Članek
Moskva - Nekdanji podpolkovnik zaradi maske odpre ogenj in ubije dva v centru za javne službe ...
Objavljeno Dec 08, 2021

Moški je 7. decembra streljal na zaposlene in obiskovalce večnamenskega centra javnih služb v Moskvi. Po zadnjih poročilih sta bili ubiti dve osebi - uslužbenec centra (administrator) in varnostnik.

Poškodovane so bile še trije, med njimi 10-letna deklica (v kritičnem stanju so jo prepeljali v bolnišnico).

Župan Moskve Sergej Sobjanin je potrdil smrt dveh ljudi v streljanju.

Napadalca je pridržal uslužbenec Zvezne službe za migracije.

Strelec je bil pozneje identificiran kot 45-letni Sergej Glazov, Moskovčan, rezervni podpolkovnik ruske vojske. Po besedah ​​očividcev je bil moški v slabem stanju.

Po predhodnih podatkih je Glazov odprl ogenj iz pištole za imobilizacijo, ki je predelana za uporabo z živimi naboji.

Do konflikta je prišlo, ko je eden od stražarjev zahteval od Glazova, naj nosi masko za obraz.

Konflikt v večnamenskem centru javnih služb je izbruhnil po tem, ko Glazov ni hotel nositi maske. Potem ko je varnostnik moškega zahteval, naj nosi masko za obraz, se je Glazov začel prepirati in vztrajati pri svoji pravici, da je lahko v prostoru brez zaščitne opreme. Paznik je nato moškega skušal odpeljati iz stavbe. V tistem trenutku je Glazov izvlekel pištolo in odprl ogenj. Ustrelil je administratorja, nato pa stražarja, nato pa je sprožil neselektivni ogenj na obiskovalce.

Preiskovalni odbor Rusije je sprožil kazensko zadevo po členih 105 ('Umor dveh ali več oseb') in 222 ('Nezakonita trgovina z orožjem') Kazenskega zakonika Ruske federacije. V centru zdaj delajo policisti.

Vedno bolj se ljudem trga zaradi krivice, ki jo morajo prenašati in zaradi tega, kar jim je naredila Globoka Država z vso to plandemijo.

Uradna razlaga bo, verjetno, da je labilen in se je mu zmešal. Sicer, nisem siguren, če bodo povedali zakaj naj bi mu se zmešal (po dveh letih) ...