov bolnikov je bilo hospitaliziranih, 13 odstotkov pa jih je imelo simptome še naprej po odpustu iz bolnišnice.

Primeri miokarditisa so najverjetneje podcenjeni, je poudarila študija CDC. VAERS je pasivni nadzorni sistem in raziskave kažejo, da znatno premalo upošteva poškodbe zaradi cepljenja.

Študija  izraelskih raziskovalcev iz naslednjega meseca9 je pokazala tveganje na enega od 6.600 moških, starih od 16 do 19 let, cepljenih s Pfizerjem. Izraelska študija je poročala o 81-odstotni stopnji hospitalizacije za primere miokarditisa in stopnji smrti skoraj enega odstotka.

Velika britanska študija konec lanskega leta je pokazala, da je tveganje za miokarditis pri moških, mlajših od 40 let, nekajkrat večje od povprečja po cepljenju s Pfizerjem ali Moderno in da je lahko vnetje srca po cepljenju bolj smrtonosno kot druge oblike bolezni. Med bolniki, ki so bili hospitalizirani po cepljenju s Pfizerjem, jih je umrlo 14 odstotkov, v primerjavi z 9 odstotki tistih brez nedavnega cepiva mRNA.

Strokovnjaki so opozorili , da imajo lahko tudi ljudje z navidezno blagimi primeri še vedno dolgotrajne težave, kot je večje tveganje za srčne napade pozneje v življenju . Ameriško združenje za srce in Ameriški kolidž za kardiologijo svetujeta, da se morajo bolniki vzdržati športa tri do šest mesecev po miokarditisu in da je treba nadaljnje inekcije proti COVID-u na osnovi mRNA odložiti, glede na januarsko študijo CDC.

Cepiva COVID so povezana z različnimi drugimi resnimi stranskimi učinki, kot sta imunska motnja Guillain Barréjev sindrom in krvni strdki .

Hkrati se je izkazalo, da inekcije ne morejo ustaviti prenosa virusa. Podatki so pokazali, da so imeli cepljeni ljudje višje stopnje okužb kot necepljeni in so v zadnjih tednih po vsem svetu povzročili rekordne skoke COVID -19.

Mladi praktično nimajo tveganja za smrt ali resno bolezen zaradi COVID-19. Po podatkih Ameriške akademije za pediatrijo je med 0,00 in 0,01 odstotka vseh primerov otroškega koronavirusa v ZDA umrlo. Profesor medicine na univerzi Stanford dr. John Ionnidis je ocenil , da je stopnja preživetja virusa 99,986 odstotka za ljudi, stare med 20 in 29 let, in ne nižja od 99,7 odstotka za osebe, mlajše od 60 let.