Članek
PRI SOSEDIH SE DELA ZA MALENKOSTNI DOBIČEK OD 2.200% ...
Objavljeno Oct 12, 2021

EVO ZAKAJ MORA EPIDEMIJA TRAJATI!
Capak na vsakem testu covida zasluži kar 2200%

Država naredi obvezno testiranje. Nato državni HZJZ (hrvaški NIJZ) nabavi teste za 6,5 ​​kun na kos, državljanom pa zaračuna 150 kun.

Osupljivih 2200 odstotkov je čisti dobiček za vsak hitri test antigena na SARS-Cov-2, ki ga Hrvaški inštitut za javno zdravje izvaja za državljane. Zato ne preseneča, da je ta državna ustanova lani zaslužila 100 milijonov kun več, kot je bilo načrtovano.

Za kakšno umazano delo gre je razvidno iz dokazov, ki jih je objavil aktivist Ivan Pokupec.

Naletel je namreč na račun, ki opisuje naročilo rapid SARS-Cov-2 testov domačega podjetja Hamapharm d.o.o. iz Kitajske, najbolj zanimiv del pa je cena kosa: 1,02 USD ali približno 6,50 kun.

Ne bi bilo čudno, če ne bi HZJZ ter zasebne klinike, za testiranje z isto vrsto testa občanom zaračunali od 150 do 200 kun!

- Zanimivo je, da se je tudi država sama odločila, da bo preko HZJZ sodelovala pri pridobivanju dobička in ponudila storitev testiranja po »malenkostni«, 2.200% višji ceni od nabavne! Do ponedeljka bi lahko rekli, da je šlo za posel, ko je bilo testiranje stvar izbire ... Toda v trenutku, ko je država postavila testiranje kot pogoj za dostop do zdravstvene oskrbe, je to postalo PROFITERSTVO! ’, Je opozoril Pokupec.

In res, na spletnem mestu HZJZ je zapisano, da je cena na enoto za hitri test antigena 150 kun.

- HZJZ-u je tudi po rebalansu ostalo več kot 61 milijonov kun kot presežek prihodkov iz lanskega leta, ki jih kljub vsem naporom niso uspeli porabiti. Zelo težko je pričakovati, da se bodo ljudje, ki so bili doslej nenehno brez denarja, na lastno pobudo odrekli tako lepim presežkom dohodka, je opozoril znanstvenik Gordan Lauc.

Zato mora epidemija trajati neskončno.