Članek
NIKOGAR NI MOGOČE KAZNOVATI ZA KRŠITEV ZAKONA, KI JE V NESKLADJU Z USTAVO!
Objavljeno Jan 05, 2022

"ZAKON, KI JE V NESKLADJU Z USTAVO JE DOVOLJENO KRŠITI!"

"NIKOGAR NI MOGOČE KAZNOVATI ZA KRŠITEV ZAKONA, KI JE V NESKLADJU Z USTAVO!"

z zlatimi črkami zapisano v zgodovino človeštva

ne UKREPA. piše ZAKONA. vsak zakon ki ga sprejmejo, lahko tudi PKP1550, karkoli je v neskladju z ustavo NI PREKRŠEK! in tu ni govora o UKREPU - ampak o ZAKONU, ki je v NESKLADJU z ustavo - JE DOVOLJENO - ZAKON JE DOVOLJENO KRŠITI - NI PREKRŠEK! ali naj o odlokih, ki so v neskladju z ustavo sploh govorim?

ipse dixit!

*****

vir: CISP::

Odvetnik, član Civilne iniciative slovenskih pravnikov, je na okrajnem sodišču dosegel naslednjo sodbo: Okrajno sodišče v Mariboru, sodba opr. št. ZSV 935/2021 z dne 17. 12. 2021.

Odločba o prekršku Tržnega inšpektorata RS zoper pravno osebo (...) in odgovorno osebo pravne osebe (fizična oseba), ker pri kupcu (potrošniku) ni preverila pogoja PCT

SE USTAVI, ker dejanje, ki se očita obdolženi pravni osebi, NI PREKRŠEK.

Odločbo je tržni inšpektorat izdal zoper pravno osebo (kazen plačilo 4.000,00 EUR) in zoper njenega zaposlenega (odgovorno osebo, 400,00 EUR), na podlagi 3. odstavka 57. člena v povezavi z 10. točko 1. odstavka 57. člena ZNB.

Sodišče se pri svoji odločitvi sklicuje na odločbo Ustavnega sodišča RS U-I-155/20-24 z dne 7. 10. 2021.

Čeprav odlok, ki je bil podlaga za izdajo odločbe o prekršku, ni bil predmet ustavne presoje (to je bil odlok, kot izhaja iz ustavne odločbe) je sodišče ugotovilo, da je bil za ta prekršek sporni odlok prav tako izdan na podlagi 4. odstavka 39. člena ZNB. Odloka, o katerem je odločalo ustavno sodišče, le-to ni odpravilo iz razloga varovanja zdravja in življenja ljudi.

Okrajno sodišče je tako ugotovilo, da je 4. odstavek 39. člena ZNB, katerega kršitev predstavlja omenjeni prekršek, čeprav se navedena zakonska odločba še vedno uporablja in je sporni odlok izdan na njeni podlagi, še vedno v neskladju z Ustavo.

Nikogar ni mogoče kaznovati za kršitev zakona, ki je v neskladju z Ustavo.

Dopustitev izrekanja prekrškovnih sankcij za kršitev sicer predpisanih prepovedi in zapovedi, ki pa so same po sebi v neskladju z Ustavo, bi predstavljala direktno kršitev Ustave, česar sodišče ne more dopustiti. Zato očitano dejanje, ne more biti prekršek.

Vir: https://www.facebook.com/prasat.bayon/posts/10159552503256132