Članek
"... Danes so sprli svoje. Družine, prijateljstva, generacije ..."
Objavljeno Nov 29, 2021

Vse od marca 2020 me je skrbelo, da pridemo do točke, kjer se trenutno nahajamo...ker so se ljudje najprej bali, nato sledili, verjeli in na koncu sprejeli...da nikoli več ne bodo živeli svobodno...ter, da se bodo obrnili proti svojim...drżavljanom, otrokom, sorodnikom, prijateljem, sodelavcem, znancem...ter sebi.


Masovna hipnoza brez meja največjih razsežnosti v znani zgodovini. Če jim uspe, bo gotovo. Ker gre za odkrit napad na človeštvo...ki pa ga sestavljajo posamezniki. Tudi ti. Mi. In vsi, ki jih poznaš. Vsi, ki jih imaš rad. In vsi, ki imajo nekoga radi.


Imate doma orožje? Nimate, ker imate ljubezen. Imajo oni orožje? Imajo, ogromno. In lahko ga uporabijo. Oziroma ga morajo, da lahko naredijo novega. Ker to je denar. Takoj za farmacijo je to druga najdonosnejša panoga. Za njima pa naftni, po novem energentski lobij. Ter prehranski. Z istimi ali povezanimi lastniki.


Kaj imate vi? QR kodo...bravo. Imate upanje? Poznate občutek ljubezni? Mogoče brezpogojne ljubezni? To je ono, ko starš skoči pred otroka, ko vanj v koncentracijskem taborišču meri gestapovski paznik. A da sploh pride in je že prišlo do takšnih situacij, so krivi ljudje, ki so bili tiho. Ko se je vse šele začelo. In nadaljevalo. Takrat so med seboj sprli narode, najprej evropske, nato svetovne. Se obrnili proti drugim rasam.


Danes so sprli svoje. Družine, prijateljstva, generacije...Hočejo kri. In podredljivost. Želijo zlomiti naše duše, čustva, razmišljanje. Svoje orožje prikazujejo kot zdravilo, rešitev. Najebejo ga oboji, tisti, ki ga vzamejo in tisti, ki ga ne. Drug druge zmerjajo. Zahtevajo odgovornosti za posledice, ponovno oboji. Če bi ljudje razumeli, da drug drugega potrebujejo, odločevalci ne bi imeli možnosti. Nobenih.


Človek kot vrsta je danes verjetno na najnižji socialni stopnji. Današnji genij se po inteligenci ne more kosati niti s povprečnim antičnim Grkom. Tehnološki razvoj tu ne šteje. Ima pa svojo vlogo. Človeka je poneumil, ga naredil potrošnika in uživača. Verjame vsemu, kar ga doseże iz strani medijev, uradnih in neuradnih. Ne razmišlja. Ker nima časa. Nima interesa. Čaka na Kmetijo. Tam pozna vse.


Denar je sveta vladar...so si verjetno izmislili tisti, ki mu vladajo. Vsi bi bili kot oni. Za košček sreče, ki ga prinaša ugodje, so pripravljeni izdati, uničiti...kogarkoli. Tudi otroke. Zaradi primarnih socialnih potreb iščejo potrditev. Te dobijo v skupnostih. Reče se jim pripadnost. Narodnostne, rasne, politične, starostne,  statusne, poklicne, itd. Nekomu morajo pripadati. S tem potešijo potrebo po varnosti in moči.


Ko je ugodje znižano, iščejo krivca. Kdor jim ga zna prikazati ima nadzor. Nad prvimi in drugimi. Če ne gre zlepa, uporabi silo. Oboroži enega izmed njih. S čimerkoli, predvsem pa s sovraštvom. Kjer se kregata dva, tretji dobiček ima.
Sledi nagon po preživetju. Do neke točke. Potem zgolj sledi. Ljudje so se sami slačili preden so vstopali v plinske celice, čeprav so vedeli kam jih vodi pot. A so upali... Če so lahko, so objemali svoje otroke, otroci svoje starše...tisti, ki niso, so jih klicali, jokali, molili,...


Ljudje božji, kaj vam ni jasno? Kaj vam ni jasno???!!! Ste to vi? Na strani tistih, ki morda vstopajo v smrt, na strani tistih, ki jim to privoščijo, na strani tistih, ki ste tiho, na strani tistih, ki si to želite?


Ampak tokrat smo vsi žabe, ki se kuhajo. Tokrat smo lahko vsi Anne Frank. Ne glede kaj podpiraš ali čemu nasprotuješ. Reši nas le kolektivna zavest...spoštovanja, razumevanja, občutenja, ljubezni. Tega ni ne v knjigah, ne po televiziji. To je v nas. Saj res, zunaj sneži. Lep dan.

Vir: https://www.facebook.com/marko.kous